Menu
Terug

8 tips waardoor je nooit meer moet strijken

10 augustus 2018

De woorden “Ik moet vanavond nog strijken” en een diepe zucht gaan meestal hand in hand. Het werkje duurt lang, is saai en bij zomerse temperaturen lijkt het alsof er geen bodem in die wasmand zit. Gelukkig hebben wij een aantal tips klaar die ervoor zorgen dat je nooit nog moet strijken en toch kreukvrije kleding kan dragen. Inderdaad, nóóit meer.

Tip 1: Ice ice baby

Het klinkt vreemd, maar deze tip is het uittesten absoluut waard: voeg een vijftal ijsblokjes toe aan je was. Waarom? Dankzij het warme water dat je wasmachine vrijgeeft te combineren met de koude van je ijsblokjes, wordt er in een mum van tijd stoom gecreëerd. Dit maakt dat je verkreukte wasgoed er weer vers gestreken uitkomt. En neen, het kan geen kwaad voor je toestel.

Tips wasmachine - Ice ice baby

Tip 2: Wie lui is, moet slim zijn

Veel te vermoeid om die strijkplank boven te halen? Geen probleem! Snijd een kartonnen doos open tot een vlak stuk en leg het onder je matras, op de lattenbodem. Leg je outfit voor morgen er vervolgens op en je kan al in bed kruipen.

tips kreukvrij kledij - Blazen maar

Tip 3: Blazen maar!

Wie zegt dat je extra spullen moet aankopen om je kleding kreukvrij te maken, heeft het goed mis. Vul een vernevelaar met water en spuit die op je kleding en blaas er vervolgens met je haardroger over op de warmste stand.  Trek de stof tegelijkertijd recht et voilà, niemand merkt dat het geen strijkijzer, maar een haardroger was!

Tip 4: Leve de droger

Het kan uiteraard nóg simpeler, want je droogkast komt zeker wanneer het snel moet gaan, goed van pas. Sproei wat water op het kledingstuk dat je wilt dragen en gooi het in de droogkast. Oeps, was je gehaast? Geen probleem, want na enkele minuten loop je kreukvrij de deur uit.

Tip 5: Stomen in je ochtendroutine

Oké, welke tip zou de allerbeste zijn? Inderdaad, de tip waardoor je helemaal niets moet doen, buiten je alledaagse ochtendroutine uitvoeren. Hang de gekreukte kledij op in je badkamer, sluit ramen en deuren en neem een lekker warme douche. Tegen dat jij netjes afgedroogd bent, is je outfit helemaal klaar.

tips kreuken uit kledij - Stomen in je ochtendroutine

Tip 6: ‘Stijlvol’ de deur uit

Als vrouw (of als man die samenwoont met een vrouw) is de kans groot dat er een stijltang in je badkamer ligt. Zet deze op een middelmatige stand, laat voorverwarmen en strijk er je kleding mee. Werkt trouwens ideaal voor hemdkragen of plooien van geklede broeken. Een efficiënte tip zelfs voor wie het strijkijzer verkiest.

tips kreukvrije kledij - azijn

Tip 7: Verstuiven als een pro

Heeft je grootmoeder altijd beweer dat je ten allen tijde een fles azijn in huis moet bewaren? En of dat ze gelijk had! Meng twee kopjes water, meng met een eetlepel azijn en een eetlepel conditioner. Meng goed en giet in een verstuiver. Vernevel je mengsel een paar keer op het kledingstuk, hang op een kapstok en laat het drogen. Ready to go!

Tip 8: Aluminiumfolie is heilig

Ben je toch een voorstander van het traditionele strijkijzer? Dan kan het uiteraard geen kwaad om je een tip te geven waarmee dat strijken makkelijker wordt. Neem een ruim vel aluminiumfolie en leg de folie op je strijkplank. Vouw de randjes van het vel rond de plank en leg je strijkplankhoes er vervolgens weer over. Je zal zien dat strijken plots een stuk vlotter gaat. Waarom? De folie geleidt hitte, waardoor je kreuken sneller en makkelijker verdwijnen. Graag gedaan!

Voor de sceptici

Geloof je niet in trucjes en investeer je graag in een toestel dat al dat nadenken voor zijn rekening neemt? Overweeg dan om een slimme droogkast aan te schaffen. Deze droogtrommels zijn voorzien van een stoomfunctie die ook de rimpels uit delicate stofjes – die je normaal gezien niet in de droogkast stopt, haalt.