Menu
Terug

The Crew 2

Game van de Maand
Leestijd minuten
11 juli 2018

Naadloos overschakelen van achter het stuur van je Lamborghini naar de stuurknuppel van je stuntvliegtuig, om daarna aan het roer van je speedboot je rivalen en de golven te trotseren, dat is de variatie, vrijheid en uitdaging van het spectaculaire racegame The Crew 2.

Te land, ter zee en in de lucht

Er is geen betere speeltuin om de grenzen van nagenoeg elke motorsportkick te verleggen dan Noord-Amerika. Daarom krijg je in The Crew 2 de hele Verenigde Staten om je de snelste, stijlvolste of gewoon de beste te bewijzen. Dat kun je in je eentje doen of je vormt samen met je vaste virtuele racekameraden een crew, om het mee tegen andere spelers of andere crews op te nemen. Toegegeven, dat kon je ook al in het eerste The Crew-game, maar waar je dat in die nog steeds populaire voorganger met pk-monsters op vier wielen deed, trekt The Crew 2 de racebeleving open naar hogesnelheids-, stunt- en andere uitdagingen met motoren, boten en vliegtuigen.

The Crew 2

Gigantisch speelveld

Die Verenigde Staten waarin je je ding in The Crew 2 mag doen zijn geen exacte virtuele versie van dat terrein dat tenslotte een heel continent overspant. Wat je wel mag verwachten, is een spelwereld die vele honderden vierkante kilometers telt en opgedeeld is in vier grote, maar naadloos met elkaar verbonden regio’s. Er is The West, een regio met het soms zonovergoten en dan weer mistige Californië. Met iconische locaties als Santa Monica en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Minder beschaafd maar net zo interessant en uitdagend in dat westen: de woeste rotswoestijn van Nevada, en de ijzige en vooral kronkelige bergwegen in de Rocky Mountains. In de MidWest-regio mag je je onder andere verwachten aan de mythische Route 66, die smeekt om een passage in het zadel van je Harley Davidson.

The Crew 2 - Gigantisch speelveld

The South nodigt onder meer uit tot stuntwerk tussen de dinosaurussen in een nationaal historisch park, langgerekte offroadkicks tussen cactussen en droge, maar verrassend mooie open vlaktes. The South, oftewel het zuiden, is met zijn rivierdelta’s en moerassen ook de uitgelezen plek voor races met krachtige motorboten. The East Coast tenslotte, biedt je de extremen van het slalommen en stunten in en om herkenbare New Yorkse locaties, maar het is net zo intens om de uitgestrekte, ongerepte wouden in dat stuk van de V.S. te verkennen.

Vier disciplines om te beginnen

The Crew 2 heeft iets voor elk type motorsport- en raceliefhebber. Heb je het niet zo begrepen op razendsnelle asfaltraces, maar wel op opwindende offroadtracks? Verkies jij het juist omgekeerd of proef je met evenveel enthousiasme van alles waar een stuur en een krachtige motor op gemonteerd is? Het game komt je in elk van deze gevallen tegemoet. Met een breed buffet aan motorsportdisciplines en uiteraard ook met de voertuigen die daarbij horen. Je kunt overigens naadloos van het ene type voertuig naar het andere switchen: met druk op de knop ruil je het stuur van je Hummer in voor de stuurknuppel van een stuntvliegtuigje.

Die vier disciplines zijn Street Racing, Pro Racing, Freestyle en Off Road. Maar daar begint het pas. Elke discipline is nog eens onderverdeeld in drie tot vier disciplines. Zo vind je onder Street Racing effectief dat pure straatracen, maar ook dragracen, driften en Hyper Car-races. Bij Pro Racing zijn dat Alpha GP (supersnelle 1-zitters), powerboots, luchtraces en touringcars. Onder Freestyle ontdek je monstertrucks, luchtacrobatie en Jet Sprint (kleine wendbare motorboten). Off Road tenslotte, geeft je toegang tot rallycross, motorcross en rallyraid.

The Crew 2 - Vier disciplines om te beginnen

Van kust naar kust

Elk van deze vier grote motorsportdisciplinefamilies heeft zijn vaste hoofdkwartier, een mentor en een rivaal. Nemen we bijvoorbeeld Street Race, dan zien we dat deze hogesnelheids- en stijldiscipline zijn vaste stek heeft op een verlaten parkeerterrein in Los Angeles. Waar sterren en ambitie thuis spelen. De mentor daar heet Latrell Jordan, een soort vaderfiguur die al jarenlang ijvert voor het legaliseren van straatracen. Je rivaal daar is Edgar ‘Tio’ Martinez, een typische pestkop met een gloedhekel aan straatracers. Een van de uitdagingen in de Hyper Car-discipline is een race opgetrokken uit langeafstandsetappes, die je van stad tot stad de hele V.S. laten doorkruisen. Je begint in New York aan de oostkust en de route leidt helemaal naar Los Angeles aan de westkust.

The Crew 2 - Van kust naar kust

Elke discipline heeft zijn eigen unieke uitdagingen en dat gaat natuurlijk ook op voor die van de elders gevestigde Pro Racing-, Freestyle- en Off Road-families. Welk onderdeel van de motorsport je dus ook verkiest, of je op dat moment gewoonweg zin in hebt, je vindt altijd wel een nieuwe track, race, missie of andere uitdaging om je tanden in te zetten. Zelfs wanneer je je liever niet aan het altijd intense multiplayerluik waagt, garandeert The Crew 2 maanden spelplezier dat regelmatig verlengd wordt met updates en nieuwe races.

Droomgarage

The Crew 2 telt honderden voertuigen, verdeeld over wagens, vliegtuigen, motoren, monstertrucks, motorboten, buggy’s, … Geen enkel voertuig daarvan is een variant op dat afdankertje van je grootmoeder. Hier hoef je je niet door repetitieve races te ploegen met een grasmaaier op vier wielen om pas vele frustrerende uren later in een Maserati Gran Turismo of Pagani Zonda F te mogen stappen. Elk vehikel scoort de motorkracht en uitstraling om kenners te doen watertanden. Het maakt daarbij niet uit of je ermee een taaie uitdaging tot een goed einde mee wilt brengen of er gewoon op eigen tempo de uitgestrekte spelwereld mee verkent. Deze keer hoef je overigens geen races te winnen in disciplines die je niet liggen om te vorderen (en wagens vrij te spelen) in die motorsport die wel je voorkeur geniet.

Elk voertuig gedraagt zich ook anders. Wie nog nooit een racegame gespeeld heeft, ontdekt in de rij-, vaar- en vliegmodellen van The Crew 2 een heel toegankelijke besturing, maar echt meesterschap vereist natuurlijk oefening. We hadden het niet anders gewild. Immers, wie zich staande wil houden in het uitgebreide competitieve en coöperatieve multiplayerluik van dit game, heeft beter maar een stevig aantal uren solo-ervaring op de kilometerteller. Neem echter gerust van ons aan dat die ‘oefening’ nooit als ‘werken’ aanvoelt. Ontdek hier nog meer games
The Crew 2 - Droomgarage
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()