Menu
Terug

Vakantie? Meer tijd om deze nieuwe games uit te proberen!

29 juni 2021

Zelfs in juli wordt niet elke dag op een terrasje of verre vakantiebestemming ingevuld. Je vindt vast nog wel een gaatje om te gamen. Zeker met een aanbod als F1 2021, Legend of Zelda: Skyward Sword HD, of wordt een psychologisch cyberpunk-horrorgame?

Monster Hunter Stories 2

Monster Hunter Stories 2 speelt zich wel af in de wereld van Monster Hunter, maar voert een eigen verhaal én speelbeleving op. Als de kleinzoon van een legendarische monsterrijder beschik je namelijk over een unieke band met sommige van die indrukwekkende creaturen. Samen trek je op een lang, spannend en uitdagend avontuur met het lot van de wereld in jouw handen. Immers, wat zou jij doen met het ei waaruit een monster komt dat de macht heeft om alles in de as te leggen … of een eeuwige vrede af te dwingen? Geschikt voor spelers vanaf tien jaar.

Platform: Switch
Release: 9 juli

Observer: System Redux

Observer: System Redux is een psychologische thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van een grimmige cyberpunk-toekomst. Denk Virtual Reality, cybernetisch opgeschroefde mensen en gevaarlijke experimentele drugs.  Jij bent Daniel Lazarski, een eliterechercheur die verdachten en getuigen ‘hackt’ op zoek naar aanwijzingen en bewijsmateriaal. Deze instant-klassieker verscheen eerder al voor andere platformen, maar krijgt nu zijn definitieve versie voor PS4, Xbox One en pc, met onder andere drie nieuwe zaken.

Platform: PS4, Xbox One, pc
Release: 16 juli

F1 2021

Als het van F1 2021 afhangt, zal de concurrentie voor deze superieure racereeks nog wel even op zich laten wachten. De officiële licentie geeft de makers een ongeziene toegang tot de echte F1-organisatie, -teams en technische data. Het resultaat is een ongelofelijk overtuigende, maar tegelijk voor iedereen speelbare F1-beleving. Een 1-op-1 vertaling van het 2021-seizoen, een flashback naar legendarische wedstrijden en met ‘Braking Point’ krijg je bovenop de Career Mode nog een intense verhaalcampagne extra.

Platform: PS5, Xbox Series X/S, pc, PS4, Xbox One
Release: 17 juli

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Als je in 2011 een Nintendo Wii-console in huis had, dan speelde je daar ongetwijfeld The Legend of Zelda: Skyward Sword op. Wie vandaag op de Switch speelt, kan dan ook niet anders dan deze HD-remaster aan zijn of haar gamecollectie toevoegen. Een groots avontuur waarin je als de jonge held Link naar een wereld boven de wolken én het grote onbekende eronder reist. Dit actierollenspel ziet er niet enkel mooier dan ooit uit, maar dankzij de bewegingsgevoelige Switch-controllers kun je nu op een geweldig intuïtieve manier met zwaard en schild vechten.

Platform: Switch
Release: 17 juli

Neo: The World Ends with You

NEO: The World Ends with You voert je mee naar een unieke wijk in Tokio. Daar klinkt altijd muziek, jaagt iedereen zijn dromen na en zal jij samen met je bende een week lang voor je leven vechten in een dodelijk spel. Dat vechten kan fysiek, maar vaker nog zal je de gedachten van je vijand proberen te lezen. Om hen dan met een van de meer dan driehonderd psychische aanvalscombinaties klein te krijgen. Er zijn ontelbare combinaties beschikbaar. Dat betekent uitgebreid experimenteren, grote vrijheid in strategie en een game waar je keer op keer opnieuw doorheen kunt gaan.

Platform: PS4, Switch
Release: 27 juli

Samurai Warriors 5

Samurai Warriors 5 keert terug naar de succesformule waarmee deze serie sinds 2004 miljoenen fans verzamelde. Dat heeft zeker iets te maken met de schaal van de gigantische veldslagen waarmee deze game je geschiedenis laat schrijven. Als een van de legendarische krijgsheren uit de samoeraiperiode hak, steek en maai je door letterlijk duizenden vijanden. Een dramatisch verhaal linkt de dynamische slagvelden aan elkaar, maar je speelt deze game uiteindelijk vooral voor dat gevoel van keer op keer als underdog een immense overmacht te verslaan.

Platform: PS4,  Xbox One, Switch
Release: 27 juli

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()