Menu
Terug

Uitstekende nieuwe muziek op cd en vinyl in maart

22 februari 2021

Kings of Leon inspireert, Lana Del Rey verleidt, Selena Gomez doet het in het Spaans en Alice Cooper keert terug naar het begin. In maart laat de nieuwste muziek niemand op zijn honger zitten. 

Alice Cooper – Detroit Stories

Met 'Detroit Stories' keert shockrocker Alice Cooper terug naar zijn echte roots. Die liggen niet in de haar-metal-dagen van Poison, maar dateren nog van daarvoor. Het werd een hommage aan wat kenners als de meest gestoorde rock-’n-roll scene ooit noemen. Een legendarische rockvibe die aan de wieg stond van hardrock, garage, soul, funk, punk en nog zoveel meer muziekgenres. Stuk voor stuk genres die Cooper zich met hoorbaar plezier omarmt als oude vrienden die hij al die tijd in het hart droeg. Onze favorieten: het punky ‘I Hate You’ en het bluesy ‘Drunk and in Love’.

Genre: rock - Release: 26 februari

Balthazar – Sand

Het lijkt nog maar gisteren voor we hier de vorige van Balthazar 'Fever' met lof bezaaiden. Ach, dan doen we dat toch gewoonweg opnieuw met 'Sand'. De singles 'Losers' en 'Halfway' werden intussen al grijsgedraaid en geven een goede indicatie van de instant groovy catchiness die ook bij de negen andere tracks present geeft. Als we hier een minpunt moeten aanhalen, dan is het wel dat het nog te lang wachten is om deze songs in een koortsige live versie te genieten. Maar tot dan lest 'Sand' moeiteloos de dorst.

Genre: pop - Release: 26 februari

Kings of Leon – When You See Yourself

Nog nooit deed Kings of Leon vijf jaar over een album. 'When You See Yourself' klinkt echter niet als de spreekwoordelijke moeilijke bevalling. Tekstueel misschien persoonlijker dan we van de rockers uit Nashville gewend zijn, maar de mix van misleidend achteloze gitaarriffs met dat onmiskenbare keelgeluid van Caleb Followill is 110% instant-vintage Kings of Leon. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, check gewoon de vooraf geloste singles 'The Bandit' en '100.000 People' uit.

Genre: rock - Release: 5 maart

Selena Gomez – Revelación

Actrice, zangeres en publiekslieveling Selena Gomez heeft haar Latijnse origine nooit onder stoelen of banken gestopt, maar met 'Relevación' lost ze wel haar allereerste Spaanstalige album. "Het begon allemaal met de song 'De Una Vez', waarna de rest van de plaat er vrij snel en op een natuurlijke manier uitvloeide", vertelde Gomez. Ze vond een muzikale partner in de Venezolaanse singer-songwriter Elena Rose en samen namen ze het hele album nagenoeg integraal via Zoom op. En met 'De Una Vez' is de eerste hit alvast binnen.

Genre: pop - Release: 12 maart

Lana Del Rey – Chemtrails over the Country Club

Amper anderhalf jaar op de hielen van het uitmuntende 'Norman Fucking Rockwell' komt Lana Del Rey al aanzetten met 'Chemtrails over the Country Club'. De twee albums klinken en voelen sterk verwant aan elkaar en dat is ook precies de bedoeling van de artieste. Al tonen sommige songteksten toch een iets kwetsbaardere Del Rey en worden de druilerige avonden vaker dan ooit ingeruild voor een zonovergoten namiddag. Kortom: 'Chemtrails over the Country Club' is het Lana Del Rey-album dat we in deze tijden nodig hebben.

Genre: alternatief/pop - Release: 19 maart

Evanescence – The Bitter Truth

Goth rock, goth metal of symphonic metal? Evanescence is vooral Evenescence en met 'The Bitter Truth' lijkt de band rond de ravissante mezzo-soprane Amy Lee zijn nieuwe vaste bezetting te hebben gevonden. Het is hun eerste album met nieuw werk in tien jaar, maar van metaalmoeiheid - we konden het niet laten - is absoluut geen sprake. 'The Bitter Truth' is donker en zwaar, zo hebben we het graag. En die knipogen naar hun tweede, 'The Open Door', zullen geen enkele stiekem glunderende fan ontgaan.

Genre: Rock - Release: 26 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()