Menu
Terug

Zeven films die je niet mag missen in augustus

29 juli 2019

Omdat het in augustus helaas niet elke avond terrasjesweer is, krijg je hierbij onze selectie van het beste dat je op (UHD) Blu-ray en DVD te wachten staat.   

Alita: Battle Angel

In een verre, weinig hoopvolle toekomst vindt een oude cyborg-dokter de restanten van een uniek exemplaar. Hij herstelt en activeert haar naar het evenbeeld van zijn overleden dochter en doopt haar Alita. Half-robot, half-tienermeisje en met een gewist geheugen gaat Alita op zoek naar haar verleden. Het is echter de vraag of zij en de rest van de wereld klaar zijn voor wat ze op die zoektocht vindt. Spectaculaire sciencefictionactie van Robert Rodriguez en James ‘Avatar’ Cameron.

Genre: actie

Release: 5 augustus

Shazam!

Met het uitschreeuwen van een enkel woord kan het straatslimme pleegjochie Billy Batson zich niet enkel in een superheld met superkrachten transformeren, maar gelijk ook in een ‘volwassen’ man. Dat eerste vindt hij natuurlijk geweldig, dat tweede zorgt voor de nodige absurde situaties. Een verfrissende variatie op het gekende superheldthema en -spektakel, inclusief mensheidbedreigende vijand, wervelende actie en ontnuchterende ontdekkingen in het universum dat Shazam met Superman en Batman deelt.

Genre: actie

Release: 7 augustus

Corgi

De schattige puppy Rex maakt zijn intrede aan het Britse hof als de vierde corgi van de Queen. Hij verovert al snel het hart van zijn nieuwe baasje, maar dat wekt de jaloezie op van zijn nieuwe ‘vriend’ Charlie. Die manipuleert Rex in een diplomatieke rel, waarna de jonge corgi op de gevaarlijke straten van Londen en niet veel later in een nog gevaarlijker dierenasiel terechtkomt. Met zijn natuurlijke charme en een paar onverwachte bondgenoten begint Rex aan een epische terugtocht naar zijn luxeleventje. Topanimatie voor de hele familie door de makers van Bigfoot Junior.

Genre: animatie

Release: 3 augustus

After

Wanneer Tessa naar de hogeschool vertrekt, lijkt haar toekomst verzekerd. Ze is plichtbewust, een goede studente en nagenoeg verloofd op haar jeugdliefde. Kortom, ze heeft het voor mekaar. Tenminste, tot ze de mysterieuze en tegendraadse Hardin Scott ontmoet. Het resultaat is een allesbehalve perfect en daarom verfrissend verhaal over die eerste échte liefde. Over volwassen worden en het aftoetsen van je puberambities aan de minder voorspelbare realiteit van de wereld … en je plaats daarin.

Genre: drama

Release: 21 augustus

The Curse of La LLorona

La Llorona is een tragisch figuur in de Latijns-Amerikaanse folklore waarmee ouders kinderen bang maken - en die ouders niet zelden ook doet huiveren. Een huilende vrouw die zich in de buurt van water ophoudt en daar op de ziel van kinderen jaagt. Bijgeloof, of toch niet. Een sociaal werkster en haar kinderen komen er op een gruwelijke manier achter dat er misschien wel eens een dodelijke waarheid achter de legende van La Llorona zou kunnen schuilen.

Genre: horror

Release: 21 augustus

Pet Sematary

Stephen King schreef het boek, de eerste verfilming in 1989 was heel verdienstelijk en leverde The Ramones zelfs een hit op, maar deze reboot is absoluut de definitieve versie van het griezelverhaal rond het lugubere dierenkerkhof. Het begint allemaal wanneer de Creed-familie naar het platteland verhuist en hun kat omkomt. Wat daarna gebeurt, leert de Creeds en de ademloze kijker dat de dood soms het betere alternatief is. IJzingwekkend spannend!

Genre: horror

Release: 21 augustus

Dumbo

Een verfrissend nieuwe kijk op het wereldberoemde verhaal van het vliegende olifantje Dumbo, door de visionaire regisseur Tim Burton. Hij vertelt het namelijk vanuit het standpunt van de mensen die deze onwaarschijnlijke titelrolspeler omringen. Met een keur aan topacteurs krijg je een visueel en emotioneel spektakel waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen letterlijk een vlucht nemen.

Genre: familie

Release: 23 augustus

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()