Menu
Terug

Wordt verwacht: de beste muziek in november

31 oktober 2019

De Mediazine-redactie selecteerde voor jou de beste en boeiendste cd’s en vinylplaten die in november verschijnen. Van Niels Destadsbader over de nieuwste van Nick Cave tot K3.

Niels Destadsbader – Boven de wolken

De man die met zijn eerste twee albums alle Vlaamse muziekrecords brak, zit met 'Boven de wolken' alvast op kruissnelheid om die truc nog eens over te doen. Wie zong er deze zomer niet mee met ‘Mee naar boven’ en ‘Annelies’, de eerste twee singles. De eerste goed voor zijn derde opeenvolgende Radio 2 Zomerhit, de tweede zijn tiende nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50. Zijn vaste muziekpartner Miquel Wiels zat weer mee achter de schrijftafel en het resultaat belooft ook in 2020 de te kloppen formule te worden. Op woensdag 6 november komt Niels Destadsbader naar MediaMarkt Kortrijk. Hij komt er van 14u tot 15u zijn nieuw album 'Boven de wolken' signeren.

Genre: pop

Release: nu in de winkel

muziek
muziek

K3 – Dromen

Een cd vol leuke en meezingbare liedjes waarmee K3 binnenkort op tour trekt en een DVD van de voorbije '20 jaar K3'-show. Meer redenen heb je niet nodig om dit muzikale feestje van Hanne, Marthe en Klaasje helemaal grijs te draaien. Nu ja grijs, doe maar alle kleuren van de regenboog. 'Dromen,' zo heet het een programma waarin drie knuffelbeestjes de hoofdrol spelen, en zo heet de nieuwe K3-show waarmee de jongedames Vlaanderen en Nederland nog maar eens zullen veroveren, én zo heet deze cd. Warm je stembanden alvast op!

Genre: kidspop

Release: 15 november

Clouseau – Tweesprong

Een goeie drie jaar na 'Clouseau Danst' is de band helemaal terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat. Het is een bijzonder eerlijk en emotioneel album geworden waar van elke noot afstraalt hoe trots Koen en Kris er over zijn. De broers zetten vol in op waarachtigheid. Alle songs die naar hun zin te vrijblijvend waren, tekstueel of muzikaal, verdwenen uit de lijst. Uiteindelijk resulteerde dat in 14 ijzersterke nummers. Geweldige, volwassen popmuziek, zoals alleen Clouseau die kan maken.

Genre: pop

Release: 8 november

muziek
muziek

Laïs – 25 jaar Laïs

Annelies Brosens, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts, drie Vlaamse nachtegalen die nu haast een kwarteeuw geleden samen als Laïs eerst de folkscene en daarna de mainstream veroverden. Hoog tijd om daar even stil bij te staan, of liever nog: dat te vieren met een bloemlezing uit een repertoire van 25 jaar hoogtepunten en buitenbeentjes. En net als goede wijn is hun harmonische meerstemmigheid met de jaren gerijpt. Die unieke, warme klank gaat perfect samen met de koude winterdagen die voor de deur staan.

Genre: folk

Release: 8 november

Nick Cave and the Bad Seeds – Ghosteen

Sinds zijn zoon in 2015 overleed, heeft Nick Cave niet stilgezeten. Hij toerde met zijn muziek en ging meer dan elke rock-'n-rollartiest in dialoog met zijn publiek. Een rouwproces in al zijn ontluisterende facetten dat nu ook met bloedmooie songs in een nieuw album gegoten wordt. Een monument van wanhoop, vriendschap, het verliezen van geloof en het zoeken naar iets in de plaats. Een tegelijk louterende en hartverscheurende trip door de nachtmerrie waar deze unieke artiest dagelijks in wakker wordt.

Genre: rock

Release: 8 november

muziek
muziek

Rolling Stones – Bridges to Buenos Aires

April 1998. Na wereldwijd twee miljoen fans op hun tourshow te hebben getrakteerd, zetten de Rolling Stones vijf uitverkochte nachten River Plate Stadion van Buenos Aires in vuur en vlam. De met zorg en liefde gerestaureerde opnames daarvan zijn nu eindelijk op cd gebrand. Een must-have voor elke fan, niet in het minst omdat er ene Bob Dylan samen met de band zijn klassieker ‘Like a Rolling Stone’ uitvoert. Qua muziekgeschiedenis schrijven wordt het moeilijk om sterker te vinden.

Genre: rock

Release: 8 november

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()