Menu
Terug

De Dyson V15 Detect Absolute-steelstofzuiger doet het met lasers

22 oktober 2021

Een stofzuiger met lasers? Klinkt vergezocht, tot je ziet welke schoonmaakresultaten de Dyson V15 Detect Absolute ermee neerzet. Daar houden de innovaties van deze snoerloze steelstofzuiger echter niet bij op. Want meer dan ooit verdien je vandaag de gemoedsrust van een hygiënisch schone woning.

Sciencefiction

Oké, heel wat Dyson-toestellen passen moeiteloos op de set van een sciencefictionfilm. Maar onder dat revolutionair, vaak futuristisch ogend design schuilen ook elke keer weer revolutionaire innovaties. Die zijn op hun beurt weer goed voor revolutionaire prestaties. Dat de snoerloze Dyson V15 Detect Absolute-steelstofzuiger als eerste in zijn soort met lasers werkt, is opmerkelijk, maar gezien Dyson’s reputatie ook niet echt verrassend. De schoonmaakresultaten verbluffen dan weer wel.

Grondiger schoon met lasers

Het is niet omdat je vloer er schoon uitziet dat hij ook echt schoon is. Daarom bedachten de ingenieurs bij Dyson een manier om stof dat normaal met het blote oog onzichtbaar is, zichtbaar te maken. Daarvoor integreerden ze een groene laserdiode - dat geeft het beste contrast - in de slimme Fluffy-stofzuigerkop. De Dyson V15 Detect Absolute helpt je dus om anders onzichtbaar stof te detecteren, waardoor geen vierkante centimeter van je vloer nog aan zijn poetsbeurt ontsnapt.

Real-time gemoedsrust

Hoewel het inzetten van lasers natuurlijk heel wat aandacht opeist, heeft de Dyson V15 Detect Absolute nog twee andere grote prestatiebevorderende innovaties. Zo is deze steelstofzuiger ook uitgerust met een akoestische sensor. Tot 15.000 keer per seconde meet die de opgezogen vuildeeltjes en toont die meetresultaten real-time op de display in de handgreep. Dat geeft je een zichtbaar, wetenschappelijk en geruststellend bewijs van grondige reiniging. Net zo belangrijk: wanneer de sensor hogere concentraties van stof en vuil detecteert, wordt het zuigvermogen automatisch verhoogd. Dat maakt een extra passage overbodig. Wanneer het stofniveau normaliseert, wordt de zuigkracht teruggebracht tot het vorige niveau.

Nooit meer ontharen

De nieuwe, klitvrije High Torque-vloerzuigmond lijkt minder hightech, maar onderschat de impact ervan niet. Wat sommige fabrikanten ook beweren, het verwijderen van haren op de borstel bleef voor veel stofzuigers altijd een uitdaging. Dyson heeft de definitieve oplossing gevonden met een stofzuigerkop die 56 tanden van polycarbonaat telt en eruitziet als een kam. Die voorkomt dat de borstelharen in de knoop raken tijdens het schoonmaken en verwijdert automatisch haren van de borstelstang. Je hoeft dat dus niet langer zelf te doen. Deze High Torque-vloerzuigmond is overigens ontworpen voor meerdere types mensen- en dierenhaar.

Aan alles gedacht

De Dyson V15 Detect Absolute luidt dus op meer dan een manier een nieuwe generatie stofzuigers in. En bij deze drie grote innovaties mag je overigens nog enkele, intussen beproefde vaste waarden voor Dyson’s snoerloze steelstofzuigers optellen. Zoals het geavanceerde 5-trapsfiltersysteem dat 99,97 procent van de stofdeeltjes zo klein als 0,1 micron weghaalt uit de lucht die opnieuw je woning ingeblazen wordt. Of de opmerkelijke en continue zuigkracht. Tenslotte mag ook de autonomie zich bij de beste rekenen en laat zich makkelijk verdubbelen door heel eenvoudig de lege voor een volle batterij in te ruilen. Stofzuigen is zelden leuk, maar als het zo snel, makkelijk en grondig kan …

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()