Menu
Terug

Regi gaat voor Nederlands op ‘Vergeet De Tijd’

19 mei 2020

Topproducer, deejay en sympathieke hitmachine Regi Penxten verrast vriend en vijand met ‘Vergeet De Tijd’, een onverwacht actueel en net zo verrassend eerste Nederlandstalige album.

De Regi-touch

Onlangs werd de Ultratop 1000-lijst bekendgemaakt. Een overzicht van de grootste hits uit de voorbije 25 jaar. Drie keer raden wie daar als de best scorende artiest van de laatste kwarteeuw naar voren kwam. Yep, Reginald Paul Stefan Penxten, of zoals wij hem kennen: Regi. Als producer was hij bij meer muzikale projecten betrokken dan je voor mogelijk houdt, maar de doorbraak naar het grote publiek, nummer 1-hits en een indrukwekkende reeks uitverkochte Sportpaleizen kwam er met danceact Milk Inc.. Of je nu fan was of niet, iedereen kende Regi als die aanstekelijk enthousiaste en sympathieke producer met een hele grote liefde voor muziek.

Niet te stoppen

Wat doet een artiest wanneer een succesvolle act eenmaal zijn natuurlijke beloop heeft gehad? In het geval van Regi klinkt het antwoord: hij vindt zichzelf opnieuw uit. Ook al was er geen tekort aan Belgische acts die graag en vaak met succes op zijn talent als producer beroep deden, wou Regi ook graag zijn eigen ei kwijt. Dat mocht meer dan één ei zijn. Zo staat de teller van de Regi in the Mix-albums intussen al op vijftien, terwijl eigen werk op de albums ‘Registrated’, ‘Registrated 2’ en ‘Voices’ stuk voor stuk naar de hoogste regionen van de Ultratop klommen.

regi, vergeet de tijd

Liefde voor muziek

De laatste jaren is Regi als deejay ook tot een vaste waarde uitgegroeid op heel wat festivalpodia in binnen- en buitenland.  Als we goed tellen zou zijn passage op Tomorrowland van dit jaar zijn vijfde zijn geweest. Die gaat om gekende redenen helaas niet door. Gekende redenen die de naam van zijn nieuwe soloalbum ‘Vergeet De Tijd’ wel heel actueel maken. Op 15 mei, vijf jaar na zijn laatste studioalbum, lanceerde de topproducer zijn nieuwe album. Daarop staan zijn recentste hits als ‘Ordinary’, ‘Ellie’ en ‘Summer Life’, maar ook de hits uit het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’.

Monsterhit? Check!

Die deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ leverde Regi meteen een eerste nieuwe monsterhit op. ‘Kom wat dichterbij’ is een cover van het nummer van Gene Thomas én een primeur als zijn eerste Nederlandstalige nummer. De song stootte meteen door tot de tweede plek in de Ultratop en het is ook de eerste keer dat Regi zijn plek in de Vlaamse top 50 opeist. De nummer 1-plek om precies te zijn. ‘Kom wat dichterbij’ zou de voorbode worden van meer Nederlandstalige werk, opgevoerd in een groot deel van de songs op ‘Vergeet De Tijd’.

Niemand zegt neen

‘Vergeet De Tijd’ telt maar liefst twintig nummers. Stuk voor stuk met een enorm hitpotentieel. De titelsong ‘Vergeet De Tijd’ bijvoorbeeld, werd ingezongen door Camille - een groot talent van eigen bodem dat je onder andere kent uit de populaire jeugdreeks '#LikeMe'. Met het openen van de deur naar het Nederlands opent ook die naar een nog groter aantal artiesten om mee samen te werken. En de lijst van muzikale partners bewijst wat iedereen al lang vermoedde: niemand zegt neen tegen Regi.

regi, vergeet de tijd

Afspraak in het Sportpaleis

Regi is terecht supertrots op ‘Vergeet De Tijd’, maar liet zich in een interview over het album ook ontvallen dat hij net zoals iedereen in de sector uitkijkt naar “die magische verbindingsmomenten die je enkel op concerten ervaart”. Een show in het Sportpaleis voor volgend jaar is dan ook nu al bevestigd. "Ik kijk met hoop en vertrouwen uit naar de toekomst, en ga mijn uiterste best doen om, samen met een hele rits muzikale vrienden, mijn beste concert ooit af te leveren." Een optimistische en positieve Regi ten voeten uit.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()