Menu
Terug

Sony onthult de PlayStation 5 en heel wat nieuwe games

Pure kracht en pracht
Leestijd minuten
12 juni 2020

Het is zover! We weten eindelijk hoe de nieuwe PlayStation 5 er uit ziet. En belangrijker nog: we kregen daar meteen een lange lijst indrukwekkende games bij geserveerd. Zoals een Gran Turismo-, Ratchet & Clank-, Resident Evil- en Spider-Man-game, en nog vele andere!

sony, playstation 5, ps5

Daar is hij!

De technische pk’s onder de motorkap van de nieuwe PlayStation 5 hebben we al eerder toegelicht. Een gameontwikkelaar vatte het mooi samen: “We hoeven geen compromissen meer te zoeken tussen onze artistieke visie en de technische grenzen van de console.”. We weten nu echter ook hoe die nieuwe console eruitziet. Een duidelijke breuk met voorgangers. Het design van de PS5 toont een mix van matzwart en glanzend wit met opvallend gebogen lijnen. De gameconsole komt in twee varianten: de standaardversie met Ultra HD Blu-ray-drive en een Digital Version zonder die drive.

Topgames

Net zo belangrijk als die look, de Ultra HD- en andere grafische capaciteiten, de snelheid, de 3D-audio en de extra onderdompeling die de tactiele feedback van de nieuwe DualSense-controller biedt, zijn natuurlijk de games die we op deze console zullen kunnen spelen. En samen met het design van de PS5 stelde Sony meteen ook een hele lijst nieuwe games voor. Met heel wat titels die we nog eind dit jaar, wanneer de PlayStation 5 beschikbaar zal zijn, zullen kunnen spelen. We kozen de interessantste er voor je uit.

GTA V & GTA Online

Geen nieuwe game, maar wel een mooie stunt: wie een PS5 koopt, krijgt daar de volledige, geremasterde en uitgebreide Grand Theft Auto bij. Inclusief het nog steeds immens populaire GTA Online-luik, opnieuw inclusief alle expansies die daarvoor tot op heden verschenen. Qua starterkit kan dat tellen!

Spider-Man: Miles Morales

Het volgende hoofdstuk in de Spider-Man-reeks, gebaseerd op het personage dat we in de succesvolle animatieprent ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ geïntroduceerd kregen.

Ratchet & Clank: Rift Apart

De oude PlayStation-veteranen Ratchet & Clank zijn terug en mogen weer dimensies hoppen alsof het geen geld kost. We zagen zelfs even een cross-over gastrol van ene Daxter, nog zo’n BP’er (Bekende PlayStationner).

Horizon Forbidden West

Het vervolg op Horizon Zero Dawn en het volgende hoofdstuk voor Aloy. Die trekt westwaarts voor een ongetwijfeld opnieuw episch avontuur in een wereld die terug werd opgeëist door de natuur en waar autonome machines zich tegen de resterende mensheid gekeerd hebben.

Gran Turismo 7

Tja, wat valt er meer te zeggen over deze hyperrealistische racesimulator? Misschien was wel het opvallendste dat de hele menustructuur gewijzigd is en de indruk gewekt wordt van een open wereld waarin je opties en uitdagingen gepresenteerd krijgt.

Demon’s Souls

Geen nieuwe game, maar goed genoeg om menig gamerhart sneller te doen kloppen: een remake van het meedogenloze fantasy-actierollenspel.

Project Athia

Deze nieuwe game van Square Enix krijgt waarschijnlijk nog een andere, definitieve naam, maar nu al is zeker dat het om fantasy op een epische schaal draait. De hoofdrol gaat naar een heldin die magische krachten aan de acrobatische vermogens van een Lara Croft op steroïden koppelt.

Stray

Naast deze plaagtrailer van Stray weten we heel weinig van de game. Behalve dan dat we geïntegreerd zijn door de mogelijke rol van een straatkat in een verloederde wereld exclusief bevolkt door robots.

Returnal

Returnal belooft een vreemde sciencefictionbeleving met third-person shooterelementen. Jij speelt een vrouwelijke astronaute die in een eindeloze cyclus gevangen zit van een crash, een aanval en haar dood.

Resident Evil: Village

Een ronduit schokkende trailer geeft ons een eerste blik op Resident Evil: Village. Met bekende personages, maar tegelijk met die combinatie van woods-, cabin- en culthorror die doet denken aan Resident Evil 4.

Sackboy: A Big Adventure

De gehaakte superheld Sackboy is terug voor een nieuwe en kleurrijke 3D-platformgame. Of je daar ook weer zelf levels en games aan zal kunnen breien, is nog niet bekend. Dat je er met z’n tweeën, drieën of vieren samen doorheen kan, dat is hiermee wel bevestigd.

Ghostwire: Tokyo

Horrorgrootmeester Shinji Mikami toonde zich vooral enthousiast over de extra angst die hij je met met de PS5 op het lijf zal kunnen jagen. In het al eerder aangekondigde Ghostwire Tokyo ben jij een van de enigen die de geestwereld onder het vernis van de Japanse hoofdstad ziet … en te lijf kan.

Kena: Bridge of the Spirits

Ember Lab is een kleine gamestudio die met Kena: Bridge of Spirits een charmante game in een fantasy-wereld vol koddige creaturen en sinistere dreigingen opvoert. Jij speelt een jonge krijger die de uitdaging aangaat met wapens, spirituele krachten en een naar Pikmin neigende controle over bevriende wezentjes.

JETT: The Far Shore

Geen idee waar JETT: The Far Shore over gaat, maar het ziet er in ieder geval uniek en extreem ambitieus uit. Het enige dat we weten, is dat we ergens in het heelal een toekomst moeten zoeken voor de mensheid.

Pragmata

Capcom komt aanzetten met een intrigerend sciencefictiongame over … tja, over wat eigenlijk. Visueel verbluffend en inhoudelijk nieuwsgierigmakend. De game wordt pas verwacht in 2022, maar deze trailer moet je absoluut gezien hebben.

Ook nog

Godfall 2020, Solar Ash, Hitman III, Little Devil Inside, 2K21, Bugsnax, Deathloop, Oddworld Soulstorm, Destruction All Stars, Goodbye Volcano High, Tribes of Midgard en de games die we eerder al in onze blogpost over de next-gen consoles opvoerden.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()