Menu
Terug

9 redenen om deze Amerikaanse koelkast van Samsung te checken

06 juli 2022

Meer ruimte in de koelkast komt altijd van pas. Nergens vind je die beter en efficiënter gekoeld dan bij deze Amerikaanse RS8000 BC-koelkast van Samsung. We zetten de indrukwekkend lange lijst van troeven hier voor je op een rij.

1. SpaceMax

Meer binnenruimte in een koelkast betekent meestal dat de buitenmaten toenemen. Niet zo bij deze RS8000 BC Amerikaanse koelkast van Samsung. Met dank aan die unieke SpaceMax-technologie. Dankzij een hyperefficiënte isolatie kunnen de wanden van het toestel immers veel dunner zijn. Resultaat: meer ruimte zonder dat het buitenformaat of het energieverbruik(!) toeneemt. En met een inhoud tot 645 liter, verdeeld over koelkast en vriezer heb je altijd voldoende ruimte.

2. Vijf-in-één dankzij Smart Conversion

Standaard gebruik je het linkerdeel van deze RS8000 BC Amerikaanse koelkast als vriezer en de rechterkant als de eigenlijke koelkast. Heb je echter even nood aan meer koelruimte, dan schakel je dat linkse vriezerdeel zo om naar koelkast. Op vakantie? Zet dan het koelgedeelte uit en gebruik enkel de vriezer. Vriezer helemaal uitzetten om hem schoon te maken? Kan perfect. Tijdelijk niet zoveel ruimte nodig? Gebruik dan alleen het vriesgedeelte als koelkast (3°C). Kortom: de 5 instellingen geven je de flexibiliteit om deze koelkast op jouw wensen en omstandigheden te doen aansluiten.

3. Twin Cooling Plus

Twin Cooling Plus garandeert een continue optimale temperatuur en vochtigheidsgraad. Daarbij worden twee gescheiden koelsystemen ingezet, een voor de koelkast en een voor de vriezer. Eerst en vooral betekent dat je eten tot wel twee weken langer vers blijft. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat je voedingswaren niet uitdrogen en hun smaak langer bewaren. Die gescheiden koelsystemen voorkomen tenslotte ook nog dat geuren uit de koel- en vriesruimten zich vermengen.

4. Meer ijs, meer keuze

De Samsung RS8000 BC Amerikaanse koelkast van Samsung is voorzien van een een Dual Auto Ice Maker. Dat is geen standaard voor dit soort koel-vriescombo, maar eenmaal ervan geprofiteerd, wil je niet meer terug. Deze dubbele ijsmaker maakt zowel ijsblokjes als Ice Bites, waarmee je cocktails en andere dranken nog sneller koelt. Met een productiecapaciteit van 2,3 kg ijs per dag en een opslagcapaciteit van 3,8 kg, zit je ook op feestjes nooit meer om ijs verlegen.

5. Drankdispenser met een smaakje

De modellen die uitgerust zijn met het nieuwe Beverage Center bieden je water op jouw manier. Zo wordt de BPA-vrije 1,4 liter karaf van deze ingebouwde drank-dispenser automatisch gevuld met verfrissend koud en gezuiverd water. Helemaal speciaal wordt het wanneer je weet dat bij sommige modellen dit water kan worden aangelengd met kruiden- en fruitaroma’s. Zo geef je dat altijd en onmiddellijk serveerbaar koel drankje een smaak.

6. No Frost

Al lang geen echt nieuwe technologie meer, maar altijd welkom: No Frost. Deze technologie houdt in de gaten wanneer het ontdooiproces moet worden gestart. Dat voorkomt ijsvorming en dat maakt dan weer dat je koelkast gevoelig minder energie moet gebruiken om de optimale temperatuur in de binnenruimte aan te houden. Het is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen dat je de koelkast zelf niet meer hoeft te ontdooien.

7. Precisiekoeling

Officieel heet de technologie Precise Chef Cooling en dat komt erop neer dat de versheid, smaak en textuur van etenswaren langer en consistent in stand gehouden kunnen worden. Dat kan dankzij die onafhankelijke koelsystemen in het vries- en koelgedeelte. Die zorgen tegelijk voor een gelijkmatige koeling van elk hoekje in de binnenruimte en werken in tandem met die geavanceerde isolatie om elke temperatuurschommeling te minimaliseren. Ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

8. Een frisse tot ijzige wind

Power Cool en Freeze staat voor supersnelle koelprestaties. Handig wanneer je net een volle boodschappenmand en/of een dozijn flessen drank in je koelkast gezet hebt. Druk op de Power Cool-knop en die boodschappen worden in geen tijd naar de juiste temperatuur gekoeld. Heel welkom ook als je snel een heleboel drank voor een feestje koud wil krijgen. Met Power Freeze jaag je dan weer een stoot ijskoude lucht door de vriezer. Perfect om roomijs in te vriezen of ijsblokjes te maken.

9. Stil en energiezuinig

Onder de motorkap van deze Amerikaanse koelkast draait Samsung’s intussen gereputeerde Digital Inverter Technologie. Al wat je daarover moet weten is dat waar standaard-koelkasten koelen tot de thermostaat zegt dat ze ermee mogen ophouden. Een alles of niets aanpak. De Digital Inverter past zijn koelsnelheid continue automatisch aan en kan op 7 niveaus koelen. Jouw voordeel: een precies, stil én opmerkelijk energiezuinig toestel.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()