Menu
Terug

Sia brengt kerstalbum Everyday is Christmas uit

Release 17 november 2017
Leestijd minuten
09 November 2017

Je hoorde het misschien al op de radio: Sia brengt een kerstplaat uit. Meer nog, ze maakte er een volledig album van. ‘Everyday is Christmas’ ligt vanaf 17 november in de rekken. Waarom koos ze voor een kerstalbum? We praten je even bij.

Sia (31) werd geboren en getogen in Adelaide, Australië, onder de volledige naam Sia Kate Isobelle Furler. Haar muzikale carrière ging van start bij de groep Zero 7 en haar drie studioalbums. In 2008 stond ze al in de Nederlandse hitlijsten met The Girl You Lost To Cocaine. Vervolgens schreef ze het nummer Breathe Me voor de finalescene van de populaire Amerikaanse serie Six Feet Under, maar in 2010 sloeg ze het roer om met haar vierde album We Are Born.

In 2016 bracht de voor een Grammy genomineerde singer-songwriter het album This is Acting uit. Sindsdien verzekerde ze haar rol als een van de grootste hedendaagse sterren op deze planeet. Op dit moment staat ze zelfs op de 10de plaats van de wereldwijd meest gestreamde artiesten op Spotify. Haar grootste single Cheap Thrills was wereldwijd een radiohit en was een van de langst blijvende nummers in de top 40 van 2016. En alsof het nog niet straffer kan, schreef ze ook nummers voor wereldvermaarde sterren als Beyoncé, Kanye West, Rihanna, Britney Spears en Katy Perry.

Everyday is Christmas

De hitsingle van het nieuwe album heet Santa’s Coming For Us, maar de andere tracks zijn niet minder sterk. Zo zijn er nog heel wat feestelijke songs zoals Candy Cane Lane, Ho Ho Ho en Puppies Are Forever, die in evenwicht gehouden worden door de ballads Underneath The Christmas Lights, Snowman en Snowflake. De Australische stak er samen met producer Greg Kurstin haar hart en ziel in, en dat kan je merken aan de emotie die in de nummers schuilt.

Sia is ongelooflijk. Ik begrijp niet waar ze haar inspiratie vandaan blijft halen en hoe snel ze nieuwe melodieën bedenkt. Wat me het meest verbaast is dat ze al deze nieuwe kerstverhalen zomaar neerschreef alsof het niets was.

Greg Kurstin, producer en mede-auteur

Daarnaast is dit Sia’s eerste album voor Atlantic Records, haar nieuwe thuis. “Sia is een een-uit-een-generatie-artiest”, klinkt het bij CEO Craig Kallman en COO Julie Greenwald. “Ze is een zeldzame artiest die haar eigen muzikale universum creëerde. We verwelkomen haar met open armen in de Atlantic-familie en kijken ernaar uit om haar te vergezellen bij haar muzikale carrière.”

Onlangs sloot Sia het Noord-Amerikaanse gedeelte van haar Nostalgic For The Present-tournee, die heel wat positieve kritieken kreeg,  zoals “creatief pakkend” (Billboard), “een magische kunstperformance” (AXS) en “intens persoonlijk”. Naast het werk dat ze in Everyday is Christmas stopte, hield ze zich bezig met het regisseren van haar eerste film, schreef ze nieuwe songs, en sprak ze het stemmetje in voor het personage Songbird Serenade in My Little Pony: The Movie.

Sia in cijfers

  • Meer dan 30 miljoen platen verkocht in de afgelopen 4 jaar
  • Vorige album ‘1000 Forms Of Fear” stond in de VS en in Canada op de eerste plaats
  • Genomineerd voor drie 2017 Grammy Awards
  • Twee keer platinum en gedurende 4 weken op de eerste plaats in de Hot 100
  • Chandelier werd zo’n 621 miljoen keer gestreamd op Spotify en kreeg 1,7 miljard views op YouTube
  • Op Facebook heeft Sia 7,2 miljoen volgers, op Twitter 3 miljoen en op YouTube 9,1 miljoen
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()