Menu
Terug

De zomer in zonder zorgen

17 juni 2019

De vakantie staat voor de deur, een paar weken ongestoord genieten. Uiteraard gaat ook de smartphone mee, want die is vandaag reisgids, GPS-toestel en camera in één. Oh ja, en je kunt er ook mee bellen. Maar wat als er op reis iets met je smartphone gebeurt? Daarvoor is er de Omnium+ Telecom-verzekering van MediaMarkt.

Schade en diefstal verzekerd

De Omnium+ Telecom-verzekering dekt defecten en accidentele schade als gevolg van een slag, schok of val. Ook in geval van diefstal komt Omnium+ Telecom tussenbeide. Handig als je na een terrasbezoekje ontdekt dat je tas is opengesneden en je smartphone is gestolen.
Bovendien ben je beschermd tegen frauduleus gebruik van je toestel. Als de dief met de gestolen smartphone op jouw kosten telefoongesprekken voert, worden die terugbetaald tot 24 uren na de diefstal.

Direct verzekerd

Je sluit de Omnium+ Telecom-verzekering eenvoudig af online of in een MediaMarkt-winkel in je buurt. Spreek gerust een verkoper aan of informeer even bij de Solutions Corner of de infobalie. Je kassaticket geldt als bewijs voor je aankoop van het product en voor je aankoop van de Omnium+ Telecom-verzekering. Het kassaticket bevat eveneens het Omnium+ Telecom-contractnummer en contactgegevens voor bij een schadegeval. Je bewaart best ook het IMEI-nummer van je toestel. Dat staat vermeld op de verpakking en kun je zelf ook raadplegen (via *#06#).

Wat bij schade?

We wensen je uiteraard een zorgeloze vakantie toe. Mocht er toch iets gebeuren met je smartphone, en je hebt een Omnium+ of Omnium+ Telecom-verzekering, dan helpen MediaMarkt en zijn partner SFG je uit de nood.
Stel, tijdens een citytrip naar Barcelona wil je het stadsplan bovenhalen, maar daardoor valt je smartphone uit je jaszak en is het scherm gebarsten. Paniek! Niet nodig. Via het online formulier kun je de schade aangeven en dan helpen we je verder. Kan je smartphone hersteld worden? Dat wordt hij gemaakt en kun je hem nadien ophalen in je postkantoor. Indien niet, dan krijg je de huidige waarde van je toestel terugbetaald.

En als je smartphone gestolen wordt?

Je ligt heerlijk te relaxen aan de rand van het zwembad, maar ondertussen wordt de kluis op je kamer opgebroken en je smartphone gestolen. Wat nu? Je geeft de diefstal binnen de 24 uren aan bij de lokale politie. Vervolgens geef je de diefstal binnen vijf dagen aan via het online formulier. Dan volgt er nog een beetje papierwerk: je moet ook kopieën van je paspoort, van het aankoopbewijs en het proces-verbaal doorsturen, maar dit kan natuurlijk wachten tot je weer thuis bent. Dan kun je nog zonder zorgen van je vakantie genieten. Je krijgt de huidige waarde van je toestel terugbetaald, minus de franchisekost (die hangt af van de aankoopwaarde).

Ook je camera, tablet, gameconsole ...

Voor je fototoestel, tablet en andere apparaten is er Omnium+. Met deze optionele verzekering zijn je toestellen gedurende drie jaar na aankoopdatum verzekerd tegen schade, defect en ongevallen. Dat zijn veel ruimere dekkingen dan bij andere verzekeraars, en dit voor een scherpe prijs. Je betaalt bovendien geen administratiekosten bij het afsluiten van het contract, en bij een schadegeval dien je zelf geen franchise te betalen. Als het dossier afgesloten is, zal de aankoopwaarde terugbetaald worden.