Menu
Terug

Verplicht kijkplezier op DVD en Blu-ray voor december

30 november 2020

'Tenet', de film waarmee Christopher Nolan tussen twee lockdowns in de bioscoopzalen liet vollopen en nieuwe seizoenen van de tv-series die hun fans al vele jaren in hun ban houden. December is een sterke afsluiter voor een al uitstekend thuiskijkjaar op DVD en Blu-ray.

Better Call Saul – Seizoen 5

Vier Emmy-nominaties waaronder die voor Beste Dramaserie, 'Better Call Saul' blijft ook doorheen zijn vijfde en voorlaatste seizoen bij het beste wat tv-series vandaag te bieden hebben. De advocaat-voor-criminelen Jimmy McGill maakt deze keer wel enkele grote stappen in zijn onafwendbare evolutie die hem uiteindelijk tot die veel meedogenlozere Saul Goodman zal maken. Jimmy heeft nu zijn werklicentie terug, maar tegelijk ook alle goodwill afgewezen die Howard bereid was hem te gunnen na de dood van zijn broer Chuck.

Genre: drama

Release: 2 december (DVD en Blu-ray)

Grey’s Anatomy – Seizoen 16

Ondanks dat 'Grey’s Anatomy' vorig seizoen de fakkel over van 'ER' al overnam als langst lopende medische dramaserie, is er van metaalmoeheid nog lang geen sprake. Zowel de fans van het eerste uur als de nieuwe generaties die onderweg aanhaakten, krijgen een spectaculair seizoen met opnieuw uitstekende verhaallijnen voorgeschoteld. Die mikken zowel op vreugdevolle als hartverscheurende emoties, en voorzien deze geliefde televisiepatiënt ook heel regelmatig van een geslaagde humorinjectie. Een perfect evenwicht tussen medische urgenties en sterk geacteerd drama.

Genre: drama

Release: 4 december (DVD)

Arrow – Seizoen 7

Seizoen 7 van 'Arrow', de meest gastvrije serie uit het DC-comicsuniversum, beloont zijn fans al in de eerste episode met een uppercut van jewelste en laat hen in de 21 daaropvolgende maar weinig kans om hun evenwicht terug te vinden. Het begint allemaal vijf maanden nadat Oliver de gevangenis in ging en we zien hoe Diaz zich met een aantal geduchte bondgenoten omringt met de wraak op Arrow bovenaan de agenda. Iets later duikt er een andere boogschutter op. Een vriend, vijand, oude bekende of nieuwe rivaal?

Genre: actie/drama

Release: 11 december (DVD en Blu-ray)

Vikings – Seizoen 6.1

Het zesde seizoen van dit historische actiedrama dat 'Vikings' heet, is opgesplitst in twee keer tien episoden. Die eerste helft kan je vanaf 11 december op DVD of Blu-ray bekijken of herbekijken. Het draait om koning Bjorn’s heerschappij over Kattegat en de avonturen van zijn broer Ivar The Boneless in Rus. Lagertha gaat voor een rustiger leven of doet in ieder geval een verdienstelijke poging. Ubbe en Torvi trekken dan weer op zoek naar Floki. 'Vikings' krijgt het etiket historisch drama opgeplakt, maar hakt daar als een keurslager elke zweem van gortdroog docudrama van af.

Genre: drama

Release: 11 december (DVD en Blu-ray)

Perry Mason – Seizoen 1

Detectiveseries, je hebt er dertien in een dozijn. Slechts een handvol bewijst zich tot echt superieure televisie zoals 'Perry Mason' dat amper in één seizoen klaarspeelt. Laat je transporteren naar het Los Angeles van de jaren ’30. Een poel van corruptie met een getormenteerde en meesterlijk geacteerde titelhoofdrolspeler die een moordmysterie ziet uitgroeien tot een samenzwering die tot in onverwachte en machtige kringen reikt. Niemand komt hier zonder kleerscheuren uit. De detective niet, zijn cliënt niet en de stad ook niet.

Genre: misdaad

Release: 11 december (DVD en Blu-ray)

Tenet

Wat regisseur Christopher Nolan met ‘Inception’ deed voor het roof- of heist-genre, vertaalt hij in 'Tenet' naar de spionagethriller. Gewapend met een enkel woord reist John David Washington in de rol de ‘naamloze’ hoofdrolspeler door een kluwen van internationale intrige. Een missie die zijn en ons idee van tijd zowel op het verkeerde been als op zijn kop zal zetten. Hoe minder je vooraf over de plot weet, hoe meer je van de film zal genieten.  Verwarrend, verbluffend en een tweede of derde zitting meer dan waard. Achteraf napraten gegarandeerd!

Genre: thriller

Release: 21 december (DVD en (4K) Blu-ray)

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()