Menu
Terug

De Dyson V15 Detect Absolute is een krachtige én slimme steelstofzuiger

15 augustus 2022

Dat een draadloze steelstofzuiger van Dyson qua zuigkracht absolute topprestaties neerzet, daar kijkt niemand meer van op. De V15 Detect Absolute past die zuigkracht echter ook automatisch aan, maakt onzichtbaar stof zichtbaar en geeft je continu zicht op je schoonmaakefficiëntie.

Sterk

Je hebt misschien al wel gehoord over de revolutionaire motortechnologie die Dyson toepast in zijn steelstofzuigers – en andere modellen ook, overigens. Daarom houden we het kort over die krachtige lichtgewichtmotor die uit 125.000 toeren per minuut een ongeziene zuigkracht puurt. Ook de unieke Root Cyclone-technologie, met veertien cyclonen die alle stof en vuil uit die sterke luchtstroom verwijderen zonder het minste verlies aan zuigkracht, draagt daartoe bij. Het allerbelangrijkste om te onthouden, is dat ook de Dyson V15 Detect Absolute zich niet voor niets de krachtigste draadloze stofzuiger mag noemen.

Slim gezien

De Dyson V15 Detect Absolute is niet alleen de krachtigste, maar ook de intelligentste draadloze stofzuiger die je kunt vinden. Dat is zeker geen onbelangrijke nuance en die ‘intelligentie’ toont deze steelstofzuiger op diverse manieren. Eerst en vooral is er de lichtstraal die onder een uitgekiende hoek uit de borstelkop schijnt. Dat maakt het detecteren van anders onzichtbaar stof op harde vloeren tot een fluitje van een cent. Je mist dus nooit nog een plekje.

Real-time efficiëntie

Een speciale sensor meet voortdurend alle stofdeeltjes, ook de microscopisch kleine, en past zo nodig automatisch de zuigkracht daarop aan. Die automatische aanpassing kan ook geactiveerd worden door de slimme borstelkop. Detecteert die bijvoorbeeld op tapijt een grotere weerstand op de borstels, dan schakelt hij het vermogen een tandje hoger. Of lager, wanneer een harde vloer juist minder weerstand creëert. Zo verbruik je nooit meer motorvermogen dan nodig en doe je langer met een batterijlading. Zo’n volle batterij is overigens goed voor tot zestig minuten stofzuigen. Ben je langer bezig, dan verwissel je de lege batterij makkelijk voor een opgeladen exemplaar.

Weg met al het stof

Een volledig afgesloten filtersysteem garandeert dat 99,99% van microscopische kleine vuildeeltjes zo klein als 0,3 opgevangen worden. De lucht die terug je woning ingeblazen wordt, is dus schoon en gezond. De sensor die de stofdeeltjes meet, stuurt echter niet enkel het motorvermogen aan. Hij geeft op een overzichtelijk LCD scherm in de handgreep precies weer hoeveel vuil van welk formaat je uit je leefomgeving weghaalt.  Zo krijg je een instant en continue wetenschappelijk vastgesteld bewijs van je schoonmaakprestaties. Het filter is bovendien afwasbaar, wat goed is voor het milieu.

Huisdieren welkom

De Dyson V15 Detect Absolute is de perfecte stofzuiger voor huishoudens waar viervoeters deel van het gezin uit maken. De speciaal daarvoor ontworpen schroefvormige borstel haalt de lange haren van katten en honden snel en moeiteloos van de grond, zetels of ligkussens. En dankzij het klitvrije design blijven die haren niet langer in die borstel vastzitten, maar worden ze met de rest van het vuil rechtstreeks naar het vuilreservoir geleid. Naast die klitvrije borstel komt de Dyson V15 Detect Absolute nog vergezeld van een gemotoriseerde vloerzuigmond, die ook klitvrij is, de eerder vermelde vloerzuigmond met lichtstraal, een speciale kierenzuiger en natuurlijk de nodige accessoires om hem als snelle kruimeldief te gebruiken.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()