Menu
Terug

Rocketman

03 mei 2019

Op 29 mei verandert je bioscoopzaal in een concerttempel. Dat is immers de datum waarop 'Rocketman' in première gaat. Een muzikale trip én het onwaarschijnlijke, maar waargebeurd verhaal over de doorbraakjaren van de flamboyante superster Elton John.

Van verlegen pianowonder tot superster

“Je was een dikke, blanke jongen, je komt van nergens en nu ben je een soul man. Leg me dat eens uit?”  Het is een vraag die een ietwat bedeesde Reginald Dwight in de muzikale spektakelprent 'Rocketman' niet zonder moeite kan beantwoorden. Op dat moment heeft hij zijn muzikaal genie al wel bewezen, maar is hij nog niet de man die op het punt staat om de wereld te veroveren als Elton John. 'Rocketman' vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke transformatie, voortgestuwd door onvergetelijke hits. Een epische muzikale fantasie over hoe een onbekend pianowonder uit Londen misschien wel de meest flamboyante wereldster ooit werd.

Taron Egerton in grote vorm … en op hoge hakken

Er deden heel wat namen de ronde toen gezocht werd naar de acteur voor deze allesbehalve vanzelfsprekende hoofdrol. Tom Hardy, Daniel Radcliffe, Tom Cruise, … Elton John gaf aanvankelijk de voorkeur aan Justin Timberlake, maar na verschillende samenwerkingen en een groeiende vriendschap met Kingsman-acteur Taron Egerton, werd het uiteindelijk die laatste. Egerton zelf reageerde aanvankelijk verbaasd. Hij ging er naar eigen zeggen van uit dat “ze iemand zochten die effectief kon zingen”. Ietwat bescheiden van de man, want in 'Rocketman' zong hij alles zelf in.

Feest voor alle generaties

Elton John raadde Egerton overigens aan om hem niet te hard te kopiëren, maar zijn eigen versie te creëren. Toch is het moeilijk - zeker wanneer hij op het podium staat - om de acteur los te zien van de superster die hij gestalte geeft. 'Rocketman' is van begin tot einde een muzikaal feest, vol aanstekelijke songs die zelfs de jongere generaties zullen aanspreken. Naast het verhaal van Elton John zelf belicht de film ook zijn beste vriend Bernie Taupin, met wie hij zijn hele carrière lang samen hits zal schrijven. Een rol voor Jamie Bell. John Reed speelt Richard Madden, Eltons prettig gestoorde eerste manager. De rol van zijn moeder, Sheila Farebrother is voor Bryce Dallas Howard.

'Rocketman' speelt vanaf 29 mei in de bioscoop.