Menu
Terug

Tien series die ideaal zijn om te bingewatchen

03 juli 2020

Een heel seizoen, of zelfs een hele serie in enkele zittingen uitkijken? Die onweerstaanbare drang naar 'nog een allerlaatste aflevering'? Dat heet 'bingewatchen' en dit zijn de series die daar voor gemaakt lijken. Je bent gewaarschuwd!

Mad Men

Drama in en om een van New York's meest prestigieuze reclamebureaus in de jaren '60. Centraal staat Don Draper, een extreem getalenteerde reclameman … met een mysterieus verleden. Een man ook wiens innerlijke demonen zowel zijn perfecte gezinnetje als zijn professionele ambities continue op het spel zetten. 'Mad Men' is hoogstaand drama in een perfect neergezette tijdsgeest.

7 seizoenen - 92 afleveringen (50 minuten)

The Walking Dead

Noord-Amerika, een groepje overlevenden ploegt zich zo goed en kwaad maar kan door een wereld overspoeld door zombies. Die 'wandelende doden' blijken echter lang niet de enige en al helemaal niet de enige levensgevaarlijke dreiging te zijn die op de meest onverwachte momenten het leven van een hoofdrolspeler kan kosten. Wie een favoriet kiest is gewaarschuwd! 'The Walking Dead' is drama, horror en spanning van de bovenste plank.

10 seizoenen - 147 afleveringen (50 minuten)

24

In elk seizoen van '24' krijgt agent Jack Bauer van de antiterroristencel precies 24 uur de tijd om een nagelbijtend spannend avontuur met grote inzet tot een goed einde te brengen. Die 24 uur zijn niet toevallig goed voor evenveel afleveringen van een uur, of toch bijna een uur. Een real-time actiethriller dus, waarbij de inzet elk seizoen weer iets groter is en zelfs de trouwste bondgenoot van vandaag morgen voor een of andere sinistere tegenpartij kan werken.

9 seizoenen - 204 afleveringen (50 minuten)

Sex and the City

Die City is New York, waarin deze dramareeks vier onafscheidelijke vriendinnen volgt, die ondanks hun vaak scherp contrasterende karakter elkaar door dik en dun blijven steunen. Dat dik en dun komt niet zelden in de vorm van een relatie, maar 'Sex and the City' kaart ook sociale pijnpunten zoals seksualiteit, feminisme en een snel veranderende maatschappij aan. En in het geval van Samantha meestal zonder een blad voor de mond te nemen. Een romantische serie over moderne vrouwen in de jaren '90.

6 seizoenen - 94 afleveringen (30 minuten)

Lost

Volgens sommigen raakte 'Lost' de pedalen na een paar seizoenen kwijt, maar laat bingewatchen daar nu net de perfecte remedie voor zijn. Het begint allemaal wanneer een groepje overlevenden van een vliegtuigcrash op een tropisch eiland terechtkomt. Een eiland dat er met elke aflevering mysterieuzer op wordt. Zijn ze de enigen die er gestrand zijn? Hoe zit het met al die toevallige raakpunten in hun verleden? En vooral … overleven ze de onvermijdelijke onderlinge spanningen?

6 seizoenen - 121 afleveringen (50 minuten)

True Blood

Het zompige, zwoele zuiden van de V.S. staat niet meteen bekend om zijn tolerantie. Toch wordt het moeilijk om je een meer diverse plaatselijke populatie in te denken dan die van Bon Temps, Louisiana. Zo runt een vampier er de plaatselijke nachtclub, terwijl een andere romantische avances maakt richting Sookie Stackhouse, die weer haar eigen mysterieuze verleden heeft. Het bovennatuurlijke is nooit ver weg in 'True Blood', maar lang niet het enige drama in deze tegelijk sexy, tragische, brutale en niet zelden hilarische horrorserie.

7 seizoenen - 80 afleveringen (52 minuten)

Sons of Anarchy

Liefde, broederschap, trouw, verraad en verlossing … En niet noodzakelijk in die volgorde. Dat zijn de thema’s van 'Sons of Anarchy', een meeslepend misdaaddrama rond een criminele motorclub die wapens smokkelt in Californië. Onderlinge spanningen, rivaliserende bendes, corrupte en/of overijverige wetsdienaren, lang vergeten verplichtingen en bloedwraak houden het tempo hoog. Nuchtere scenario's en superieur acteerwerk tillen dit crimi-drama naar een hoger niveau.

7 seizoenen - 92 afleveringen (45 minuten)

Pretty Little Liars

Deze spraakmakende tiener- en jongvolwassenenserie combineert drama met thriller en mysterie. Een kliekje van vier hogeschoolstudentes valt uit elkaar als hun leidster Alison verdwijnt. Wanneer ze elkaar een jaar later terugzien, ontvangt elk van hen mysterieuze berichten van een zekere 'A'. Die dreigt ermee hun diepste geheimen en leugens bloot te leggen. Is 'A' Alison? Leeft ze nog en zo niet, wie is het dan wel? Ontdek het zelf in 'Pretty Little Liars'.

7 seizoenen - 160 afleveringen (46 minuten)

Desperate Housewives

'Desperate Housewives' draait om het wel en wee van een half dozijn huisvrouwen in een welgestelde buitenwijk. Het begint allemaal na de mysterieuze zelfmoord van een van hun buurvriendinnen, maar dat is slechts het startschot voor acht seizoenen en 180 bingewaardige episodes weergaloze soap, buitenechtelijke avontuurtjes, puberende kinderen en het najagen, winnen en verliezen van sociale status. Heerlijk!

8 seizoenen - 180 afleveringen (43 minuten)

House M.D.

Gregory House is een geniale dokter die op uiterst onorthodoxe wijze de diagnose-eenheid leidt van een gerenommeerd ziekenhuis. Hij neemt alleen de meest mysterieuze uitdagingen aan, leeft op gespannen voet met de ziekenhuisdirectie, speelt psychologische spelletjes met zijn team en is veel meer geïnteresseerd in de medische problematiek dan in de patiënt die daaraan dreigt te overlijden. Oh, ja, en hij is verslaafd aan pijnstillers. Sympathiek? Niet echt, maar je kunt niet anders dan hem aanmoedigen. 'House M.D.' is een topserie van de bovenste plank!

8 seizoenen - 177 afleveringen (46 minuten)

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()