Menu
Terug

Dyson-luchtreinigers helpen tegen pollen, allergieën en virussen*, het hele jaar door

11 april 2022

Voor wie worstelt met allergieën zijn de lente- en zomermaanden extra lastig. Gelukkig adem je dankzij de geavanceerde filtersystemen van de Dyson-luchtreinigers, binnenshuis alvast heel wat geruster. Het hele jaar door overigens, want naast pollen telt ons binnenklimaat nog heel wat meer allergenen en andere vervuilende stoffen.

Een gewaarschuwd mens

Wist je dat de lucht tot vijf keer meer vervuild kan zijn binnenshuis? Hoe zit het met de luchtkwaliteit bij jou thuis? De lijst van mogelijk schadelijke verontreinigende stoffen is lang. Bovendien verspreiden virussen zich makkelijker in gesloten ruimten en gedijen bacteriën zelfs in de meest voorkomende woonruimten. Het hele jaar door zweven er microscopische vuildeeltjes, stofmijt, huisdierallergenen en chemische gasdeeltjes door de lucht, en in de lente en zomer duwen pollen de allergiemeter helemaal in het rood.

Detecteren, vangen en verwijderen

Precies daarom gaat Dyson die extra paar stappen verder om die luchtkwaliteit bij je thuis effectief te verbeteren. Met meerdere geavanceerde sensoren detecteren de Dyson-luchtreinigers de kleinste vuildeeltjes, gassen en sommige modellen zelfs formaldehyde. Alle schadelijke stoffen komen in een afgesloten luchtstroom- en filtratiesysteem terecht. Daar blijven ze ook, zodat enkel schone en gezonde lucht weer je woning ingestuurd wordt.

Verwijderen 99,95% van de ultrafijne deeltjes

De Dyson-luchtreinigers halen maar liefst 99,95% van die deeltjes (zo klein als 0,1 micron) uit je binnenklimaat, getest volgens EN1822. Dat zijn dus fijne stofdeeltjes, allerlei allergenen en zelfs het H1N1-griepvirus. Daarbovenop zijn deze toestellen gecertificeerd door het ECARF als allergievriendelijk. Dat wil zeggen dat deze toestellen er effectief voor zorgen dat de symptomen bij hooikoorts- of allergisch astmapatiënten aanzienlijk verlicht worden.

Bewezen effect

ECARF staat voor het Europese Centrum voor Allergie Research. Dit instituut certificeert enkel die luchtreinigers die bij normaal dagelijks gebruik een significante, meetbare verbetering van de luchtkwaliteit scoren. Deze criteria beantwoorden aan de hoogste technische normen van vandaag. Heb je last van allergieën dan is zo’n ECARF-kwaliteitskeurmerk echt iets waar je op wilt letten. Je zit dan ook goed met deze toestellen van Dyson.

Meer dan alleen maar schone lucht

Dankzij de Dyson Air Multiplier-technologie beschikken deze luchtreinigers over een circulatiekracht om de hele kamer te zuiveren, maar ze kunnen nog heel wat meer. Al naargelang het model doet de Dyson-luchtreiniger ook dienst als efficiënte ventilator, en kun je er je leefruimte mee bevochtigen, verwarmen en/of afkoelen. Schone lucht op de gewenste temperatuur terwijl je slaapt? Kan perfect, want de laatste generatie Dyson-luchtreinigers werkt nagenoeg geruisloos.

*Test uitgevoerd volgens GB/T 18801-2015.

Tijdelijke actie!

De weermannen en -vrouwen lieten ons zopas weten dat ze de kans op een hete zomer dit jaar heel hoog inschatten. Geen betere manier om jou en je gezin daar op voor te bereiden dan met een combo van een Dyson Purifier met een Dyson Pure Cool Me. Wie voor deze combinatie kiest, geniet daarbij gedurende de maand mei van een korting van maar liefst 150 euro!

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()