Menu
Terug

Star Wars: Battlefront II

Release 17 november 2017
Leestijd minuten
31 Oktober 2017

De reboot vorig jaar was intergalactisch spek naar de bek van zowel Star Wars- als shooterfans. Sneller dan verwacht is er deze opvolger: mooier, grootser en nu ook met een geweldige singleplayercampagne.

StarWars_Battlefront_2_Logo

• Genre: shooter 
• Platform: PS4, Xbox One, pc 
• Release: 17 november 

In deze Star Wars-topper ga je de interplanetaire strijd aan in omgevingen uit alle drie de filmtijdperken: de Prequel, de Classic en de New Trilogy. Samen met de oeroude X-Wing vs. Tie-Fighter en de twee Knights of the Old Republic-games behoren de Battlefront-games tot het aller beste wat Star Wars op het interactieve terrein neerzette. Nu is er Battlefront II en als het om indrukwekkendheid gaat, hebben we alvast een nieuwe recordhouder. 

A long time ago...

Qua verhaal heeft het spel nauwelijks iets met de films te maken. Geen traditionele en uitgewerkte campagnemodus dus. Wel een epische reeks missies die jou in het uniform droppen van de Inferno Squad. Zij zijn een groep elitesoldaten van het Empire die je dertig jaar lang zal volgen tijdens de neerwaartse spiraal van hun Dark Side. Een aparte keuze voor een uniek verhaal. Je zal je volledig mogen uitleven op vaak uitgestrekte open slagvelden, vol met Imperial Walkers, TIE-Fighters, Stormtroopers en ander gekend sciencefictiontuig.

Battlefront II scoort ook een uitgebreid online multiplayerluik dat ontegensprekelijk de hoofdbrok van de game uitmaakt. De indrukwekkend grote Battlefield-achtige speelmappen (de game is van dezelfde ontwikkelaar) tellen herkenbare locaties. Leef je uit in imposante steden, griezelig dekking-arme zones, beklimbare heuvelruggen en claustrofobische tunnels. De actie speelt zich zowel op de grond, de lucht als in de ruimte af. 

... In a galaxy far, far away

Regelmatig zal je zelf achter het dashboard van Rebel- of Empire-tuigen plaatsnemen. Je bestuurt tanks en trekt ten strijde in het zadel van een Tauntaun. Star Destroyers knal je uit het luchtledige met tot de tanden bewapende ruimteschepen. Die ruimtegevechten lever je met maximaal 24 menselijke spelers aangevuld met maar liefst 40 computergestuurde schepen. Dat zorgt voor verschroeiend spannende en heerlijk chaotische ruimteslagen.

Net als op de grond - waar plaats is voor 40 spelers - kun je tijdens die multiplayermodi ook met of tegen legendarische figuren strijden. Denk aan Kylo Ren, Darth Maul, Han Solo, Boba Fett, Yoda, Captain Plasma, Finn, Rey, Kylo Ren en Luke Skywalker. Wanneer zij, begeleid door de overbekende muziek het slagveld op komen, blijft geen enkele fan daar koud bij. Zélfs niet wanneer je het in je honderdste partijtje voor de zoveelste keer hoort. 

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()