Menu
Terug

Sony springt op nostalgietrein met PlayStation Classic

Nieuws voor gamers
Leestijd minuten
19 september 2018

Retro is in: dat bewijzen de NES Classic Mini -en Super NES Classic Mini-consoles van Nintendo. De Japanse fabrikant wist een doorslaand succes te maken van een miniatuurreplica van die twee iconische consoles, met meteen enkele tientallen games van weleer daarop voorgeïnstalleerd.

Sony PlayStation springt nu op diezelfde trein met zijn PlayStation Classic, een soortgelijke kopie van de eerste PlayStationconsole, die op 3 december in de winkelrekken wordt verwacht en waarop twintig klassieke games zullen staan.

Toppers

De volledige line-up is nog niet bekend, maar Sony kondigde alvast toppers als Final Fantasy VII, Jumping Flash!, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms aan. Het toestel zal zo'n 80 procent kleiner in volume zijn dan de originele PlayStation, meldt Sony: 14,9 centimeter breed, 3,3 centimeter dik, en 10,5 centimeter hoog.

Er zullen twee replica's van de PlayStation-controller worden meegeleverd, en de console kan via een hdmi-kabel worden aangesloten op een modern televisietoestel. Ook is er een usb-aansluiting en -kabel om de batterij op te laden, maar daarvoor zal je de adapter van je smartphone moeten gebruiken. Verwacht tenslotte zeker geen volwaardig PlayStation-systeem: de PlayStation Classic slikt je oude geheugenkaarten bijvoorbeeld niet.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()