Menu
Terug

Zeven perfecte soundtracks voor je volgende roadtrip

09 juli 2019

Die volgende roadtrip wordt er heel wat leuker op en dat ritje naar je vakantiebestemming heel wat korter met de juiste soundtrack. Wij geven je onze selectie van ideale albums voor elk type reisje. Dé perfecte soundtrack voor achter het stuur!

Naar het zuiden

Ze is natuurlijk niet Frans, maar gewoon van bij ons, maar dat maakt Angèle en haar indrukwekkende debuut ‘Brol’ niet minder geschikt voor de Autoroute du Soleil. Voor die Mediterrane vibe kun je dan weer niet om ‘Vita ce n’è’ van Eros Ramazzotti heen. Behoefte aan een prikkelende oppepper achter het stuur? Dan laat de Spring Break 2019-verzamelaar zich net zo makkelijk in de auto genieten als in de club.

Americana

Eindelijk die rit langs de Route 66 gepland? Ach, iedereen die in de V.S. een auto huurt, zelfs een camper, is zichzelf een passende soundtrack verplicht. En daarop mag volgens ons de nieuwste van Bruce Springsteen ‘Western Stars’ zeker niet ontbreken. Minstens zo gepast: J.J. Cale’s postume pareltje ‘Stay Around’ en ‘Delta’ van Mumford & Sons. Of waarom niet voor de echte klassiekers gaan met ‘Atlantic Singles Collection’ van Aretha Franklin?

Eerste roadtrip samen

Het is altijd een avontuur, een ontdekkingsreis en ergens ook een beetje een test, die eerste vakantie samen. Natuurlijk staat ‘jullie plaat’ op de playlist. Een soundtrack die je aanvult met de zwoele, recht-uit-de-heupen laatste van Arsenal: ‘In the Rush of Shaking Shoulders’. Vanuit diezelfde regio komt ook ‘Fever’ van Balthazar. Ook romantiek in geluidsgolven: de nieuwe van Michael Bublé ‘Love’ of singer-songwriter Tom Walker met ‘What a Time to be Alive’.

Met de kids op de achterbank

Met je kroost in de auto ontsnap je soms maar moeilijk aan ‘Roller Disco’ van K3  en daar is absoluut niks verkeerd mee. Doet het uitstekend bij de wat oudere pubers: ‘When We All Fall Asleep Where Do We Go’ van Billie Eilish en met ‘Racine Carree’ van Stromae zit je nooit verkeerd. Je kunt ook nooit te vroeg met een goede muzieksmaak in de klassiekers beginnen. Zoals met de Bohemian Rhapsody’s-soundtrack van Queen of ‘The Essential Collection’ van ABBA.

De festivalexpress

Geen betere manier om je in de juiste festivalstemming te brengen of om extra lang na te genieten van je favoriete live optredens dan een aangepaste soundtrack op de heen- en terugrit. En met het Belgische festivalaanbod is dit dan ook een uiterste bescheiden selectie. ‘Rammstein’ van Rammstein, ‘No Geography’ van The Chemical Brothers, ‘Toast to Our Differences’ van Rudimental, ‘Chocolat’ van Roméo Elvis, ‘Trench’ van Twenty One Pilots, …

Just cruisin’

Een dagje naar zee of een last-minute uitstap naar een quasi willekeurige bestemming waarbij de reis net zo belangrijk is als de bestemming? Dan hebben wij daar het perfecte muzikale decor voor. Wat dacht je van ‘So That You Might Hear Me’ van Bears Den? Of Norah Jones‘Begin Again’? Ook altijd een winnaar: ‘To Believe’ van The Cinematic Orchestra en wie niet terugschrikt van wat avontuurlijkere cruiseaudio: The Comet is Coming met ‘Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery’. Bedank ons achteraf maar.

Naar het Hoge Noorden

De Noorse fjorden, de eindeloze wegen van Finland, de Baltische staten of een andere bestemming waar de zon nagenoeg niet ondergaat, daar passen geen mediterrane deuntjes bij. Neen, dan ga je voor de electropopprinses Robyn met ‘Honey’, voor het door bevriende artiesten afgewerkt postume ‘TIM’ van Avicii, het bevreemdende, gelijknamige debuut ‘Fever Ray’ van Fever Ray of ga voluit voor de verrassend toegankelijke metal van momenteel furore makende Ghost met ‘Prequelle’.