Menu
Terug

Veel sterke muziek in april: London Grammar, Norah Jones, Tourist LeMC, Ariana Grande, …

24 maart 2021

London Grammar vindt plaats voor een straaltje licht tussen de melodieuze schaduwen. Norah Jones doet het met live muziek en Ariana Grande klinkt pittiger dan ooit. Of is de nieuwe van Tourist LeMC meer jouw ding? April heeft het allemaal met deze nieuwe releases op cd en vinyl.

Ariana Grande – Positions

Soms is de reden dat er op een album niet een of twee nummers echt uitspringen gewoonweg omdat alle songs op hun eigen manier geweldig zijn. 'Positions', het zesde studioalbum van Ariana Grande, is daar het perfecte voorbeeld van. Verwacht je aan ademloos vertolkte r&b die ze hier opnieuw omarmt en perfectioneert. 'Positions' telt ook haar meest intieme, sensuele tot meesterlijk omfloerste volwassen songteksten tot nog toe. Het titelnummer was ondertussen al goed voor haar vijfde nummer 1-single in de States.

Genre: pop - Release:  26 maart

Ben Howard – Collections From the Whiteout

Twee en een half jaar na het fenomenale 'Noonday Dream' overtreft de Britse singer-songwriter Ben Howard zich opnieuw met 'Collections From the Whiteout'. Een verzameling nummers die groeide uit intense samenwerkingen met bevriende artiesten uit bands als The National, St. Vincent, Bon Iver en ander goed volk. Een muzikaal avontuur dat Ben Howard bevestigt als een van de meest inventieve en natuurlijk getalenteerde songschrijvers van het moment.

Genre: indie - release: 26 maart

Tourist LeMC – Niemandsland

Op 'Niemandsland' horen we een Tourist LeMC die na enkele Belpop-klassiekers te hebben gemaakt nu ook de wondere wereld van het vaderschap heeft ontrafeld. Het resultaat: een verse lading uitgepuurde, volwassen en doodeerlijke songs. Tourist keek af en toe behoorlijk diep in de achteruitkijkspiegel en stelt zich de vraag of we met z’n allen in een niemandsland zijn verzeild geraakt? Staan we genoeg stil bij wat echt cruciaal is? Kleine en grote vragen die resoneren op 'Niemandsland', waar iemand iets is en niemand alles.

Genre: pop - Release: 2 april

London Grammar – Californian Soil

Volgens London Grammar-frontvrouw Hannah Reid gaat 'Californian Soil' over het heroveren van haar eigen leven op een industrie waarin succes en geluk niet noodzakelijk samengaan. Een album waarin tussen de schaduwzones meer ruimte is voor een lichtstraal. De fans van het eerste uur mogen zich verwachten aan de vertrouwde, pakkende melodieën en behekste zanglijnen. De opmerkelijkste muzikale evolutie is dat uit de naar goede gewoonte smeulende songs deze keer ook regelmatig een louterende steekvlam uitslaat.

Genre: indie/pop - Release: 9 april

Greta Van Fleet – Battle at the Gardens Gate

In drie jaar transformeerden de rockers uit Michigan van optredens in halfgevulde clubzaaltjes naar een band die met een Grammy op zak concertweiden op vijf continenten deed vollopen. Hun – allesbehalve moeilijke – tweede album 'Battle at the Gardens Gate' documenteert die trip. Rockmuziek van artiesten die hun grenzen nog aftasten, maar dat doen met aanstekelijk enthousiasme, bloedeerlijke songs en catchy gitaarriffs. Nog niet overtuigd? Check dan die eerste single 'Heat Above' uit.

Genre: rock - Release: 16 april

Norah Jones – ‘Til We Meet Again

''Til We Meet Again' bundelt veertien live versies van songs die Norah Jones tussen 2017 en 2019 over de hele wereld bracht. Een selectie uit een bijna twintigjarige carrière. Een succesverhaal waarin de zangeres, songwriter en pianiste maar liefst negen Grammy’s op de schoorsteenmantel mocht zetten. Wist je overigens dat Norah Jones in 2020 nog de meest live gestreamde artiest van 2020 was? ''Til We Meet Again' is een elegante variant op een greatest hits-album, die het de fans niet makkelijk maakt om te kiezen tussen de originele versies en de live interpretatie.

Genre: pop/soul - Release: 16 april

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()