Menu
Terug

Draadloos stofzuigen doe je zonder batterijstress

17 april 2020

Geweldig zo’n draadloze steelstofzuiger. Je moet niet van stopcontact naar stopcontact pendelen, en qua zuigkracht doet hij het even goed als het klassieke sledemodel. Top, zolang de batterij het uitzingt toch. Goed nieuws: de nieuwste stofzuigers zonder snoer, zoals de Rowenta Air Force Flex 760, scoren ook een uitstekende autonomie.

Alle nadelen weggewerkt

Wie zich wekelijks van stopcontact naar stopcontact bukt, moeten we niet overtuigen van de voordelen van een draadloze stofzuiger. Alleen moest je er bij die manier van stofzuigen vaak stevige nadelen bij nemen. Nadelen die stuk voor stuk werden weggewerkt. Zo werden de nieuwste stofzuigers telkens lichter en noteerden we al vrij snel een zuigkracht die niet hoeft onder te doen voor hun neefjes met snoer. Zo bleef er uiteindelijk nog een enkel echt argument tegen deze snoerloze stofzuigers over: je kon er maar zo lang mee werken voor je de batterij moest opladen.

rowenta, stofzuigen, stofzuiger, draadloos

Over stofzuigers en Tesla’s

Hoe lang je met een volle batterijlading doet, dat noemt men autonomie. Een woord dat steeds vaker valt in deze draadloze tijden van smartphones en elektrische auto’s. Dus ook bij je draadloze stofzuigers. Hoe groter de autonomie, hoe beter. Een van de redenen waarom je voor een draadloze stofzuiger kiest, is toch dat je niet van het ene onhandig laaggeplaatste stopcontact naar het andere hoeft te pendelen.  Dan wil je natuurlijk niet om de haverklap dat huishoudkarweitje onderbreken om je stofzuiger in zijn laadstation te hangen.

rowenta, stofzuigen, stofzuiger, draadloos

Turbo verbruikt meer

Net zoals een auto verbruikt een stofzuiger meer als je hem meer toeren laat draaien. Daarom moet je de maximale autonomie soms met een korreltje zout nemen. Lees je 45 minuten autonomie op de verpakking, ga er dan maar van uit dat je die niet op vol vermogen, dus met de grootste zuigkracht, zal volmaken. Dat maakt dat die 45 minuten er misschien maar 20 blijken te zijn. Als dat voor jou genoeg is, geen probleem. Maar niets zo vervelend dan een gedwongen pauze van een paar uurtjes voor je die ene kamer nog kunt schoonmaken.

Goed nieuws!

Autonomie is dus belangrijk en tot nog toe het enige resterende argument om niet voor een draadloze stofzuiger te kiezen. Daarom zetten fabrikanten als Rowenta sterk in op de ontwikkeling van betere batterijen en energie-efficiëntere technologieën. Met succes. Zo vind je vandaag al enkele stofzuigers die de magische autonomiekaap van één uur overstijgen. De Rowenta Air Force Flex 760 doet zelfs nog beter, want hij laat je maar liefst 1 uur en 15 minuten stofzuigen. Ideaal voor korte, meerdere of lange schoonmaakbeurten. Zo geniet je van al die draadloze troeven zonder ook maar één nadeel.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()