Menu
Terug

Tien romantische films om te bekijken op Valentijn

08 februari 2019

Houden jij en je lief wel van een ontspannend filmavondje, met een stevige dosis romantiek? De lijst met romantische films, van vroeger en nu, is ellenlang. Wij maken je wegwijs en selecteren alvast tien toppers om bij te zwijmelen.

Lady en de Vagebond (1955)

We beginnen dit lijstje met een Disneyfilm van meer dan zestig jaar oud. Er zijn heel wat opties met meer dan een romantische noot in de Disneycollectie te vinden, maar we kiezen voor ‘Lady en de Vagebond’, alleen al voor die ene iconische scène met de spaghettisliert. Een straathond die een onwaarschijnlijke vriendschap - en meer? - opbouwt met een verwend schoothondje, het is een klassieke, maar heel entertainende romantische plot.

When Harry met Sally (1989)

De oermoeder der romantische films kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) zijn universiteitsvrienden met verschillende opvattingen over seks en vriendschap. Harry gelooft niet dat mannen en vrouwen echt vrienden kunnen zijn, omdat er altijd seks meespeelt. Sally is een andere mening toegedaan. Zullen de twee ooit beseffen dat ze misschien wel voor elkaar zijn gemaakt?

Kate & Leopold / Serendipity (2001)

Twee romantische films van vroeger, verzameld in één box: kijkplezier gegarandeerd! ‘Kate & Leopold’ gaat over een vrouw die verliefd wordt op een man die uit het verleden claimt te komen. Is dat echt zo, en zo ja, hoe moet het dan verder met de twee? ‘Serendipity’ is dan weer een lange ode aan het lot, in een verhaal over twee mensen die elkaar vluchtig, maar heel intens ontmoeten en plots beslissen weer naar elkaar op zoek te gaan.

The Holiday (2006)

Jack Black, Jude Law, Cameron Diaz en Kate Winslet in één film, dat kan niet mislopen, toch? Deze klasbakken maken je hart gegarandeerd warm, met dit even eenvoudige als goed gevonden verhaal. Twee vrouwen, de ene van het Engelse platteland, de andere uit Hollywood, beslissen hun leven overhoop te gooien en van huis te wisselen. Drie keer raden wat - of wie - ze op hun nieuwe bestemming vinden. Een romantische film die jou en je partner gegarandeerd wat dichter bij elkaar doet kruipen.

Music and Lyrics (2007)

Hugh Grant en Drew Barrymore in een romcom, beter wordt het niet. Hugh speelt een vergeten muzikant die een popsong moet schrijven voor een tieneridool, maar niet zoveel van songs schrijven lijkt te bakken. Zijn plantenverzorgster, Drew natuurlijk, blijkt een onverwacht schrijftalent en snelt te hulp. En wat je denkt dat zal gebeuren, gebeurt natuurlijk. Mooie muziek en goede humor, dit is een fijne film.

Fool’s Gold (2008)

Een heel entertainende film met het gouden duo Matthew McConaughey en Kate Hudson in de hoofdrollen. Ze spelen een pas gescheiden koppel dat zich al kibbelend een weg naar een onderzeese schat probeert te banen. Tel daar nog wat gangsterproblemen en een exotische setting bovenop, enkele goeie oneliners en een gezonde portie spanning, en je weet dat je goed zit voor kijkplezier met je partner.

Definitely Maybe (2008)

Een film van de makers van kaskrakers als ‘Love Actually’ en ‘Bridget Jones’s Diary’. Ryan Reynolds, Will Hayes in de film, is net gescheiden als zijn dochtertje hem uitvraagt over zijn romantische leven. Hij vertelt de verhalen van de grote liefdes in zijn leven en beseft onderweg dat het eigenlijk nooit te laat is voor een herkansing in de liefde.

Going the Distance (2010)

Dit is een luchtige film over een heel interessant thema: kan een langeafstandsrelatie werken of niet? Erin (Drew Barrymore) en Garrett (Justin Long) ontmoeten elkaar tijdens een zomer in New York City, maar moeten na een paar heerlijke weken afscheid nemen van elkaar. Erin keert terug naar San Francisco, Garret blijft in New York voor zijn werk. Is de moderne technologie voldoende om het liefdesvuur brandend te houden?

Crazy, Stupid, Love (2011)

Als je lessen in de liefde krijgt van ’s werelds mooiste man, Ryan Gosling (Jacob Palmer in de film), dan kan het niet misgaan! Cal Weaver, gespeeld door Steve Carell, is een veertiger die net gedumpt is door zijn vrouw en zich verloren voelt als nieuwbakken vrijgezel. Hij laat zich dan ook beïnvloeden door Jacob, hoewel de player spelen hem niet goed afgaat. Ook Jacob ontdekt onderweg dat gevoelloos verleiden toch echt niet alles is.

Home Again (2017)

Wat is een lijstje met romantische films zonder de immer charmante Reese Witherspoon? In ‘Home Again’ speelt ze Alice, een net gescheiden vrouw die terugkeert naar haar geboorteplaats Los Angeles. Daar ontmoet ze een drietal vrienden die het willen maken in de filmindustrie. Ze biedt hen onderdak aan in haar gastenverblijf en heeft merkelijk deugd van de jeugd in haar huis. De boel wordt ingewikkelder als haar ex plots weer bij haar aanklopt.