Menu
Terug

Review: Monster Hunter Rise opent de jacht op XXXL-wild

26 maart 2021

De populaire, exotische actiereeks is met Monster Hunter Rise nu ook op de Nintendo Switch te spelen. De jacht op gigantisch en levensgevaarlijk wild is daarmee officieel, altijd en overal geopend. Kijk wel uit, want de rolverdeling tussen jager en prooi draait sneller om dan je denkt.

Veertig miljoen

Zoveel Monster Hunter-games gingen er al over de toonbank. Een populaire reeks dus en als we het ons goed herinneren, voerden we op deze blog drie jaar geleden nog Monster Hunter: World op. Die aflevering verscheen echter enkel voor de PS4, Xbox One en later ook nog voor pc. Hoog tijd dus dat deze serie een hoofdstuk op de Switch zou schrijven. Die tijd is aangebroken en dat hoofdstuk heet Monster Hunter Rise. Er is zelfs een Nintendo Switch Monster Hunter Rise Edition. Voor alle duidelijkheid: dat is geen vertaling van een eerdere Monster Hunter-game naar de Nintendo-console, maar een gloednieuwe episode in wat we zonder schroom een saga mogen noemen.

Succesformule

Geen enkele van de vorige aflevering gespeeld? Geen probleem, elke Monster Hunter-game staat helemaal op zichzelf. Jij speelt daarin ook nu weer een jager in een uitgestrekte fantasywereld. Vanuit een centraal dorp of je kamp trek je erop uit om monsters te jagen. Dat levert je materialen op die je kunt verkopen of gebruiken om een betere uitrusting mee te kopen of maken. Daarmee kun je dan weer nog grotere prooien te lijf gaan om een nog betere uitrusting mee te kunnen scoren. Kortom, een zalig verslavende vicieuze cirkel die alsmaar grotere uitdagingen brengt en een rollenspelelement aan de actie koppelt.

monster hunter rise

Duizelingwekkende vergezichten

Net zoals in Monster Hunter: World krijg je in Monster Hunter Rise een heel uitgestrekte, maar naadloze spelwereld te verkennen. Alleen telt die deze keer vijf heel verschillende zones met elk hun eigen unieke klimaat, flora en niet zelden levensgevaarlijke fauna. Denk aan vulkanische grotten, bevroren eilanden, zompige oerwouden, dorre vlaktes en een mistige mysterieuze tempelvallei. Ook opvallend in deze aflevering is hoe heel wat locaties extreme hoogteverschillen kennen. Dat zorgt vaak voor duizelingwekkende vergezichten.

Enter eens een monster

Dat verticale van de wereld laat zich ook in de gameplay voelen. Zo krijg je met de Wirebug een soort intelligente en heel multifunctionele enterhaak in handen. Daarmee kun je snel over diepe afgronden of naar hogere, moeilijk of onmogelijk bereikbare plekjes slingeren. Gebruik die Wirebug samen met een van de vele unieke wapens uit de game en je krijgt een spectaculaire aanvalsmove. De gevorderde jager kan de Wirebug zelfs gebruiken om een van de écht grote monsters te enteren. Bijvoorbeeld om het naar een voor jou voordeliger strijdterrein te manoeuvreren of om er een ander monster mee aan te vallen.

Jagen doe je nooit alleen

De Palico, een katachtig wezen dat je kan vergezellen op je avonturen en helpen in taaie vechtsituaties, is terug en krijgt nu gezelschap van de Palamute. Die lijkt op een wolf en is ook een uitstekend vechter. Tegelijk doet die Palamute ook dienst als je trouwe rijdier dat je onvermoeibaar door de wereld draagt. Zelfs tegen de meest steile hellingen op. De Wirebug en Palamute alleen al maken van Monster Hunter Rise een unieke Monster Hunter-belevenis, maar we sluiten graag af met een geweldige bekende feature van deze reeks. We hebben het over de coöperatieve modus. Want zo’n fantasykat en -hond zijn dan wel topgezelschap, het is nóg leuker om met z’n tweeën, drieën of vieren op jacht te trekken.

monster hunter rise
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()