Menu
Terug

6 apps die je helpen in het huishouden

06 februari 2019

Je smartphone kan (nog) niet koken, strijken of wassen, maar hij kan je wel erg goed helpen met die huishoudelijke taken slimmer te plannen. Hier zijn onze favoriete apps voor extra hulp in het huishouden.

App n° 1: Recycle!

Platform: Android, iOS

Ons afval sorteren is goed voor het milieu. Maar de tijd dat je zonder nadenken op maandag je vuilniszak buitenzette, die is voorgoed voorbij. Restafval, PMD, GFT, zachte plastics of oude metalen, de lijst is lang en de ophalingen vallen allemaal op andere dagen en gebruiken andere ritmes. Met deze app vergeet je nooit meer wat je moet buitenzetten. Geef je adres in en klaar. Een kalender toont je wanneer welk afval opgehaald wordt. Je kunt ook herinneringen instellen zodat je op tijd een seintje krijgt. De app vertelt je waar het dichtstbijzijnde containerpark en inzamelpunten voor glas zijn. En weet je niet meer wat in welke zak hoort? Dan raadpleeg je snel even de ingebouwde sorteerhulp.

Download 'm hier!

App n° 2: myShopi

Platform: Android, iOS

Met deze app zal je zo goedkoop mogelijk shoppen. MyShopi bundelt alle reclamefolders van je favoriete winkels en warenhuizen. In heel wat folders kun je de producten aantikken en kom je in de webshop terecht, of kun je ze toevoegen aan je boodschappenlijstje. Inderdaad, de app myShopi heeft ook een ingebouwde boodschappenlijst. Producten toevoegen kan ook manueel of door een barcode te scannen. Nog meer korting? MyShopi voert regelmatig speciale cashbackacties, geldig in alle winkels. Met een foto van het kasticket staat je geld dan binnen de zeven dagen op je rekening. Je klantenkaart vergeten, dat zal niet meer gebeuren. Zet je klantenkaarten in myShopi en maak je portefeuille een pak lichter. Kortom, een onmisbare hulp bij het winkelen.

Download 'm hier!

App n° 3: Bsit

Platform: Android, iOS

Wat tijd om te ontspannen, het is geen luxe voor (jonge) ouders. Wil je er even tussenuit, dan snelt Bsit je te hulp om een goede babysit te vinden. Maar je kunt Bsit ook gebruiken voor naschoolse opvang, dagopvang of vakantiebegeleiding. Sitters worden geverifieerd en lijsten hun vaardigheden op. Dankzij de scores en aanbevelingen vind je snel een betrouwbare sitter. Optioneel kun je zelfs een aanvullende verzekering nemen voor de sitter en je kinderen. Via de app ga je op zoek en je boekt in enkele klikken. De ouder stelt het uurtarief in en de app bepaalt het finale bedrag. Betalen doe je online of cash. Planning, chatten en een historiek zitten allemaal ingebouwd zodat Bsit de enige app is die je nodig hebt.

Download 'm hier!

App n° 4: Remember The Milk

Platform: Android, iOS

Vergeet niets meer met een app zoals Remember The Milk. Niet alleen voor je boodschappen, maar werkelijk voor elke taak waar je georganiseerd te werk wilt gaan. Je kunt taken ordenen zoals je het wilt, en opbreken in verschillende deeltaken. Gekleurde labels houden alles netjes georganiseerd. Natuurlijk kun je ook taken en lijsten delen met anderen. Stel de nodige herinneringen in voor je taak en bepaal welke meldingen je wilt krijgen. Dat kan via e-mail, messaging, Twitter, … mogelijkheden in overvloed. Je kunt eenvoudig zoeken door je taken en favoriete zoekopdrachten bewaar je als een slimme lijst. Remember The Milk integreert met Gmail, Google Calendar, Twitter, Evernote, Dropbox en vele andere diensten.

Download 'm hier!

App n° 5: OurHome

Platform: Android, iOS

Met OurHome verdeel je de taken in huis zodat je niet verdrinkt in de kleine dingen. Deze app is helemaal toegespitst op de taakverdeling binnen een gezin en leert de kinderen verantwoordelijkheid, dankzij een leuk systeem van punten en doelen. Creëer taken, ken ze toe aan iemand, en als laatste detail bepaal je hoeveel punten de taak waard is. Eens een taak klaar is en afgevinkt, kan een volwassene ze goedkeuren zodat de punten toegekend worden. Je kunt taken en hun punten ook naar beloningen laten leiden, zoals extra zakgeld of extra tijd op de tablet, tv of gameconsole. De ingebouwde kalender geeft een goed overzicht van de taken en de uitgebreide controles laten je toe om het gebruik perfect aan te passen aan jouw familie.

Download 'm hier!

App n° 6: Too Good To Go

Platform: Android, iOS

Elke dag wordt er massaal veel voedsel weggegooid, vaak nog perfect te eten. Om de wereldwijde verspilling tegen te gaan en om je te helpen wat geld te besparen, is er Too Good To Go. De app toont of er in de buurt restaurants of winkels zijn die meedoen. Je betaalt via de app (Paypal of kredietkaart) voor een ‘magic box’, een doos of zak vol met perfect eetbare producten die anders weggegooid moeten worden. Je haalt de doos zelf op, op de aangegeven ophaaltijd. Van artisanaal brood tot volledige maaltijden, groenten, salades of een compleet tapasmenu, je weet nooit op voorhand wat er in de doos zit, maar een lekkere verrassing is gegarandeerd. Doe mee en ga de strijd aan tegen - wraakroepende - voedselverspilling.

Download 'm hier!