Menu
Terug

Weinig drama in november, wel veel actie, griezelen en lachen

29 oktober 2021

Actie, humor en horror, de nieuwe films en series op Blu-ray en DVD voor november kiezen het extreme. Van een nieuwe Fast & Furious tot het voorlaatste seizoen van 'The Walking Dead'. Zet echter zeker ook 'Spiral' en 'Nobody' op je radar.

Spiral: From the Book of Saw

In 'Spiral', een verhaal gelinkt aan de legende achter de Saw-horrorfilms, maken we kennis met politiedetective Zeke Banks. Een rol voor Chris Rock, die hier in de schaduw leeft en werkt van zijn vader, een oude veteraan gespeeld door Samuel L. Jackson. Zeke en zijn nog groene partner onderzoeken een reeks moorden die griezelige gelijkenissen vertonen met een gruwelijke zaak uit het verleden. Het duurt niet lang of Zeke wordt een pion in het dodelijke spel van de killer. De ene keer zenuwslopend spannend, de andere keer gewoon ijzingwekkend.

Genre: misdaad/horror - Nu in de winkel

Nobody

'Nobody' vertelt het verhaal van Hutch Mansell, een passieve huisvader waar iedereen overheen loopt. Wanneer hij twee dieven betrapt maar het voorzichtig speelt, kijken zowel zijn familie als zijn collega’s op hem neer. Maar het incident heeft wel een andere Hutch wakker gemaakt. Een man die in een ver verleden de smerigste, taaiste en brutaalste missies voor zijn land volbracht. En dat zullen die nietsvermoedende maffiosi die toevallig zijn pad kruisen, geweten hebben. In geen tijd escaleert de actie tot onwaarschijnlijke proporties. Genieten!

Genre: actie - Release: 3 november

Fast & Furious 9

In 'Fast & Furious 9' wordt Dom’s vermoeden bevestigd dat een rustig leventje, ver van alle gevaar, hem niet gegund is. De ‘familie’ komt weer bij elkaar, deze keer om een levensgevaarlijke terrorist te stoppen. Een tegenstander die niemand minder blijkt dan Dom’s vergeten broer Jakob. Geweldig, zelfs als je geen enkele van de vorige afleveringen zag. Deed je dat wel, verwacht je dan maar aan enkele verrassende bekende gezichten. Actie en spektakel dat je tot op het puntje van je zetel brengt en je daar moeiteloos aan het wankelen houdt.

Genre: Actie-drama - Release: 17 november

Space Jam: A New Legacy

In 'Space Jam: A New Legacy' ontvoert het computerprogramma Al-G Rhythm de levende basketballegende LeBron James en zijn zoon Dom naar een virtuele digitale wereld. Hij daagt hen uit tot een wedstrijd tegen gedigitaliseerde kampioenen. Het lijkt een op voorhand verloren zaak, maar dat is buiten de hulp gerekend van Bugs Bunny en diens bekende tekenfilmvrienden. Grappig familievermaak met heel wat bekende gezichten uit de film- en sportwereld, maar als je het ons vraagt, zijn het dat konijn en die eend die de show stelen.

Genre: familie - Release: 24 november

The Walking Dead – Seizoen 10

Het tiende seizoen van 'The Walking Dead' is veel meer dan een aanloop naar het elfde en allerlaatste seizoen. We zien hoe Alpha de gemeenschappen van overlevers onderuithaalt met wat op het eerste gezicht willekeurige aanvallen of sabotagedaden lijken. Op bevel van Carol infiltreert Negan de Whisperers in een poging dit een halt toe te roepen. Eugene van zijn kant leidt een groep naar West Virginia om daar contact te leggen met een nieuwe gemeenschap, terwijl Michonne in noordelijke richting trekt op zoek naar Rich. Waarom is ze overtuigd dat hij niet écht dood is? Daar kom je liever zelf achter.

Genre: horror/drama - Release: 24 november

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

In 'The Hitman’s Bodyguard' mocht Ryan Reynolds het leven beschermen van huurmoordenaar Samuel L. Jackson. In 'The Hitman’s Wife’s Bodyguard' krijgt hij de eer om diens vrouw - een onweerstaanbare Salma Hayek - in leven te houden. Met z’n drieën staan ze als enige tussen Europa en een old school 007-waardige superschurk. Oh ja, Morgan Freemand doet deze keer ook mee. Het resultaat: actie, humor en spektakelscènes waarbij de geloofwaardigheid op de waakvlam mag en de camaraderie van het scherm spat.

Genre: drama - Release: 26 november

Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Snake Eyes dankt zijn bijnaam aan zijn dode vader. Die werd vermoord toen hij nog jong was. Nu, jaren later, redt de volwassen Snake Eyes de erfgenaam van een eeuwenoude Japanse clan. Uit dank adopteren ze hem en trainen hem in de mystieke en dodelijke kunsten van de ninjakrijger. Wanneer echter geheimen uit het verleden de kop op steken, wordt zijn eer én zijn loyaliteit tot het uiterste op de proef gesteld. Onversneden actie en een boeiende kijk op een toekomstig lid van het G.I. Joe-team.

Genre: actie - Release: 26 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()