Menu
Terug

Topfilms en -series op (UHD) Blu-ray & DVD in juni

31 mei 2019

Filmliefhebbers en bingewatchers opgelet, want juni belooft voor jullie een spetterende maand te worden. Dit is alvast onze selectie van het beste dat je op (UHD) Blu-ray en DVD te wachten staat.

Green Book

1962, Tony ‘Tony Lip’ Vallelonga is een taaie, doorwinterde New Yorkse nachtclubportier die een Afrikaans-Amerikaans klassiek pianist rondrijdt op diens toer door het raciale hindernisparcours van de zuidelijke Verenigde Staten. Het klassieke thema van twee onwaarschijnlijke reisgenoten krijgt hier een unieke vertelling. 'Green Book' is een ingetogen en tegelijk fenomenale film die je het ene moment luidop doet lachen, om je daarna weer onder te dompelen in meesterlijk geacteerd drama. Een terechte Oscar-winnaar voor Beste Film.

Genre: drama

Release: 12 juni

Urbanus De Vuilnisheld

Zet je schrap voor een 72 minutenlang bombardement van grappen en grollen in die onnavolgbare Urbanus-stijl. In deze hilarische langspeelfilm zien we hoe  de volwassenen van Tollembeek in ruil voor veel geld bereid zijn om hun dorp in een stortplaats te veranderen. Dat is buiten Urbanus en de kinderen gerekend. Een prettig gestoorde animatiefilm naar de succesvolle stripreeks waar meer dan een generatie mee opgroeide.

Genre: animatie

Release: 28 juni

Hoe Tem Je Een Draak 3

De ontdekking dat Bijtkwijt niet de enige helle veeg furie is, zou al genoeg zijn om de wereld van Hikkert en Bijtkwijt op zijn kop te zetten. Het is echter enkel de start van een spectaculair, episch en ontroerend avontuur. Je zou het een verhaal over opgroeien kunnen noemen. Over de moed vinden om het onbekende tegemoet te treden en over hoe niets je ooit kan voorbereiden op afscheid nemen. Maar je mag het net zo makkelijk een waanzinnig goede animatiefilm noemen. Eentje met een zeldzaam mooi sluitstuk voor zijn trilogie.

Genre: animatie

Release: 5 juni

The Lego Movie 2

We tellen ondertussen vijf jaar sinds alles ‘awesome’ was. De burgers gaan gebukt onder een grote nieuwe dreiging: Lego Duplo. Dat is een buitenaardse invasiemacht die alles sneller lijken te vernielen dan het weer opgebouwd kan worden. De strijd om die indringers een halt toe te roepen en de vrede te herstellen in het Lego-universum, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden naar verre, nooit eerder verkende oorden leiden. Een grappige actiefilm met humor voor kijkers van elke leeftijd.

Genre: animatie

Release: 26 juni

Gomorra - Seizoen 4

Na de dood van Ciro wordt Genny vogelvrij verklaard door de overlevende leden van de Federatie. Genny vindt onderdak bij de Levante-clan, waar hij een verwantschap mee deelt. Samen gaan ze in het offensief tegen de Federatie. Zijn volgende stap: de sociale integratie in de legale bovenklasse van Napels. Niet evident voor een man met zijn verleden. Of juist wel? Het vierde seizoen van dit hoogstand Italiaans crimineel drama neemt de voet geen millimeter van het gaspedaal.

Genre: misdaad

Release: 26 juni

Happy Death Day 2U

Deze opvolger voor een van de origineelste genrefilms van de laatste jaren, scheert gracieus over een uitgekiende hindernispiste vol humor, sciencefictionmechanismen, spanning, slimme vondsten en altijd geniaal hilarische sterfscènes. Een snelle en slimme horrorfilm waarin Tree Gelbman ontdekt dat het keer op keer sterven uit de voorganger verrassend makkelijker te verteren blijkt dan de gevaren die haar nu opwachten. Een film waar je bij een tweede of derde zitting weer nieuwe details in ontdekt.

Genre: horror

Release: 19 juni

The Mule

Earl Stone is alleen, zit in de schulden en staat op het punt zijn bedrijf te verliezen. Dan biedt iemand hem een klus aan waar hij alleen maar voor hoeft te rijden. Op dat moment heeft Earl nog niet door dat hij gerekruteerd wordt door een meedogenloos Mexicaans drugskartel. Aanvankelijk gaat alles goed. Earl verdient goed, maar zijn werkgevers zijn niet de enige die hem nauwlettend in de gaten houden. Clint Eastwood regisseert en speelt de hoofdrol in deze rauwe, oncomfortabel geloofwaardige criminele thriller.

Genre: thriller

Release: 12 juni