Menu
Terug

The Rolling Stones: On Air

28 december 2017

Groot nieuws voor fans van rocklegendes The Rolling Stones. Deze opnames voor radio-uitzendingen in het begin van de jaren ’60 geven een unieke kijk op hun muzikale grondvesten.

Dit zijn The Rolling Stones in de dagen dat het allemaal begon voor de Britse band. Een reeks zeldzame opnames gemaakt tijdens de talloze passages die Mick, Brian & co maakten langs de muziekprogramma’s van de BBC, in de periode tussen oktober 1963 en september 1965. Een periode dat ze de hitlijsten bestormden met toen nog veelal nummers gecoverd of geïnspireerd op hun favoriete blues-, r&b- en zelfs country-idolen.

The Rolling Stones: On Air

Maar liefst acht van de songs op deze compilatie verschenen nog nooit op plaat of kenden een andere commerciële release. Elke track is met de revolutionaire Audio Source Separation-technologie gerestaureerd. Daarbij werden de opnames ‘gedemixt’ waardoor de geluidsingenieurs van de Abbey Road Studios toegang kregen tot de originele instrumentaties en zanglijnen. Die werden dan opnieuw opgebouwd, in balans gebracht en geremixt, met als resultaat een hoorbaar vollere sound.

The Rolling Stones: muziekgeschiedenis

Muziekgeschiedenis

Verwacht je onder het gul bedeelde aantal van achttien tracks aan originele Stones-klassiekers als ‘Satisfaction’, ‘The Last Time’ en ‘The Spider and the Fly’, naast covers van songs die eerder wereldberoemd werden gemaakt door Chuck Berry (‘Memphis, Tennessee’, ‘Roll Over Beethoven’, ‘Around and Around’, ‘Beautiful Delilah’), Bo Diddley (‘Cops and Robbers’) en vele anderen. Dit is de basis waarop de toen piepjonge Stones hun sound bouwden en waarvan - zelfs in hun experimenteler werk - altijd nog de echo’s te horen zijn.