Menu
Terug

Tomorrowland – United Through Music: de madness bij je thuis!

20 juli 2020

Een hele zomer zonder muziekfestivals, dat zou zo maar eens kunnen. Maar een zomer zonder Tomorrowland, dat wordt het sowieso niet. Er waren de Lockdown Sets, het digitale festival, Greenfields in Durbuy en er is ‘United Through Music’, een topselectie van DJ’s van het dancefestival op één luxealbum.

Wereldwijd gemis

Ondertussen valt er hier en daar weer een optreden of minifestival te bespeuren, zij het voor een nog bescheiden publiek en gebonden aan strikte regels. Toffe initiatieven, maar niet onmiddellijk iets waar je Tomorrowland bij denkt. Neen, deze zomer moeten we het zonder grote muziekevents en dus ook zonder het grootste dancefestival ter wereld stellen. De organisatie zocht en vond echter een aantal creatieve manieren om het leed van de fans toch enigszins te verzachten. Fans van bij ons en waar die zich ook op onze planeet bevonden. Want dit festival laat de EDM-liefhebbers niet in de kou staan.

Lockdown Sets

Als jij niet naar Tomorrowland kan, dan komt Tomorrowland toch gewoon naar jou! Dat deed de organisatie met wekelijkse, vier uur durende live streamsets van topdeejays als Lost Frequencies, Dimitri Vegas en Sunnery James & Ryan Marciano. Ze slingerden positieve vibes vanuit hun woonkamer de wereld in. Daarmee verbonden ze de People of Tomorrow in pakweg New York, Verona, Brussel, Madrid en Japan in een gemeenschappelijk dansfeest. Immers: Tomorrowland draait om muziek en om het samenbrengen van communities. Dat laatste is zeker in tijden als deze belangrijker dan ooit, en met meer dan 25 miljoen views voor deze live streams is die missie alvast geslaagd.

Digitale festival

Een ander creatief alternatief voor de EDM-fans om van hun wereldwijde verbondenheid te genieten, vonden ze online. Eind juli organiseerde Tomorrowland daar het digitale festival Tomorrowland Around the World. Een speciaal voor dit event gecreëerde locatie. Met plek voor iedereen, met - wat had je gedacht - een indrukwekkende line-up van DJ’s die elk op hun eigen podium live aan het werk te zien en horen waren. Variatie troef overigens, nagenoeg het hele EDM-spectrum kwam aan bod: van techno en hardstyle over house tot trance. Daarnaast stonden er ook heel wat andere interactieve ervaringen op het programma. Zoals webinars en workshops gekoppeld aan lifestyle, food, fashion en de Tomorrowland Foundation. Dat alles ondersteund door de meest geavanceerde technieken op het gebied van 3D-design, videoproductie, gaming en special effects. Want voor Tomorrowland mag het altijd ietsje, zeg gerust een heleboel meer zijn.

Green Fields

Van 3 tot 31 juli liep Green Fields in het op zich al ietwat onwereldse Durbuy in de Belgische Ardennen. Daar konden muziekliefhebbers zich onderdompelen in de feeërieke sfeer van DreamVille, de intussen gereputeerde glamping-experience van Tomorrowland. Voor een dagelijkse mix van topentertainment, gastronomie door topchefs en meer dan een stevig streepje dancemuziek. Waar de bezoekers ’s ochtends ontwaakten met het gefluit van vogeltjes en na live sets van Regi, Night Funk, Dj Licious of Dave Lambert, ’s nachts indommelden op rustgevende beats. Je ziet het, aan alternatieve Tomorrowland-belevingen geen gebrek, maar last but not least: laten we het jaarlijkse souvenir van dit festival niet vergeten, of je er nu bij was of niet.

United Through Music

Geen Tomorrowland-editie zonder een compilatiealbum. Voor de ene een perfect aandenken aan een geweldige ervaring, voor de andere die er dat jaar niet bij kon zijn een minstens zo grijs gedraaide driedubbelaar. Omdat deze zomer niemand naar De Schorre in Boom kon afzakken, is de compilatie van editie 2020 belangrijker dan ooit. Dit jaar heet die compilatie ‘United Through Music’ (verenigd door muziek) en is opgetrokken uit drie unieke cd’s. Daarop klinken de Tomorrowland 2020-anthems en nieuwe, exclusieve tracks van tientallen Tomorrowland-artiesten en -deejays.

Puur genieten

‘United Through Music’ is een verzameling van maar liefst 78 tracks die je zo naar een wondere sprookjeswereld katapulteren, alsof je écht op Tomorrowland zou staan. Dus waarschuw je buren of laadt de batterij van je draadloze speaker helemaal op, want beide zullen op de proef gesteld worden. Het draait natuurlijk allemaal om de muziek en met 78 tracks geeft die dus glorieus present. Maar tegelijk scoort ook dit Tomorrowland-album naar goede gewoonte weer een hoog must-have gehalte. De superluxueuze uitvoering oogt als het dagboek van een onvergetelijke muzikale belevenis, en dat is dit collector’s item uiteindelijk ook.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()