Menu
Terug

Zes games die je moet spelen in april

29 maart 2019

Van een moderne kijk op een old school-platformgame en het nieuwste hoofdstuk in een legendarische vechtgameserie, tot een indrukwekkend post-apocalyptisch survivalgame. April belooft een goede oogst voor videogamers.

Yoshi’s Crafted World

Yoshi’s Crafted World lijkt op het zoveelste zijwaarts scrollende platformavontuur, maar dit game voor de Nintendo Switch geeft letterlijk een draai aan het genre. Je verkent een grote wereld die lijkt op een met liefde geknutselde kijkdoos. Alleen is nu bovenop de traditionele voorkant van elk level met een kantelbeweging ook de achterkant te verkennen. Dubbel zoveel game dus.

Genre: Platform

Platform: Switch

Release: 29 maart

Darksiders Warmastered Edition

Dit originele, vaak bekroonde Darksiders-game is helemaal geremasterd op maat van de Nintendo Switch-console. Als een van de vier ruiters van de Apocalyps trek je op onderzoek uit naar waarom je wereldvernietigende feestje te vroeg werd afgetrapt. Intriges, puzzels, maar vooral heel veel snoeiharde spektakelactie in deze demonische klassieker.

Genre: Actie/avontuur

Platform: Switch

Release: 2 april

World War Z

Als lid van een vierkoppig team overlevenden in New York, Moskou en Jeruzalem moet je hondsdolle menigten mensenvretende zombies te sterk, te snel of te slim af zijn. Dat vereist goed samenwerken, slimme groepstactieken en een vrachtwagenlading vol munitie.  Tonnen variatie garanderen dat elke spelsessie weer helemaal anders speelt, maar altijd even intens.

Genre: Actie

Platform: pc, PS4, Xbox One

Release: 16 april

Final Fantasy X & X-2 Remastered

Het is zover, nu kun je ook op je Switch en Xbox One door Final Fantasy X en zijn opvolger Final Fantasy X-2 trekken. Een nieuwe generatie spelers krijgt hiermee een verdiende herkansing om in deze twee legendarische klassiekers te duiken. Ze zitten daarmee goed voor een meeslepend verhaal van epische proporties, vol onvergetelijke personages en uitdagende gevechten.  

Genre: Rollenspel

Platform: Switch, Xbox One

Release: 16 april

Mortal Kombat 11

De koning van de brutale beat ‘em up legt de lat nog maar eens hoger, en trapt die vervolgens in stukken, als was het de ruggengraat van een van de exotische tegenstanders in deze elfde Mortal Kombat. Je hebt dit game zo in de vingers, maar meesterschap vraagt vele uren oefenen. Tegen een computergestuurde tegenstander, tegen een online speler, of tegen die overmoedige broer/pa/dochter naast je op de bank.

Genre: Beat ‘em up

Platform: pc, PS4, Xbox One, Switch

Release: 23 april (Switch: 10 mei)

Days Gone

Een epidemie transformeert nagenoeg de volledige wereldbevolking in een horde agressieve, mensenvretende griezels. En dat is lang niet het enige gevaar in deze uitgestrekte, open en meedogenloze wereld van Days Gone. Als de outlaw en voormalig motorbendelid Deacon ben je geen watje, maar of je dit avontuur heelhuids overleeft, dat hangt helemaal van jou af.

Genre: Survival/actie

Platform: PS4

Release: 26 april