Menu
Terug

Zes games die je volgende maand niet mag missen

Topgames in mei
Leestijd minuten
30 april 2019

Een beproefde adventure-actieformule voor nieuwe spelconsoles, een beklijvend middeleeuws avontuur, een snoeiharde first-person shooter, een verrassend diepe kartracer, … Kortom: mei belooft weer een leuke maand voor gamers te worden.

PixARK

Miljoenen pc-gamers zijn al vertrouwd met de unieke spelbeleving van PixARK. Nu krijgen ook de eigenaars van een PS4, Xbox One of Nintendo Switch de kans om dino’s te temmen in een spelwereld die letterlijk eindeloos veel nieuwe avonturen biedt en waarin je met een net zo eindeloos diepe blokkendoos elke creatieve fantasie waar kunt maken. Trek in je eentje of samen met vrienden deze kleurrijke, altijd nieuwe wereld in, daag de vele gevaren uit of stort je ongestoord op het bouwen van je eigen kasteel … en waarom niet, het landschap daaromheen.

Genre: avontuur-rollenspel

Platform: PS4, Xbox One Switch

Release: 31 mei

A Plague Tale - Innocence

A Plague Tale - Innocence dropt je in de middelleeuwen op hun donkerst. Een grimmige, brutale en meedogenloze wereld waarin jij als de rebelse Amicia jezelf en je jongere broertje Hugo uit de klauwen van de Inquisitie en een al even levensgevaarlijke rattenplaag tracht te houden. Die ratten vormen een belangrijk onderdeel van het verhaal en ze zijn zowel een obstakel als een onwillig en onvoorspelbaar wapen voor de speler die daar tactisch gebruik van kan maken. Een game als geen ander, dat speelt als geen ander en dat we – het onderwerp ten spijt - zelfs verfrissend durven noemen.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 14 mei

Rage 2

Duik in de post-apocalyptische wereld die Rage 2 heet. Een first-person shooter die een brutale en frontale aanpak voor een keertje aanmoedigt. Tel daar een handvol explosieve superkrachten bij op, plus een bovenmenselijke beweeglijkheid, en je krijgt een feestje waarbij je van de ene spektakelscène in de volgende dropt. Dat alles in een uitgestrekte open spelwereld met heel gevarieerde regio’s, vol exotische en levensgevaarlijke facties die je het leven moeilijk en vooral kort willen maken. Rage 2 lijkt bij momenten niet toevallig op het bastaardkind van de laatste Mad Max-film en Doom.

Genre: actie

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 14 mei

Little Friends - Dogs & Cats

Wie wil er geen schattig huisdier? Met Little Friends - Dogs & Cats krijg je er eentje op je Nintendo Switch. Kies je nieuwe beste vriend uit zes pups en drie kittens. Geef hem of haar een naam en al spelend groeit de band tussen jullie. Aai ze, ga ermee wandelen, speel met de bal of oefen voor een wedstrijd. Ontdek wat ze het leukst vinden, het liefst eten en leer hen alsmaar beter kennen. Dos je virtuele huisdier uit met meer dan zeshonderd stijlvolle accessoires en neem screenshots om aan je vrienden te laten zien.

Genre: simulatie

Platform: Switch

Release: 28 mei

Team Sonic Racing

Verkijk je niet op de cartooneske en kleurrijke looks van Team Sonic Racing. De fans weten immers dat die dan wel geschikt is voor racegamers van elk niveau, maar tegelijk verrassend veel diepgang biedt. Dat geldt nu meer dan ooit tevoren. Met verrassende circuits en een intuïtieve mix van stuurkunst en tactisch ingezette power-ups. Team Sonic Racing legt daarbij de focus op samenspelen. Hier is het niet de snelste die wint, maar het team dat gezamenlijk het best presteert. Wat de overwinning er nog leuker op maakt.

Genre: race

Platform: PS4, Xbox One, pc, Switch

Release: 21 mei

The Sinking City

Het kan zijn dat je na een sessie met The Sinking City naar een warm bad en een aflevering van je favoriete comedy-reeks snakt, maar dat maakt dit sinistere actieavontuur er niet minder geweldig op. Jij speelt een detective die in de jaren ’20 in een van de buitenwereld afgesloten Amerikaans stadje de oorzaak van een mysterieuze overstroming moet onderzoeken. Er blijkt iets donkers en bovennatuurlijks te broeden, dat de geest van de bewoners tot waanzin drijft … een fenomeen waar ook jij allesbehalve immuun voor blijkt.

Genre: actieavontuur

Platform: PS4, Xbox One, pc

Release: 23 mei