Menu
Terug

Review: romantischer dan ‘After We Collided’ wordt het niet

10 februari 2021

‘After We Collided’, de opvolger voor het megasucces ‘After’, vertelt hoe het verder gaat met Tessa en Hardin. Overleeft hun liefde de bagage die ze meeslepen uit het verleden én de nieuwe uitdagingen van de toekomst? Dit is de absolute romantische topper van 2020 die je gewoonweg - nog eens - gezien moet hebben.

Een maand later

Tessa heeft alles te verliezen, Hardin helemaal niets … behalve Tessa. Zelfs de puurste liefde garandeert geen goede afloop. Of toch? Miljoenen kijkers waren in 2019 de getuige van de chaotische, maar o zo romantische start van de relatie tussen Tessa en Hardin. Het maakte de film ‘After’ tot een succes van wereldformaat. Anna Todd, de schrijfster op wiens al even populaire boeken ‘After’ gebaseerd zijn, had al meer dan een vervolg geschreven. Dat er een tweede film zou komen, stond dus in de sterren geschreven. Die film kwam er en is nu ook op Blu-ray en DVD verschenen, en heet ‘After We Collided’.

Romance op de klippen?

‘After We Collided’ neemt de draad op een maand na de finale van de voorganger. Heb je die nog niet gezien? Dan mis je misschien wat van de voorgeschiedenis, maar nieuwkomers worden in geen tijd op kruissnelheid gebracht. Al wat je moet weten, is dat die vorige film eindigde op een dramatische onthulling. Die stelde de hartstochtelijke romance tussen Tessa en Hardin zwaar op de proef.

after, we, collided

Pure romantiek

Een Romantisch Drama dus, met hoofdletter R én hoofdletter D. Op papier volgt deze film een beproefde en dus gekende formule. Die waarin twee onderling sterk verschillende jongvolwassenen zich heftig genoeg tot elkaar aangetrokken voelen om alle meer en minder voor de hand liggende obstakels en sabotagepogingen te overwinnen. Ten minste, tot dat ene obstakel de overlevingskansen van hun relatie weer in vraag stelt. Wat als een van beiden besluit om tijdens een kritische fase te verhuizen? Of als er een derde speler en rivaal zou opduiken? En wat als de zonden uit het verleden blijven doorwegen op hun toekomst samen?

Guilty pleasures

Je hebt het allemaal waarschijnlijk wel eens eerder gezien. Wij ook. Wat niet wil zeggen dat we er niet meer van lusten. Zeker niet als regisseur Roger Kumble hier met zelfverzekerde flair alle vakjes afvinkt. Kumble debuteerde overigens ooit met de cultklassieker ‘Cruel Intentions’ en zat ook aan het roer bij menig aflevering van ‘Pretty Little Liars’. Een man met de vinger aan de pols van het jongvolwassenen publiek. Langs die sluipweg is hij meteen ook de leverancier van het betere guilty pleasure een iets ouder publiek.

Wat oudere rating

Nog belangrijker voor de kracht en het succes van ‘After We Collided’ is de chemie tussen de hoofdrolspelers. Het spreekt voor zich dat zowel Josephine Langford als Hero Fiennes Tiffin hun rollen als Tessa en Hardin uit ‘After’ hernemen. En net zoals toen spatten de vonken er ook nu weer van af. Eigenlijk meer nog. Immers, heel wat fans hadden hun ongenoegen geuit over het feit dat bij de verfilming van ‘After’ heel wat vurige passionele scènes uit het boek op het scherm naar een braaf waakvlammetje bleken teruggeschroefd. Anna Todd kreeg voor ‘After We Collided’ van de filmstudio gedaan dat de filmrating van 12+ opgetrokken werd naar 17+.

after, we, collided

2 + 1 = 1 te veel

Dat de elektriciteit tussen de twee hoofdrollen voelbaar knettert, doet niets af aan de prestaties van de andere acteurs in ‘After We Collided’. Met voorop Dylan Sprouse, die als Trevor een perfect geloofwaardige rivaal voor Hardin neerzet. Als we de filmmakers iets kwalijk nemen, is het dat deze kerel niet meer schermtijd krijgt. Natuurlijk willen we allemaal dat het uiteindelijk weer helemaal goed komt met Hardin, maar het is toch moeilijk om in de grappige Trevor een onsympathieke spelbreker te zien. Een andere opgemerkte nieuwkomer is Louise Lombard als Hardins moeder Trish. En dan is er nog die mysterieuze … Daar kom je liever zelf achter.

after, we, collided

Wordt vervolgd

‘After We Collided’ is een pure, pretentieloze romantische film. Ideaal om even mee te ontsnappen uit de eigen realiteit. Een tegelijk vermakelijk en meeslepend liefdesverhaal, vol passionele, herkenbare, menselijke en zowel hartverwarmende al hartverscheurende momenten. Het is ook het niet te missen volgende hoofdstuk in de saga van Hardin en Tessa. Het volgende, maar niet het laatste. Anna Todd zit immers al enkele boeken verder met hun jonge levenswandel - en onze bronnen in de filmwereld bevestigden onlangs dat er alvast nog een en zo goed als zeker twee verfilmingen zullen volgen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()