Menu
Terug

Tomorrowland pakt uit met vijf cd’s ter ere van 15-jarig bestaan

19 juli 2019

Tomorrowland is meer dan een festival. Het is een fenomeen dat mensen van over de hele wereld bij elkaar brengt. Natuurlijk wilt iedereen erbij zijn, maar ook als je aan het andere eind van de wereld de livestream gaat volgen of jezelf voorbereidt met deze vijf cd’s ter ere van vijftien jaar Tomorrowland, behoor je tot de People of Tomorrow.

Tomorrowland als fenomeen

Bezoekers vliegen ook voor deze editie 2019 weer vanuit elke denkbare tijdzone naar het epicentrum van de dancemuziek. 400.000 bezoekers vinden er elkaar en meer dan 1.000 artiesten. Genoeg talent en diversiteit om elk genre, stijl en subgenre uit de elektronische muziek op topniveau. Tel al die sets op en je zit aan meer dan honderdduizend minuten muziek. Het is niet evident, of zeg maar onmogelijk om daar een cd, of zelfs driedubbele cd uit te distilleren. Maar ach, wie ooit voet zette op Tomorrowland, weet dat het onmogelijke daar fijntjes wordt weggelachen. Alhoewel, omdat het de vijftiende jaargang van het festival betreft, kozen de samenstellers voor een nog ambitieuzere piste.

Vijftien jaar, vijftien mixen

Bij een festival als geen ander, hoort een compilatie als geen ander. Dat merk je uiteraard aan de verzameling tracks die met gepast vakmanschap worden geselecteerd en vervolgens naadloos aan elkaar gemixt. Maar je merkt het ook aan de afwerking van het hoesje zelf. Een echt hebbeding dat je niet zomaar tussen je andere cd’s zet. Elke compilatie is een deluxe en collector’s edition en dat is dit jaar niet anders. Voor deze editie 2019 krijg je niet een of drie maar wel vijf cd’s. Een magische verjaardageditie die vijftien mixes brengt met de grootste elektronische dance anthems uit evenveel jaar Tomorrowland. Een majestueuze full-mix voor elk jaar dus.

Tomorrowland 2019 vijftiende editie verjaardag 15de special cd vijf-cd album kopen

2005 - 2007

Met z’n 9.000 waren ze, de bezoekers van die allereerste Tomorrowland. Een toen nog voornamelijk Belgisch publiek dat voor één dag en helemaal gratis een toekomstig fenomeen beleefde en genoot van onder meer Armin van Buuren, Yves Deruyter en M.I.K.E. Push. Editie 2006 trok al meteen 15.000 liefhebbers aan. Die gingen uit de bol op ‘The Cure & The Cause’ van Fish Go Deep with Tracey K en ‘Put Your Hands Up 4 Detroit’ van Fedde Le Grand. In 2007 ontplofte Tomorrowland pas echt met 50.000 bezoekers, deze keer op twee festivaldagen. In de mix klinken ‘Save Our Soul’ van Bob Sinclar, ‘Kiss My Trance’ van The Subs en ‘Ten Seconds Before Sunrise’ van Tiësto.  

2008 - 2010

Met editie 2008 overschreed Tomorrowland voor het eerst de kaap van honderd dj’s die hun ding kwamen doen in Boom. De menigte danste op de tonen van ‘Somebody's Story’ van Solomun en in 2009 dook het eerste Tomorrowland-thema op. Dat was ‘Mask’ voor wie het zich nog kan herinneren en naast een ‘I Love the 90’s’ podium en Moby, mocht het dak eraf op de tonen van 'Leave The World Behind’ door Axwell/Ingrosso/Angello/Laidback Luke feat. Deborah Cox. In 2010 was het festival voor het eerst helemaal in voorverkoop uitverkocht. Niet moeilijk met anthems zoals ‘Hey Hey’ van Dennis Ferrer, ‘Knas’ van Steve Angello en ‘One’ van Swedish House Mafia.

2011 - 2013

In 2011 groeide Tomorrowland van twee naar drie festivaldagen. Dimitri Vegas en Like Mike schreven het anthem van dat jaar, maar op deze mix hoor je hen samen met Yves V op ‘Madagascar’, naast 'Time’ van Pachanga Boys en de klassieker ‘Levels’ van Avicii. Maar liefst vierhonderd dj’s deden hun ding op de editie van 2012 en de organisatoren begonnen er dat jaar voor te zorgen dat er toch minstens een deel van de tickets voor Belgische dance-liefhebbers gereserveerd waren. In 2013 organiseerde Brussels Airlines 140 extra vluchten uit 67 steden voor Tomorrowland. Die gingen allemaal los op ‘Goldfisch’ van Kölsch, ‘This Is What It Feels Like’ van Armin van Buuren en ‘Animals’ van Martin Garrix.

Tomorrowland 2019 vijftiende editie verjaardag 15de special cd vijf-cd album kopen

2014 - 2016

Tomorrrowland vierde zijn tiende verjaardag door het festival naar twee opeenvolgende weekends uit te breiden. Boom mocht zich officieel de locatie noemen van het grootste dansfeest van deze planeet. Die viering gebeurde op de tonen van onder andere 'Are You With Me’ van Lost Frequencies, ‘Ten Feet Tall’ van Afrojack en natuurlijk ‘Tremor’, oftewel het ‘Sensation 2014 Anthem’ door Dimitri Vegas & Like Mike & Martin Garrix.

2017 - 2019

Na het twee jaar opnieuw op een weekend te houden, vonden de fans het genoeg geweest en gaf ook de organisatie toe. Tomorrowland zou van dan af weer over twee weekends gespreid worden. Editie 2017 was meteen goed voor die eerste 400.000 uitverkochte tickets. Goed voor nog meer podia met een nog breder genreaanbod. En dan is er de editie van dit jaar. Die verdient op zich al een hele cd, voor wie erbij was en voor wie er niet bij was. Gelukkig is ook deze mix niet van de minste: met ‘Space Raiders’ van Eats Everything in de Charlotte De Witte Remix, ‘Recognise’ van Lost Frequencies feat. Flynn en de geadopteerde zonen van Tomorrowland Dimitri Vegas & Like Mike vs. Vini Vici & Liquid Souls, met ‘Untz Untz’.