Menu
Terug

Welke nieuwe releases heeft augustus in petto?

30 juli 2018

Zoals dat iedere maand het geval is, zijn er weer heel wat nieuwkomers op de markt. Stoom je klaar voor een waaier aan releases, want wij tonen je alvast onze topfavorieten.

Muziek

The Story of Planaxis – Tomorrowland 2018

Wie thuis een cd van een of meerdere voorgaande Tomorrowland-edities heeft, weet dat je deze verzamelaars niet zomaar naast je andere schijfjes plaatst. Ook deze keer is de soundtrack van ‘het feestje van het jaar’ weer een uniek hebbeding. Terwijl Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequencies tijdens het eerste weekend van Tomorrowland de Mainstage veroveren, kun je thuis gewoon volop meegenieten van de legendarische mash-ups van hun beste tracks. Naast deze magie van de Mainstage staat ook de geweldige set van de Zweedse dj Axwell, die op de Freedom Stage draait, op de nieuwe zomercompilatie ‘The Story of Planaxis’. De vier topdeejays maakten speciaal voor de driedubbele cd elk een exclusieve mix van dertig minuten. Lees meer over het Tomorrowland-album 

Genre: Elektronische dance
Release: 21 juli

The Story of Planaxis – Tomorrowland 2018
Miles Kane – Coup de Grace

Miles Kane – Coup de Grace

Nu Last of theworl Shadow Puppets-wederhelft Alex Turner weer druk bezig is met het volgende hoofdstuk in het Arctic Monkeys-verhaal, is Miles Kane er de man niet naar om zijn muzikale creativiteit op de waakvlam te zetten. ‘Coup de Grace’, Kanes derde soloalbum, is echter helemaal zijn ding. Het werd een verschroeiende oefening in moderne rock-’n-roll. Hij nam het op in Los Angeles en John Congleton van St. Vincent nam de productie voor zijn rekening. Het merendeel van het album schreef Miles Kane samen met de Britse doe-het-zelfpunkrocker Jamie T. Zelf omschrijft hij ‘Coup de Grace’ als zijn belangrijkste album tot nog toe.

Genre: Rock
Release: 10 augustus

The Coral - Move Through the Dawn

Misschien ben je The Coral uit het oog verloren, ook al kun je hun monsterhit ‘Dreaming of You’ nog woord voor woord meezingen. Of misschien ben je een fan die de band is blijven volgen en weet je dat Oasis-bezieler Noel Gallagher hen destijds niet voor niets “Fucking Awesome” noemde en graag meespeelde op hun album. De band heeft het die fans niet makkelijk gemaakt met al te lange pauzes, maar sinds 2016 zijn ze er weer. Toen was er immers dat kritisch unaniem gesmaakte ‘Distance Between’. Geen tijdelijke heropflakkering, maar een meer dan verdienstelijke aanloop naar ‘Move Through the Dawn’. The Coral zit opnieuw op kruissnelheid.

Genre: Pop
Release: 17 augustus

The Coral - Move Through the Dawn
Blossoms – Cool Like You

Blossoms – Cool Like You

Dit is amper het tweede album voor de populaire Engelse popformatie, maar klinkt verrassend genoeg als een greatest hits-verzamelaar. Opener ‘There’s a Reason Why’ lijkt gemaakt met de bedoeling zelfs de achterste rijen van een festivalweide aan het dansen te brengen. Daarna wordt het alleen maar beter, met echo’s van Suede, New Order, Alex Turner en - omdat het kan - Doctor Who.

Genre: Pop
Nu in de winkel

Ty Segal & White Fence - Joy

Als twee garagerock-acts dezelfde garage delen, is misschien minder aangenaam voor de buren, maar geweldig nieuws voor de liefhebbers van het genre. ‘Joy’ rammelt als een overenthousiast opgevoerde V12-motor. Klik die veiligheidsgordel los en raas met gepast horten en stoten mee doorheen vijftien tracks die net zo schatplichtig zijn aan Sonic Youth en The Velvet Underground als aan The Who.

Genre: Rock
Nu in de winkel

Ty Segal & White Fence - Joy
Kovacs - Cheap Smell

Kovacs - Cheap Smell

De tweede van de enigmatische Sharon Kovacs hoort nu al bij de meest brutale, eerlijke en geïnspireerde future soul-albums sinds lange tijd. Van de bitterzoete woordspeling van ‘Adickted’ tot de haast theatrale zielsontleding in ‘Play Me’ en ‘Black Spider’, ‘Cheap Smell klinkt net zo donker als verrukkelijk. ‘Midnight Medicine’ is een uitgesproken viering van seks en ‘It’s the Weekend’ is een ode aan gerechtvaardigd zalig stoned worden.

Genre: Pop
Release : 17 augustus

Film

Ready Player One

‘Ready Player One’ is gebaseerd op Ernest Clines gelijknamige bestseller. Het verhaal voert de lezer en nu dus ook de kijker naar het jaar 2045. Een toekomst waarin de echte wereld een harde, uitzichtloze plek is geworden. De enige tijd dat de jonge Wade Watts zich echt in zijn element voelt, is wanneer hij die realiteit ontsnapt door in te loggen in de OASIS. Dat is een totaal onderdompelend virtueel universum, waar nagenoeg de voltallige mensheid zijn dagen doorbrengt. In die OASIS kun je overal heen, doen wat je wilt en zijn wie - of wat - je wilt. De enige grenzen zijn die van je eigen verbeelding.

Genre: Actie
Release: 8 augustus

Taxi 5

Twintig jaar geleden schreef ene Luc Besson het scenario voor de eerste ‘Taxi’. Een zonovergoten feestje van spectaculaire actiescènes en hilarische kolder. Een succesnummer dat in de volgende tien jaren nog drie opvolgers opleverde. Samen goed voor 25 miljoen bioscoopbezoekers in Frankrijk alleen. Nu, nog eens een decennium later, geeft diezelfde Luc Besson de Taxi-fakkel door aan Franck Gastambide, “omdat het zo ondertussen tijd werd voor een vijfde.” ‘Taxi 5’ is dan ook puur vermaak, met meer dan een handvol spectaculaire actiescènes en humor die van typisch Frans over puberaal tot soms absurd politiekincorrect schakelt. Zelfs wanneer deze opvolger in al zijn enthousiasme een paar keer over de eigen voeten struikelt, heb je het gevoel dat dit er gewoonweg bij hoort. Faut le faire!

Genre: Actie/Komedie
Release: 11 augustus

 

The 15:17 to Paris

Clint Eastwood heeft iets met echte helden. Na ‘American Sniper’ en ‘Sully’ vertelt hij in ‘The 15:17 to Paris’ opnieuw het verhaal van gewone mensen die in uitzonderlijke omstandigheden uitzonderlijke daden stellen. Spencer Stone is een van die mensen en in het begin van de film horen we hem vragen of: “het ooit voelt alsof het leven je in de richting van een groter doel duwt?”. Op dat moment had Stone nooit kunnen vermoeden wat er zich een paar dagen later zou afspelen, of hoe zijn vrienden in die levensbeslissende situatie zouden reageren. Een situatie waarin Stone samen met Anthony Sadler en Alek Skarlatos honderden levens zouden redden… Een spannend, maar ook slim en nuchter drama.

Genre: Drama
Release: 8 augustus

Baba Yega - The Movie

Het gaat hard voor de vijf gemaskerde kaalkoppen die zich collectief Baba Yega noemen. Vorig jaar wonnen ze nog Belgium’s Got Talent. In hun eerst film moeten ze het echter met een man minder doen. Een van hen lijkt immers van de aardbodem verdwenen en uiteraard zullen zijn vier vrienden er alles aan doen om hem terug te vinden. Dat levert een spannend en vooral grappig avontuur op waarin de Baba’s het pad kruisen van de kwaadaardige Cordelia Zen. Die feeks wil alle kinderen beroven van hun spontaniteit en levensvreugde. En dat lijkt haar nog te gaan lukken ook. Gelukkig is ons vijf- excuseer, viertal er nog om de boel op hun unieke manier te redden.

Genre: Komedie
Release: 3 augustus

Every Day

Dit romantische verhaal met een bovennatuurlijk kantje draait om Rhiannon, een zestienjarig meisje dat verliefd wordt op een mysterieuze ziel. Die ziel heet ‘A’ en bewoont elke dag een ander lichaam. Die liefde is sterk genoeg voor Rhiannon en A om elkaar elke dag weer te vinden, nooit wetende wat of wie de volgende zal brengen. Ongeloofwaardig, maar daarom niet minder mooi, aangrijpend en memorabel.

Genre: Drama
Nu in de winkel

Game Night

Max en Annie, een getrouwd koppel, organiseren elke week een spelletjesavond. Maxs charismatische broer wil indruk maken en arrangeert een moordmysteriefeestje, compleet met valse criminelen en valse federale agenten. Een hilarische, bij momenten hondsbrutale, waanzinnige en donkere komedie die vooral mikt op een volwassen publiek dat tegen een stootje kan.

Genre: Komedie
Release: 22 augustus

The X-Files - Seizoen 11

Het was lang wachten op dit allerlaatste en veel te korte seizoen van de legendarische ‘The X-Files’. Voor zowel nieuwkomers als fans van het eerste uur is het puur genieten van de chemie tussen de nu rijpere Mulder en Scully. Of ze nu op het ‘monster van de week’ jagen of de overkoepelende sinistere samenzwering ontrafelen, deze serie zet je elke keer weer op het verkeerde been. Een waardig en tegelijk speels sluitstuk van een stuk tv-geschiedenis.

Genre: Mysterie
Nu in de winkel

Games

F1 2018

De koningin van de motorsport kan zich geen beter game wensen dan F1 2018. Een diepe carrièremodus, klassieke bolides en uiteraard alle teams, piloten en circuits van dit seizoen. Realistischer dan dit vind je niet, maar nieuwkomers worden met open armen ontvangen. Kenners weten dat de Formule 1 een sport in beweging is. Nieuwe regels worden fel bediscussieerd en kunnen de kansen van een team van het ene seizoen op het volgende ingrijpend veranderen. De F1-games volgden die evoluties op de voet. Voor de editie 2018 mag je in het game dan ook alles precies zo verwachten als dat in het echte huidige seizoen present geeft.

Genre: Race
PS4, Xbox One, pc
Release: 24 augustus

World of Warcraft: Battle for Azeroth

WoW: Battle for Azeroth is alweer de zevende uitbreiding voor het Massively Multiplayer Online Role-Playing Game-fenomeen World of Warcraft. We gaan het hier niet langer over dat game hebben, maar liever over wat deze uitbreiding aan deze immense en immens populaire spelbeleving toevoegt. Eerst en vooral zal je door aan elkaar gekoppelde queesten te volbrengen nieuwe speelbare rassen vrijspelen, waaronder vier die je al ontmoette in je campagne tegen het Legioen. Verdien hun vertrouwen en win ze voor jouw zaak. Eenmaal je zo’n nieuw ras gerekruteerd hebt, kun je Azeroth herontdekken als een personage van dat ras en via een herwerkt levelingsproces. Met zones die zich aanpassen al naargelang je karakter groeit in vaardigheden en slagkracht.

Genre: Online actierollenspel
PS4, Xbox One
Release: 14 augustus

Madden NFL 19

Liefhebbers weten dat ‘NFL’ staat voor ‘National Football League’. Ze weten ook dat Madden NFL al jarenlang staat voor telkens weer het beste game rond wat we American Football noemen. Een complexe, explosieve en extreem tactische sport die in al zijn explosiviteit en tactische diepgang op een allesbehalve complexe manier onder de vingers wordt gebracht van een ook bij ons groeiende groep fans. Of je nu voor een snelle wedstrijd tegen een vriend kiest of je team wedstrijd na felbevochten wedstrijd naar de uiteindelijk Superbowl-overwinning leidt, dit game geeft het je allemaal. Naar goede gewoonte telt ook deze editie weer heel wat nieuwigheden. Zo krijgt de speler nu nog meer controle over zijn sterspelers.

Genre: Sport
PS4, Xbox One
Release: 10 augustus

Strange Brigade

Egypte in de jaren dertig van vorige eeuw. Na vierduizend jaar begraven te zijn in een naamloze tombe en weggewist uit de geschiedenis ontwaakt de heksenkoningin Seteki. De Britse regering stuurt er een bont groepje van dappere en ook ietwat zonderlinge helden op af. Dat groepje heet de Strange Brigade en bestaat uit jou en eventueel nog drie van je speelmakkers. Strange Brigade is een unieke third-person shooter waarin jij en je team naast een breed aanbod aan upgradebare vuurwapens ook heel wat andere dodelijke trucs in jullie arsenaal telt. Die zal je net zo hard nodig hebben als je medestrijders in dit lange verhaalgedreven avontuur vol dodelijke omgevingsgevaren, mythologische vijanden en verraderlijke puzzels.

Genre: Actie
PS4, Xbox One, pc
Release: 28 augustus

Yakuza Kiwami 2 LTD

Deze remake van het vecht- en adventuregame rond de Japanse onderwereld Yakuza 2, brengt dit game niet enkel in een visueel up-to-date jasje naar een nieuwe generatie gamers, maar voegt voor de veteranen alle gameplayverbeteringen en zelfs hele nieuwe verhaallijnen toe. Maak als de teruggeroepen voormalige Yakuza-soldaat Kazuma Kiryu de criminele wijken van Tokio en Osaka onveilig voor iedereen die je persoonlijke missie in de weg staat.

Genre: Actie
PS4
Release: 28 augustus

 

Monster Hunter Generations Ultimate

Het jachtseizoen is geopend. Geen geweer nodig, je Nintendo Switch volstaat, want Monster Hunter Generations, het gerenommeerde actierollenspel, maakt zijn debuut op deze console. Ga onderweg op een epische jacht of leef je thuis op de bank uit! Kies uit veertien verschillende soorten wapens en combineer ze met unieke jachtstijlen om een indrukwekkend aantal kleine, grote en gigantische monsters te vangen. Speel solo of samen met drie andere jachtgenoten.

Genre: Actierollenspel
Switch
Release: 28 augustus

V-Rally 4

Na vijftien jaar maakt de legendarische on- en offroad racer een geweldige rentree. Met maar liefst vijf rallydisciplines: Rally, V-Rally Cross, Extreme-Khana, Buggy en Hillclimb. Het wagenpark telt meer dan vijftig realistisch nagemodelleerde, hedendaagse en klassieke rallyvoertuigen en daarmee kun je terecht op zestien verschillende locaties. Van Kenya tot Siberië, van de woestijn in Monument Valley tot de industriële zones van Detroit. Je duikt zo diep in het game als je zelf wilt. Van een single race tot een uitgewerkte carrière.

Genre: Race
PS4, Xbox One, pc, Switch
Release: 1 september