Menu
Terug

Review: Animal Crossing – New Horizons, dé game voor je Nintendo Switch

23 maart 2020

Je volgende vakantie is maar zo ver weg als je Nintendo Switch. De game Animal Crossing - New Horizons staat voor eindeloos ontspannen spelvermaak, terwijl je op je eigen tempo je privé-eilandparadijs bouwt.

Meer dan dertig miljoen

Zoveel exemplaren gingen er sinds die allereerste aflevering in 2001 van Animal Crossing al over de toonbank. Niet slecht voor een game waarin geen vijand te bespeuren valt en waarin de spelers geen enkel doel opgedrongen krijgen dat ze niet zelf vooropstellen. Niet slecht voor gelijk welke game eigenlijk. En net zoals dat voor Mario, Pokémon en Zelda geldt, is de gamebibliotheek van geen enkele videogameconsole van Nintendo volledig zonder een aflevering van Animal Crossing. Hoog tijd dus voor Animal Crossing - New Horizons voor de Nintendo Switch.

Wat je moet weten

Gezien de populariteit van de Animal Crossing-games is de kans groot dat je weet waar het in deze games om draait. Je hoeft de vorige games echter niet gespeeld te hebben om meteen in Animal Crossing - New Horizons te duiken. Ook deze game dropt je in een kleurrijke, vreedzame en uitgestrekte open wereld, en laat je vervolgens helemaal vrij om die te verkennen. En je naargelang je stemming uren, weken, misschien wel maanden te verliezen in een brede waaier aan gevarieerde activiteiten. Jij doet waar je zin in hebt, op je eigen tempo.

animal, crossing, new, horizons

In real-time

Oké, dat eigen tempo uit de vorige paragraaf is ietwat misleidend. Immers, een van de unieke spelelementen van Animal Crossing - New Horizons is dat de tijd in de spelwereld die van de echte wereld volgt. Dat betekent dat wanneer je uit je venster kijkt en de bomen in de herfst hun bladeren ziet verliezen, de kans groot is dat ze dat ook in je spelwereld doen. Met de kerstdagen gaat het er in je game feestelijk aan toe en zo telt Animal Crossing - New Horizons nog een paar extra verrassingen.

Tijd voor het eilandleven

Wie ooit een Animal Crossing-game speelde, is intussen wellicht klaar met het, nu ja, drukke stadsleven. Of is toe aan wat ontspanning in zijn of haar al net zo drukke echte bestaan. Zoek niet verder, de bedrijvige wasbeer Tom Nook heeft de perfecte oplossing: zijn gloednieuwe, superexclusieve Eilandleven-pakket. Je hebt in die games tientallen kleurrijke personages ontmoet en hebt het hoogstwaarschijnlijk tot een belangrijk persoon in je gamestad geschopt … maar nu ben je klaar voor de totale vrijheid.

Er even - of langer - tussenuit

Gewoon doen waar je zin in hebt, wanneer het jou uitkomt. Een lange strandwandeling op je eigen onbewoonde eiland vol ongerepte natuur? Niet langer een bestaande stad naar je hand zetten, maar zo’n onaangeroerde wereld helemaal naar je eigen smaak vorm geven, transformeren en inrichten? Dat is Animal Crossing - New Horizons. Een game die elke minuut die je erin doorbrengt als vakantie doet voelen. Om een half uurtje of waarom niet, enkele uurtjes aan de stress van alledag te ontsnappen.

Doe mij maar een strandvilla

In Animal Crossing - New Horizon verzamel je grondstoffen om er de mooiste spullen van te maken. Van meubilair tot gereedschap. Groene vingers? Leg je eigen tuintje aan en plant bloemen en bomen. Er is meer dan genoeg te doen, maar enkel wanneer jij daar zin in hebt. Al zullen de meeste spelers behoorlijk wat tijd investeren in het bouwen van de woning van hun dromen. Dat kan een pittoresk hutje zijn aan het water, of een imposante villa die groot genoeg is om er al je vrienden te ontvangen.

animal, crossing, new, horizons

Grenzeloos spelplezier

Die vrienden maak je in de game, want je blijft maar zo lang onbewoond als je dat zelf wilt.  Dat houdt de boel in Animal Crossing - New Horizons levendig, net zoals de vele sympathieke dieren die je naar je eiland kunt uitnodigen en zich precies daar vestigen waar jij dat wilt. Je spelwereld is zoals gezegd groot en uitgestrekt genoeg dat je er behoorlijk lang over zal doen om hem helemaal te verkennen. Een rivier? Daar hop je met een polsstok makkelijk overheen. De enige grens hier is je eigen creativiteit. En die creativiteit begint met het maken van je spelpersonage.

Plaats voor één tot acht bewoners

Je kunt voor dat spelpersonage in Animal Crossing - New Horizons kiezen uit de meest verschillende looks. Je kiest de huidtint, de gelaatstrekken, het kapsel en de kleding. Opties genoeg om jouw personage er helemaal anders te doen uitzien dan dat van je vrienden of de online spelers die je eventueel op je eiland kunt uitnodigen. Er is plaats voor acht spelers. En via een en dezelfde Switch-console kunnen tot vier spelers samen avonturen beleven, een praatje met elkaar slaan of hun krachten bundelen om samen een huis te bouwen.

Zie de wereld groeien in Animal Crossing - New Horizons

Zin om de handen uit de mouwen te steken, dan is een opdracht nooit veraf. Dat levert je geld op waar je extra speciale items mee kunt kopen. Daarmee kun je dan je eigen stempel op het interieur van je woning of de wereld eromheen drukken. Terwijl de seizoenen wisselen en jij gewoon je ding doet, zal je je eiland in Animal Crossing - New Horizons ongehaast zien uitgroeien tot een bloeiende gemeenschap vol wonderlijke figuren.

animal, crossing, new, horizons
animal, crossing, new, horizons
animal, crossing, new, horizons
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()