Menu
Terug

Bosch i-DOS-wasmachines gebruiken geen druppel te veel

18 september 2019

Gedaan met verspilling of jezelf afvragen hoeveel wasproduct je nodig hebt. Met het intelligente doseersysteem van Bosch gebruikt je i-DOS-wasmachine geen druppel water of wasmiddel te veel. Met een altijd perfect schoon resultaat.

Bosch weet wat wassen is

De slimme koppen bij Bosch weten dat je tot op heden waarschijnlijk steeds de hoeveelheid wasmiddel die je in je wasmachine deed, manueel doseerde. Zelfs met kennis van zaken en de nodige waservaring blijft dat tot op zekere hoogte altijd een beetje nattevingeraanpak. Immers, wat is te veel of te weinig wasmiddel voor een perfect schone was? Hoeveel wasmiddel moet je precies gebruiken om geen water of wasmiddel te verspillen, maar toch perfect schoon wasgoed te krijgen?

bosch, i-dos

Volledig automatisch

Stuk voor stuk vragen waar de i-DOS-wasmachines van Bosch niet zozeer een sluitend antwoord op bieden, maar die je die taak en verantwoordelijkheid volledig uit handen nemen. ‘i-DOS’ staat immers voor een intelligent doseersysteem dat je wasroutines er weer wat makkelijker en comfortabeler op maakt. Al wat je hoeft te doen, is de twee compartimenten van de i-DOS-wasmachine te vullen. Daarna doet dit systeem de rest. Met steeds een perfect wasresultaat en zonder dat je na elke cyclus wasmiddel of wasverzachter moet bijvullen.

bosch, i-dos

Zo werkt het

De i-DOS-sensoren in de wasmachine detecteren automatisch het type stof, het volume en de bevuilingsgraad van de was, en meten automatisch de exacte hoeveelheid wasmiddel en water die nodig zijn voor elke wascyclus. Jij hoeft alleen nog maar op ‘Start’ te drukken. Wassen met i-DOS is behalve heel efficiënt dus ook nog eens goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Ook goed voor je was en voor jezelf

Wie manueel te weinig doseert, riskeert niet helemaal propere kleren, onaangename geurtjes en heeft daarbij wellicht alsnog meer water gebruikt dan nodig. Die nog vuile kleren opnieuw wassen draagt alleen maar bij aan het verspillen. Gebruik je echter te veel wasproduct, dan is de kans groot dat er - soms zichtbare - zeepresten op je wasgoed achterblijven. Die kunnen dan weer huidirritaties en allergische reacties veroorzaken. Redenen te over dus om die perfecte dosering na te streven en dat is precies wat de i-DOS-wasmachines van Bosch helemaal automatisch voor jou doen.

Automatische perfectie

Dat i-DOS-systeem werkt in tandem met de andere intelligente technologieën in deze wasmachines van Bosch. Kies eenvoudigweg het Automatische Programma en een toestel als de WAT286H3FG-wasmachine detecteert automatisch het type wasgoed, de belading en de verontreinigingsgraad. Vervolgens wordt de optimale wascyclus gestart waarbij i-DOS dus precies zoveel water en wasmiddel gebruikt als nodig.

bosch, i-dos

Beter voor witte en bonte was

Bijkomend voordeel van zo’n perfecte dosering: je witte wasgoed blijft langer stralend wit en je bonte wasgoed behoudt zijn intense kleuren. De i-DOS-wasmachines van Bosch zijn dus goed voor jou, je budget, het milieu en voor je kleren!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()