Menu
Terug

Variatie troef bij de nieuwe Blu-ray’s en DVD’s in oktober

30 september 2021

De zomer is officieel voorbij en die gezellige herfstavonden mogen nu komen. Bij de nieuwe Blu-ray's en DVD's die in oktober verschijnen, zit immers gegarandeerd een serie of film naar jouw smaak of stemming. Van horror, via actie en avontuur tot misschien wel de beste film van 2020!

The Nevers – Seizoen 1.1

'The Nevers' is de nieuwste serie van Joss Whedon, de bedenker van tv-toppers zoals 'Buffy The Vampire Slayer', 'Firefly' en 'Agents of S.H.I.E.L.D.'. Deze keer draait het om een groep vrouwen met ongewone vaardigheden in een alternatieve versie van een Victoriaans Engeland. Die vaardigheden komen goed van pas want ze staan voor een missie die de loop van de geschiedenis zou kunnen veranderen. Actie, drama en sterk acteerwerk maken dat je deze eerste twaalf episodes in geen tijd bingewatchet.

Genre: Actie/drama

Release: 6 oktober

Black Widow

Scarlet Johanssen is de definitieve Black Widow en het werd hoog tijd dat ze haar eigen film kreeg. Deze keer wordt de normaal eerder afstandelijke en laconieke Natasha Romanov gedwongen haar zorgvuldig geheimgehouden verleden te confronteren. Resultaat: spektakel, humor en een verrassende familiedynamiek. Met Scarlett Johansson in topvorm, maar Florence Pugh in de rol van haar verloren gewaande zusje, houdt zich glorieus staande. Oh ja, 'Black Widow' staat op zichzelf. Je hoeft al die Avenger-films dus niet gezien te hebben.

Genre: actie

Release: 8 oktober

Cruella

'Cruella' vertelt het verhaal van Estella en waarom die uiteindelijk de Cruella de Vil wordt die later 101 Dalmatiërs tot een bontjas wil verwerken. Maar Estella dus, een tienermeisje dat ervan droomt om modeontwerpster te worden. Het talent heeft ze, de ambitie ook, alleen het zit haar gewoonweg niet mee. Tenminste, tot ze plots wel een kans op de grote doorbraak krijgt. Maar daar hangt een zwaar prijskaartje aan vast en de vraag is of ze bereid zal zijn die te betalen.

Genre: drama

Release: 8 oktober

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Geen enkele zaak stelde Ed en Lorraine Warren, echt bestaande onderzoekers van het paranormale, zo op de proef als die in 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It'. Het begint allemaal wanneer het echtpaar getuige is van exorcisme. Een familie probeert de duivel uit een achtjarig jongetje te drijven. Dat lukt, maar vlak voor Ed door een hartaanval het bewustzijn verliest, ziet hij waar die duivel een nieuwe ‘thuis’ vindt. Anders van ritme en aanpak dan de twee vorige films, maar het onverwachte is altijd een plus in dit genre.

Genre: horror

Release: 13 oktober

Nomadland

We hebben betere jaren gekend dan 2020, maar het leverde met 'Nomadland' wel een van de beste films van het millennium op. We maken kennis met Fern, een vrouw van middelbare leeftijd die haar spullen in een bestelbusje laadt en een leven begint als moderne nomade. Ze heeft tijdelijke jobs en ontdekt dat ze lang niet de enige is aan deze verrassende, bijna onzichtbare rand van de maatschappij. Een grootse prent met een nog groter hart. Terecht bekroond met Oscars en talloze andere filmprijzen.

Genre: drama

Release: 15 oktober

 

Jungle Cruise

'Jungle Cruise' voert ons mee naar 1916, waar de kapitein van een kleine rivierboot een Engelse onderzoekster en haar broer door de Amazone leidt. Ze zijn op zoek naar de Levensboom. Die zou een genezende werking hebben en de Britten zelfs kunnen helpen om de Eerste Wereldoorlog te winnen. Een frisse en moderne versie van de klassieke avonturenfilm, met in de hoofdrollen een geweldige Dwayne Johnson en Emily Blunt.

Genre: avontuur/actie

Release: 22 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()