Menu
Terug

The Emoji Movie

27 december 2017

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder emoticons en emoji’s. Ze geven glans, finesse en persoonlijkheid aan teksten, berichten en boodschappen. Niet meer dan logisch dus dat deze aaibare visuele ‘hulpmiddelen’ de podiumplaats krijgen die ze verdienen: als Hollywood-filmsterren in The Emoji Movie!

Vat vol emoties

De insteek van The Emoji Movie is even gek als inventief. Het verhaal neemt ons mee naar de geheime wereld van onze mobiele telefoons. Verborgen in je favoriete berichten-apps zit een bruisende, levendige stad: Textopolis. Daar wonen onze favoriete emoji’s, hopend, zeg maar smachtend om tijdens de samenstelling van je volgende bericht door jou uitgekozen te worden. In dit hondsdolle universum beschikt elke emoji standaard over een gelaats- of gevoelsexpressie.

Iedereen, behalve Gene: een uniek exemplaar dat geboren werd zonder ‘filter’ en daardoor in staat is om alle gezichtsuitdrukkingen na te bootsen. Wie deze film met kinderen bekijkt, geniet uiteraard van het uitstekende Vlaamse stemmenwerk. Wie echter het Engels machtig is, moet absoluut de originele versie uitproberen waarin de stem van Gene geleverd wordt door de licht geniale komiek T.J. Miller.

The Emoji Movie - Samen de hort op

Samen de hort op

Die speciale multi-emotionele gave ziet Gene zelf eerder als een handicap. In zijn queeste om ‘normaal’ te worden, net zoals de andere eendimensionale emoji’s, roept Gene de hulp in van zijn allerbeste vriend Hi-5 en de beruchte emoji-hacker Rebel. Samen stort dit hilarische trio zich van het ene prettig gestoorde avontuur in het andere.

Ze duiken dwars door verschillende (bekende) applicaties op zoek naar een oplossing. Die zou bestaan uit een speciale code die Gene moet ontdoen van de bugs waar hij mee opgezadeld zit. Dan manifesteert zich plots een groot onheil in de mobiele telefoon waar alle emoji’s huizen. Voor ze het goed en wel beseffen, ligt het lot van de volledige emoji-wereld in handen van de drie vrienden. Kunnen zij Textopolis redden voordat het voor eeuwig en altijd gewist wordt?

Talent achter het smoelenwerk

Voor de look van de film werkte regisseur Tony Leonis samen met productieontwerper Carlos Zaragoza. De grootste uitdaging bestond erin om meer dan 300 emoji’s tot leven te wekken. “Emoji’s zijn grafische ontwerpen en pictogrammen”, zegt Zaragoza.

The Emoji Movie - Talent achter het smoelenwerk

Voor ons verhaal hadden we complexe personages nodig die verschillende emoties konden overbrengen. Daarom moesten we de grafische look van de emoji’s behouden, maar ze tegelijkertijd van meer facetten voorzien.

Carlos Zaragoza
The Emoji Movie - kakskes

Of ‘The Emoji Movie’ een klassieker wordt, is nog af te wachten, maar wel zeker is dat hij feilloos de gevoelens van de kijker weet te bespelen. En het maakt niet uit of die kijker nu jong of oud is. Er zit voor iedereen wel een entertainende laag verborgen in deze knotsgekke animatiefilm. Kortom: perfect amusement voor het hele gezin.

Wat is jouw favoriete emoji?