Menu
Terug

Review: F1 2021 staat opnieuw eenzaam aan de top

22 juli 2021

F1 2021 maakt elke poging tot concurrentie bij voorbaat een verloren zaak. Deze jongens hebben toegang tot elk onderdeel van de echte sport en dat merk je. Of je nu voor hardcore realisme gaat of voor het eerst een Grand Prix rijdt, een authentieke Formule 1-beleving is gegarandeerd. 

Elk jaar beter

Sportgames die jaarlijks met een nieuwe editie komen aanzetten? Dat is geen zeldzaamheid. Sportgames die daarbij al langer dan tien jaar geen noemenswaardig steekje lieten vallen? Die kun je op de vingers van één hand tellen. De F1-serie is zo’n zeldzaamheid. Niet elk experiment onderweg was onmiddellijk raak. Soms ging er misschien te veel aandacht naar onderdelen waar slechts een klein gedeelte van de spelersgemeenschap echt iets om gaf. Maar als het om de totale F1-beleving gaat, kregen zowel fans als nieuwkomers met elk volgende hoofdstuk telkens weer een nog betere game. Dat is met F1 2021 niet anders.

Er kan maar één officiële F1-game zijn

De veteranen weten het al, maar we geven het toch nog graag even mee. Deze serie draagt niet voor niets het officiële F1-logo. Dat geeft de makers een ongeëvenaarde toegang tot het hele Formule 1-circus. Van de organisatie en circuits, tot de teams, autoconstructeurs en zelfs de manier waarop de koningin der motorsporten op tv in beeld wordt gebracht. Het resultaat is een authentieke totaalbeleving met een visuele weergave die een echt uitgezonden F1-wedstrijd griezelig dicht benadert. Zeker met de nu nog maar eens opgeschroefde graphics voor de nieuwste gameconsoles.

Rijd het echte F1-seizoen zelf uit

Zoals de titel al doet vermoeden, krijg je alle teams, circuits, piloten en de opnieuw aangepaste regels van het seizoen 2021. Terugkerende bekende en geliefde features uit de voorgangers zijn de My Team-modus, split-screen voor twee spelers, korte seizoenen, alle toegankelijkheidsopties en de F2-klasse. Sommige daarvan zijn uitgebreid, zoals schaalbare opties voor rijhulpmiddelen, coureursstatistieken en multiplayeropties. De echte fans kunnen weer rekenen op Real-Season Start. Daarmee kunnen ze zich via het live klassement in de actie van dit seizoen storten, om daarna de resterende races te rijden. Geweldig voor spelers die hun game willen afstemmen op het echte F1-seizoen.

Braking Point

Naast al die opties om tussendoor in een race te duiken of een Grand Prix met alles erop en eraan uit te rijden, introduceert F1 2021 een nieuwe campagnemodus. Die heet Braking Point en is geïnspireerd door de toegang van de makers achter de schermen van het Formule 1-wereldje. Het resultaat is een verhaalgedreven ervaring, waarin jij als veelbelovende nieuwkomer op en naast het circuit tracht door te stoten tot de top van het klassement. En daar komt heel wat meer bij kijken dan alleen maar races winnen.

Met elke race beter

Naast die nieuwe Braking Point-feature blijft de Career-modus nog steeds een optie. Op algemeen verzoek is het overigens nu ook mogelijk om met een vriend door die carrière te gaan. Competitief of coöperatief. En omdat deze reeks zich sterk maakt om een authentieke F1-kick op maat van elke speler te garanderen, kan elk van die twee carrièrespelers de moeilijkheidsgraad helemaal op zijn of haar niveau afstellen. En omdat dit nu preciezer dan ooit kan, wordt iedere speler met elke race telkens weer iets beter. Immers, hoe vaker je speelt, hoe minder je op de hulpmiddelen beroep doet, hoe beter je!

Eerst zweet, dan start

Next-gen en high-end pc’s krijgen een waanzinnig mooie, bijna fotorealistische racebeleving,  die ook nog eens aan 120 frames per seconde over je scherm raast. Ook niet onbelangrijk: de laadtijden zijn nagenoeg verdwenen. Dus onthoud om vanaf nu eerst het eventuele zweet van vingers en handpalmen te wrijven vooraleer je ‘Start race’ selecteert. Daarmee willen we absoluut niets afdoen aan de versie voor de PlayStation 4 en Xbox One. Iedereen die de editie van vorig jaar speelde, weet hoe indrukwekkend die game was. En ook deze consoles genieten van een merkbare upgrade. Kortom, met F1 2021 wint iedereen. Wat de game betreft toch, de races zelf zijn helemaal voor jouw rekening.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()