Menu
Terug

Review: Op spokenjacht in Luigi’s Mansion 3

31 oktober 2019

Wat voor Luigi een droomvakantie belooft te worden, verandert al snel in een spannend avontuur vol grappige spoken, slimme puzzels en verrassende uitdagingen. Misschien niet echt op het lijf geschreven van de bange Luigi, maar met jouw hulp redt hij het best.

Droomvakantie voor Luigi in spookhotel

Het begint allemaal zo mooi, wanneer Luigi samen met Mario en hun vrienden een uitnodiging krijgen voor een verblijf in een luxehotel. Die droomvakantie spat al snel uit elkaar wanneer Luigi erachter komt dat de hele opzet een sluw plan is van King Boo om de vakantiegangers te gijzelen. Nu is het aan de allesbehalve dappere Luigi om iedereen te redden. Niet de ideale persoon voor zo’n queeste, maar met de hulp van professor K. Wibus, en vooral van jou, zou het uiteindelijk allemaal goed moeten komen.

Nieuwigheden

Zelfs als je een van de vorige Luigi’s Mansion-games hebt gespeeld, staat je in deze derde heel wat nieuws te wachten. Zo ga je nu niet van de ene missie naar de volgende, maar speel je alsmaar meer kamers, verdiepingen, doorgangen en onverwachte plekjes van het uitgestrekte spookhotel vrij. Je weet steeds wat je te doen staat, maar het staat je net zo goed vrij om op eigen initiatief op ontdekkingstocht te gaan.

luigi's mansion 3

De jacht is geopend

Hoe voorzichtig Luigi het ook aanpakt, hij zal moeten afrekenen met heel wat spoken en andere vijanden. Gelukkig beschikt hij over meer trucjes dan ooit om zich daar doorheen te slaan. Zo is er natuurlijk de verbeterde Spookzuiger G-00 om spoken mee vast te grijpen, duizelig te meppen en vervolgens op te zuigen. In geen tijd heb je dit in de vingers en vormen zelfs meerdere van die standaardspoken tegelijk geen echte dreiging meer. Alleen blijft het natuurlijk niet bij die standaardspoken. Gelukkig maar dat Luigi onderweg meer moves aanleert waarmee hij zelfs de taaiste uitdaging tot een goed einde kan brengen.

Omgevingspuzzels

Die spoken en andere vijanden vormen echter niet de enige hindernis op de route naar je gevangen vriendjes. Zo telt het hotel heel wat omgevingspuzzels. Onoverkomelijk zijn die nooit, maar je zal je creatieve puzzelvermogen wel moeten aanspreken. Niet alle puzzels zijn in je eentje op te lossen, maar gelukkig kun je bijna altijd beroep doen op Gooigi, je dubbelganger die je een handje kan helpen en waarmee je als speler van plaats kunt wisselen.

Alleen, met twee of met veel?

In plaats van te rekenen op een door de game bestuurde Gooigi kun je ook samen met een vriend door het hele avontuur spelen. Ons advies: speel de game een keertje in je eentje uit en dan nog eens met z’n tweeën. Voor nog meer multiplayerplezier kun je terecht op de vele verdiepingen van de Tumulttoren. Die heeft weinig met het verhaal te maken, maar is opgetrokken uit verschillende opdrachten vol vijanden en valstrikken. Opdrachten die je tegen de tijd moet volbrengen. Een vermakelijke, competitieve gameplay die plek biedt aan maximaal acht spelers, online of lokaal, op vier Nintendo Switch-systemen. Je leest het, aan spelplezier en spoken geen gebrek in Luigi's Mansion 3!

luigi's mansion 3
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()