Menu
Terug

Review: ‘Trolls Wereldtoer’ is een dolkomisch en aanstekelijk muzikaal avontuur

01 maart 2021

Klaar voor de ultieme muzikale cross-over? In 'Trolls Wereldtoer' wil de hardrockstam de hele trollenwereld onderwerpen. Aan koningin Poppy en haar vrienden om daar een stokje voor te steken. Avontuur, humor én leuke muziek.

Lang, heel lang geleden …

… leefden zes trollenstammen harmonieus samen, verenigd door de zes magische snaren op een onbreekbare harp. Met de stam van de Pop-trollen maakten we in de eerste film al uitgebreid kennis. Daarnaast zijn er nog de stammen die Country, Klassiek, Funk, Techno en Rock in het hart dragen. Om een of andere reden stopten ze met naar elkaar te luisteren, verdeelden ze de magische snaren onderling en gingen ze elk hun eigen weg. Maar goed, dat was dus lang, heel lang geleden. Vandaag heeft elke stammen zijn eigen geschiedenis geschreven - en niet altijd helemaal naar de ware feiten ingekleurd.

Op toer

Hoe meer trollen hoe beter, toch? Die vraag is moeilijker dan je zou denken. Immers, koning Barb, lid van de Hardrock-adel, is haar tweederangsrol beu. Ze wil niet langer in de schaduw van de Pop-stam leven en heeft zich voorgenomen om alle andere muzikale stammen voor eens en altijd te onderwerpen. Daarvoor heeft ze de zes magische snaren nodig en ze is niet van plan om die vriendelijk te vragen. Eenmaal Poppy – nu zelf de koningin van haar stam – achter Barb’s ambities komt, zit er voor haar en haar vrienden niets anders op dan alle trollenlanden af te reizen. Wat ze in de muziekbusiness een wereldtoer noemen.

trolls

Knuffelresistent

Poppy wordt gedreven door een aanstekelijk optimisme. Tegelijk maakt haar beschermd leventje haar ook wat naïef. Sommige lang aanslepende problemen laten zich nu eenmaal niet met goede bedoelingen en een stevige knuffel oplossen. Gelukkig kan ze in deze tweede Trolls-film weer rekenen op haar vrienden. Met voorop Knoest. Zijn ‘dit loopt niet goed af’-mentaliteit is een perfect tegenwicht voor Poppy’s ongebreidelde enthousiasme. Om nog maar te zwijgen over zijn zoektocht naar het juiste moment om in al dit tumult zijn echte gevoelens voor haar te uiten.

Koninging loopt school

De eerste Trolls-film – die we jong en niet meer zo jong van harte aanraden – speelde met succes in op de vreugde die voortkomt uit de verbondenheid met onze onmiddellijke omgeving. Hoe we geluk in de eerste plaats in onszelf moesten zoeken. Een les die Poppy de pessimistische Bergens aanleerde en waar haar aanstekelijke optimisme perfect van pas kwam. In deze opvolger is het de kersverse koningin die schoolloopt. Ze ontdekt dat elke stem telt en dat we meer dan ooit naar elkaar moeten luisteren. Met vallen en opstaan leert ze hoe haar stam met de anderen in muzikale vrede zou kunnen samenleven. Ook al is de weerstand eerst groter dan ze dacht en komt die soms uit onverwachte hoek.

Doe jezelf een plezier

'Trolls Wereldtoer' wordt ingesproken door getalenteerde Vlaamse stemmen, meestal met ook nog eens een passende humoristische en muzikale achtergrond. Toch raden we de volwassen kijkers van harte aan om - wanneer de kids naar bed zijn - de film een keer te bekijken en vooral te beluisteren in de versie met de originele stemmencast. Want niet alleen keren Anna Kendrick en Justin Timberlake terug als Poppy en Knoest, en James Corden als de suikerspinverslaafde Biggie, daarnaast herken je wellicht ook Ozzy Osbourne als Barb’s vader King Trash, Kelly Clarkson als de burgemeester van de Country-trollen, Anderson .Paak als Prince D, Mary J. Blige als Queen Essence, George Clinton als King Quincy en vele, vele anderen …

trolls
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()