Menu
Terug

Zen tijdens de ‘Btw, weg ermee!’-actie

24 februari 2018

Bij MediaMarkt geloven we sterk in het motto ‘Als je zen bent, doe je de beste zaken’. En met de grote ‘Btw, weg ermee!’-actie in het vooruitzicht giert de adrenaline ongetwijfeld door je lijf. Hier vind je al onze tips om tot het startschot lekker rustig te blijven.

We geven het toe: onze acties zijn bijzonder grote evenementen waar je de deals van je leven doet, maar je moet wel nog kunnen functioneren.  Een grondige voorbereiding is een ding, maar je moet ook wat tot rust komen in de aanloop naar onze acties. Stop even met je bankkaart op te blinken en gebruik onze nuttige tips om je nog enkele dagen te focussen op de rest van je leven: je gezin, je werk en jezelf.

Leef in het heden

Eerst en vooral moeten we onze geest tot rust brengen en ons mentaal in het ‘nu’ begeven. Wat is er beter dan comfortabele kleren aan te trekken en onze bijzondere yoga-posities te oefenen? Van de ‘Ik ga aan niemand zijn haren trekken’-pose tot de ‘Ik mag mijn kredietkaart niet vergeten’-houding … Wij stomen je klaar.

#1 De ‘Ik ga aan niemand zijn haren trekken’-houding

In deze houding stijg je letterlijk boven jezelf uit en leren we om onze handjes thuis te houden. We keren terug naar de essentie van het koopjesjagen, namelijk wederzijds respect. Door in de lucht te hangen, word je iedere seconde meer overtuigd van je zelfbeheersing. De pose sluit je correct af door op je partner te vertrouwen dat hij je terug met de voeten op de grond zet.

Tip: De werking wordt krachtiger wanneer je de slagzin ‘Ik ga aan niemand zijn haren trekken’ 5 tot 10 keer herhaalt.

#2 De ‘Niemand zal me voorsteken’-pose

Door het regelmatig oefenen van deze houding, leer je de weg aan de kassa te blokkeren voor eventuele geniepige voorbijstekers. Een inhaalmanoeuvre in de wachtrij maken, is immers ten strengste verboden. Maar dat houdt sommige shopaholics niet tegen, dat is waar. Ga op één been staan en zwaai het andere been naar achteren, waardoor je voorover hangt. Spreid je armen zo breed mogelijk en adem zachtjes in en uit. Voer deze houding in de wachtrij uit en niemand komt erlangs!

#3 De ‘Wij wringen ons overal tussen’-positie

Geblokkeerde gangpaden met mensen die staan te twijfelen: ze zullen ook dit jaar van de partij zijn. Met deze houding werken we puur op flexibiliteit en je beweeglijkheid. Ga met je bovenbenen op een bal liggen en duw je bovenlichaam naar boven, waardoor je rug flink gestretcht wordt. Zo staat je lenigheid om vlotjes door al die gangen te spurten perfect op punt.

#4 De ‘Ik ben sneller dan het licht’-houding

Ga met je buik op een fitnessbal liggen en houd de tip van je linkervoet op de grond. Het andere been duw je lichtjes omhoog. Je rechterhand houd je ook netjes op de grond waarna je linkerarm de lucht in gaat. Beeld je in dat je kan vliegen en je in een of andere superheldenfilm speelt. Denk ondertussen aan snelheid, kracht en focus op je doorzettingsvermogen. Je zal wel zien: je shoptempo gaat de hoogte in!

#5 De ‘Ik mag niets vergeten’-positie

In deze houding buig je je samen met je vrienden, vriendinnen of eender welk ander winkelgezelschap over de dingen die je zeker niet mag vergeten. Om de beurt zeg je heel rustig en goed gearticuleerd wat je zeker niet mag vergeten, waarna je ze met een rustige ademhaling opschrijft. Zo is iedereen zijn checklist eerlijk verdeeld en overloop je de tactieken in alle rust.  Vergeet bijvoorbeeld niet eerst lid te worden van de MediaMarkt Club om naar de VIP-avond op 28 februari te gaan.

Tip: Geraak je ondanks alle moeite niet in een MediaMarkt-winkel, dan kan je ook online bestellen tijdens de ‘Btw, weg ermee!’-actie.

Meer nodig dan alleen maar de ideale houding?
Geen probleem, want MediaMarkt maakte ook de perfecte playlist voor je klaar.
48 uur lang nummers van Enya zetten de puntjes ongetwijfeld op de ‘i’.

Zijn we weer helemaal zen? Oef!
Toch nog snel lid van de Mediamarkt Club worden? Dat doe je hier.
Zo slaap je nog comfortabeler op je twee oren, want bij MediaMarkt kopen,
dat brengt altijd rust in je hoofd.