Menu
Terug

Zet deze cd’s en vinyls op je wishlist in oktober

30 september 2021

Oktober brengt een hele lading nieuwe kanshebbers op album van het jaar. Met nieuw werk van onder meer Coldplay, Ed Sheeran, The War on Drugs, Oscar and the Wolves, Bart Peeters en het tweede album van Lady Gaga met Tony Bennet.

Lady Gaga ft. Tony Bennet – Love for Sale

Voor Tony Bennet is 'Love for Sale' zijn eenenzestigste album, voor Lady Gaga het zevende. Voor hen samen is het nummer twee. De single ‘I Get a Kick out of You’ is een van de Cole Porter-jazzklassiekers waaruit de hele songlist is opgetrokken. Beide artiesten nemen elk twee nummers solo voor hun rekening, de overige zes doen ze samen. Denk ‘Night and Day’, ‘Dream Dancing’, It’s De-Lovely’, ‘I Concentrate on You’ en natuurlijk ‘Love for Sale’.

Genre: jazz

Release: 1 oktober

Bart Peeters – De kat zat op de krant

Nadat Bart Peeters met veel bijval en succes zijn ‘Brood voor morgenvroeg’ in huis haalde, laat hij in ‘De kat zat op de krant’ weten dat er nog heel wat meer prangende, heel lokale ‘wereldkwesties’ zijn leven bestieren. Zijn unieke verwondering voor het – excuseer ons de uitdrukking – leven van alle dag blijft een bron voor mooie, bloedeerlijke liedjes. Observaties die soms uit de geest van een negenjarige geplukt lijken, maar enkel door een veteraan van het leven in de juiste context geplaatst kunnen worden.

Genre: pop

Release: 1 oktober

Coldplay – Music of the Spheres

“Hallo iedereen, we hopen dat jullie het goed maken. We hebben bijna een nieuw album klaar en willen iedereen bedanken die naar onze muziek luistert, naar onze optredens komt of die we op een andere manier ontmoet hebben.” Zo kondigde Coldplay zijn nieuwe album  ‘Music of the Spheres’ aan. Sympathiek, pretentieloos, positief. Precies zoals die eerste wereldhitsingle ‘Higher Power’ al verraadt. Of de recente ‘Coloratura’ met de durf en ambitie om een popsong langer dan tien minuten te rekken. Het hadden er wat ons betreft twintig mogen zijn.

Genre: pop

Release: 15 oktober

Oscar and the Wolves – The Shimmer

Frontman Max Colombie liet weten dat 'The Shimmer', de nieuwste plaat van Oscar and the Wolves, voelt als een soundtrack van een blockbusterfilm. “Met verschillende tracks en thema’s” en “altijd in beweging”. Die beweging swingt door het brede spectrum van melodieuze emoties en gaat van uitgelaten extatisch naar hypermelancholisch. Soms van het ene nummer op het andere. Soms in een en dezelfde song.  Iets minder dansvloerstampers deze keer en meer van die begeesterende slow jams die je zelfs op een grijze herfstavond nog naar een zwoel parallel universum transporteren.

Genre: pop

Release: 22 oktober

Ed Sheeran - =

Ed Sheeran noemt ‘=’, je mag ook ‘equals’ zeggen, zijn ‘volwassenwordenalbum’. In juni gaf de artiest zijn fans en de rest van de wereld al een eerste single: ‘Bad Habits’. Meteen goed voor een nummer 1 in een dertigtal landen. Kenners wijzen op een sound die aanleunt bij die van The Weeknd. Uitstekend gezelschap dus. De vele, vaak verrassende duetten die hij de voorbije jaren uitbracht, lijken zijn muzikale horizon er nog breder op gemaakt te hebben. Ook al klinkt die tweede single, het tegelijk rauw en ingetogen ‘Visiting Hours’, dan weer 200% puur Sheeran.

Genre: pop

Release: 29 oktober

The War on Drugs – I Don’t Live Here Anymore

Als ‘Living Proof’, de eerste single van ‘I Don’t Live Here Anymore’, al wekenlang de andere nummers in je playlists jaloers maakt, dan ben je niet alleen. The War on Drugs blijft gewoon de muziek maken die ze zelf willen horen en dat is nog steeds een eigenzinnige combinatie van intimiteit en verbeelding. Dat maakt dat geen enkel nummer op ‘I Don’t Live Here Anymore’ eruit springt als een single, maar ze kunnen het stuk voor stuk wel zijn. Wat je krijgt zijn tien songs die je uitnodigen voor een onvergetelijke trip en je blik verruimen op wat mogelijk is.

Genre: indie-rock

Release: 29 oktober

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()