Menu
Terug

Welke films en series bekijk jij in mei? Hier zijn 6 suggesties

28 april 2021

Wat verschijnt er in mei op Blu-ray en DVD? Dat wordt kiezen tussen actiespektakel met 'Monster Hunter', een thriller met Denzel Washington, het eerste seizoen van 'Stargirl' of het laatste van 'Supernatural' en 'The 100'. Het hele aanbod van deze maand uitkijken is immers nagenoeg onmogelijk.

Monster Hunter

In 'Monster Hunter', een film gebaseerd op de gelijknamige games, transporteert een bovennatuurlijke storm een team van Amerikaanse soldaten naar een wereld waar gruwelijke monsters bovenaan de voedselketen staan. Een moeizaam bondgenootschap met een lokale krijger verhoogt de overlevingskansen enigszins, maar volstaat dat om de weg terug naar huis te vinden? We kunnen je verklappen dat lang niet ieder personage het einde van dit bruut en superspannend actiespektakel haalt. Een opvallend 'andere' monsterfilm die smeekt om een opvolger. Of twee, of drie, …

Genre: actie - Nu in de winkel

Stargirl - Seizoen 01

'Stargirl' is comicbook-tv op zijn puurst. Dertien bingewatching-waardige afleveringen volgen we de tiener Courtney Whitmore. Die probeert haar draai te vinden in een nieuwe stad en met een nieuwe stiefvader. Met hulp uit onverwachte hoek en vooral met heel veel vallen en opstaan zien we Courtney uitgroeien tot een superheldin. 'Stargirl' combineert humor, drama en enkele soms best pittig donkere accenten in de beste traditie van 'Supergirl' en 'The Flash'. Een verfrissende nieuwkomer in een populair genre.

Genre: drama - Release: 28 april

The 100 – Seizoen 7

Het zevende en definitieve seizoen van 'The 100' heeft maar één episode nodig om op kruissnelheid te komen en je vervolgens tot zijn finale ademloos aan je scherm gekluisterd te houden. De wereld van deze sciencefictionserie wordt op een tegelijk logische als verrassende manier uitgediept. De inwoners van Sanctum zoeken een manier om de gebeurtenissen uit het vorige seizoen te verwerken. Intussen lijken de mysterieuze Disciples overtuigd dat Clarke de sleutel vormt om de volgende, definitieve oorlog te winnen.

Genre: actie/drama - Nu in de winkel

The Little Things

In 'The Little Things' maken we kennis met Joe 'Deke' Deacon, de uitgebluste hulpsheriff van een bescheiden Amerikaans stadje. Hij wordt naar Los Angeles gestuurd om er bewijsmateriaal te verzamelen. Wat een snelle routineklus moest worden, draait echter uit op de zoektocht naar een seriemoordenaar die de hele stad in zijn greep houdt. Deacons oog voor detail stuurt die jacht immers in een verrassende richting. Een spannende misdaadthriller met geweldig acteerwerk van Denzel Washington, Jared Leto en Rami Malek.

Genre: thriller - Release: 5 mei

NCIS - Seizoen 17

Weinig series halen een zevende, laat staan een zeventiende seizoen en zien daarbij hun kijkersaantal nog steeds groeien. 'NCIS' is een van die zeldzame televisiepareltjes. Al in de eerste episode zien de fans tot hun grote vreugde ene Ziva David terugkeren. Ze heeft echter allesbehalve goed nieuws voor Gibbs. Het team moet zich deze keer in extreme bochten wringen om het er heelhuids van af te brengen. Na deze turbulente start volgen uiteraard weer heel wat mysterieuze misdaadzaken. En jawel, seizoen 18 staat momenteel al in de steigers.

Genre: misdaad - Release: 21 mei

Supernatural – Seizoen 15

Ook 'Supernatural' is zo’n reeks die niet gelooft in een vershouddatum, maar desondanks met dit vijftiende seizoen in schoonheid eindigt. Het is met spijt in het hart dat miljoenen fans voor altijd afscheid nemen van de Winchesters en hun bondgenoten. De inzet is nooit hoger geweest, met zombiehorden, gemaskerde vampieren en inmenging vanuit helse en hemelse hoek. Haalt iedereen de finale of hebben de makers na al die jaren een wel heel dramatische verrassing in petto? Ontdek het zelf!

Genre: drama/mysterie - Release: 26 mei

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()