Menu
Terug

Intelligent wassen met de AI Direct Drive-wasmachines van LG

19 november 2020

Geen twee wasladingen zijn identiek. Toch weten de LG-wasmachines met AI Direct Drive precies wat ze in de trommel hebben. Resultaat: een waspatroon op maat van elke lading. Voor een altijd schone was met zorg voor je kleding.

Wasgoedherkenning

De ‘AI’ in de AI Direct Drive-motor van LG’s nieuwste generatie wasmachines staat voor artificiële intelligentie. Waar sommige wasmachines al in staat zijn om het wasprogramma af te stemmen op de hoeveelheid wasgoed, weet deze AI DD-motorgeneratie ook heel precies welk type wasgoed er in de trommel zit. Van de hardste jeans tot het zachtste shirt, met elke fijne nuance daartussen. Eenmaal die AI DD-motor het gewicht en de aard van het wasgoed heeft vastgesteld, worden de was- en trommelbewegingen daarop afgestemd. LG’s vorige generatie wasmachines kon daarbij twaalf waspatronen inzetten. Bij deze AI DD-generatie zijn dat er maar liefst 60,5 keer zoveel!

lg, wasmachines, ai direct drive

TurboWash360

LG gaat al sinds 2012 prat op zijn TurboWash-functie voor een perfect schone was in 59 minuten. Met TurboWash360 schroeft de nieuwste generatie dat zelfs terug naar 39 minuten. Met dank aan vier sproeikoppen die met hun 360-graden spreiding de volledige waslading bereiken. De kracht waarmee ze dat water de trommel in sproeien, wordt dan weer bepaald door het intelligent gekozen, optimale waspatroon. Zo bespaar je ook nog tijd en energie.

lg, wasmachines, ai direct drive

Minder strijken

De Steam+-stoomtechnologie van LG’s wasmachines verwijdert niet alleen 99,90 procent van de meest voorkomende allergenen, het maakt ook dat je was een derde minder gekreukt uit de trommel komt. Dat is heel welkom bij het strijken achteraf. Net zo welkom is dat deze toestellen een grotere trommel hebben, maar geen grotere buitenafmetingen.

Mee met de tijd

LG’s SmartThinQ-technologie maakt deze wasmachines nog slimmer. Zo kun je je was vanop afstand regelen en eventueel extra programma’s downloaden. Hoe lang nog voor je was klaar is? Dat vraag je eenvoudigweg luidop aan Alexa of Google Assistant. Tenslotte geven we nog even mee dat deze AI DD-modellen compatibel zijn met LG’s bekroonde TwinWash-optie. Die laat je twee soorten was tegelijkertijd doen, voor nog meer tijdswinst.

Troeven

  • Meer zorg: AI DD zorgt voor elke lading precies de juiste wasbehandeling. Met 18 procent meer zorg voor je kleren.
  • TurboWash360: vier sproeikoppen bereiken de hele was voor een wasbeurt die in 39 minuten klaar is.
  • Stoomreinigen: Steam+ verwijdert 99,90 procent van de allergenen en 30 procent kreuken.
  • TwinWash: je kunt twee soorten was tegelijkertijd draaien.
lg, wasmachines, ai direct drive
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()