Menu
Terug

Welke games speel jij binnenkort?

31 januari 2020

Wat dacht je van een afdaling in de sciencefictionhel die Doom Eternal heet? Of kijk jij nog harder uit naar de veelbesproken remake van Final Fantasy VII? Of wordt het toch die intrigerende opvolgerprequel Nioh 2? Februari en maart worden dit jaar - uitzonderlijk - uitstekende gamemaanden.

Yakuza Remastered Collection Ltd Edition

Beleef of herbeleef de epische, gewelddadige en verrassend gevarieerde levenswandel van Kazuma Kiryu in en aan de rand van Japanse criminele onderwereld. Een meeslepende misdaadsaga vol actie, intrige en memorabele personages. Deze collectie telt de naar 1080p en 60fps geremasterde versies van Yakuza 3, 4 en 5. Precies zoals ze in Japan verschenen en dus met de inhoud die destijds in de westerse releases ontbrak en voor wie dat wil met beter Engels stemmenwerk.

Genre: actie

Platform: PS4

Release: 11 februari

Two Point Hospital

Management, het is niet altijd de meest meeslepende, grappigste of meest verrassende job … tenzij je de manager bent van het Two Point Hospital. Voor je het weet, hang je er meedogenloos aan vast en leef je hongerig naar de volgende uitbreiding of upgrade van je zelfontworpen ziekenhuis. Met een uitgekiend progressiesysteem, hilarische ziektes, pittige uitdagingen en de occasionele epidemie-uitbraak wordt dit misschien de game waar je in 2020 het meeste uren mee doorbrengt.

Genre: simulatie

Platform: PS4, Xbox One, Switch

Release: 25 februari

Iron Man VR

Spoiler alert! Tony ‘Iron Man’ Stark overleefde de laatste Avengers-film niet. Maar dat zal jou niet tegenhouden om in deze VR-game het vliegende hightech pak van die superheld aan te trekken. Zelfs niet als je daarmee door een niet-aflatende reeks gevaarlijke vijanden moet knokken. Liever zelfs. Heb je zo’n PlayStation VR-set aan je PS4 hangen, dan maak je die droom vanaf 28 februari tot een (virtuele) realiteit. Met een totaal nieuwe verhaallijn en een gloednieuw Iron Man-pak ontworpen door de tekenaar van de comics.

Genre: actie

Platform: PS4 met PlayStation VR

Release: 28 februari

Final Fantasy VII Remake

Deze reïncarnatie van de klassieker en mijlpaal in de videogamegeschiedenis blijft trouw aan het verhaal en de futuristische fantasy-steampunksetting. Oké, misschien hier en daar iets dieper uitgewerkt om de personages nog beter uit de verf doet komen. Het gevechtssysteem koos wel voor een meer op actie gerichte, moderne aanpak, die nauwer aansluit op de verwachtingen van de speler van vandaag. Niet te missen, niet voor de veteranen van het origineel en niet voor de nieuwkomers die toen misschien nog niet geboren waren.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4

Release: 3 maart

Nioh 2

Overkom je sterfelijkheid en laat je innerlijke demon los op het door burgeroorlog verscheurde feodale Japan en de nog dodelijkere Dark Realm. Nioh 2 is een intens actieavontuur waarin elke gamer zijn eigen ultieme krijger creëert en onderweg alsmaar meer naar de hand zet met een groeiend arsenaal aan scherpe wapens, speciale vaardigheden én de kracht om in een bovennatuurlijke demon te transformeren. Een waardig lid van de selecte kring taaie-maar-onmogelijk-neer-te-leggen games uit de Souls-stal.

Genre: actierollenspel

Platform: PS4

Release: 13 maart

Doom Eternal

Doom Eternal bewijst dat er nog lang geen sleet zit op de old-school basisformule, ramt er een paar slimme innovaties door en levert opnieuw van de meest intense kicks in het shootergenre af.  En wie dacht dat het na de voorganger niet harder en intenser kon, die denkt beter opnieuw. De hondsbrutale en agressieve shooterbeleving verfijnd tot een kunstform, met jou als de Doom Slayer, de enige krijger die een invasie uit de hel kan terugdringen tot in het doelgebied van die gruwels. Uitstekende en inventieve multiplayeropties ook.

Genre: shooter

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 20 maart

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()