Menu
Terug

Meer kracht en minder moeite met de Samsung Jet 60 Turbo-steelstofzuiger

01 augustus 2022

Voor de vele troeven van een steelstofzuiger offer je nog te vaak zuigkracht op. Zeker op tapijt laten de resultaten meestal te wensen over. Deze Jet 60 Turbo-steelstofzuiger van Samsung maakt komaf met dat compromis. Maak kennis met een krachtige, lichte stofzuiger die geavanceerde schoonmaakprestaties neerzet - ja, dus ook op tapijt.

Cycloonkracht

Samsung gelooft niet in zuigkracht inleveren opdat alle onderdelen netjes in een compact steelstofzuigerdesign zouden passen. Getuige daarvan de Jet 60 Turbo. Die bewijst zich een opvallend licht én krachtig toestel. De indrukwekkende zuigkracht ontstaat in de digitale inverter-motor. Die werkt hand in hand met een slim multicyclonisch ontwerp. Dat zorgt er met uitgekiende luchtstroomroutes voor dat die zuigkracht altijd optimaal aangehouden blijft. In mensentaal: je krijgt een steelstofzuiger die qua prestaties niet hoeft onder te doen voor een sledestofzuiger - ook niet als het vuilreservoir vol raakt.

Tapijt? Check!

Tegelvloeren en parket laten zich vrij makkelijk stofzuigen. De echte uitdaging is tapijt. Dat vraagt immers een reiniging in de diepte, terwijl het juist moeilijker is om daar een krachtige aanzuigstroom te bekomen. Precies daarom ontwikkelde Samsung voor deze steelstofzuiger een speciale borstelkop: de Turbo Action Brush. Die maakt korte metten met stofdeeltjes, op elke ondergrond en dus ook op tapijt. De borstel roteert maar liefst 3.750 keer per minuut en dankzij de 180 graden draaibare kop verander je makkelijk van richting om elk hoekje te bereiken. Die roterende borsteltrommel kun je overigens in een klik loskoppelen om hem schoon te maken.

Schone lucht, hygiënisch onderhoud

De opgezogen lucht gaat door maar liefst vijf filterlagen. Zo wordt enkel schone lucht je woning weer ingeblazen. Daarbij verzamelen de cyclonische hoofdfilter en metalen netfilter grote en middelgrote stofdeeltjes. De Jet Cyclone- en microfilter doen dat met fijne stofdeeltjes en een filter voor ultrafijn stof houdt dan nog eens 99,999 procent van de microstofdeeltjes tegen. Waaronder dus ook allergenen. Het hygiënisch schoonhouden en legen van de Jet 60 Turbo is overigens een fluitje van een cent. Het stofreservoir van 0,8 liter, inclusief dat multicyclonische systeem, is makkelijk te verwijderen en volledig afwasbaar.

Kampioen lichtgewicht

Na een stofzuigbeurt met de Samsung Jet 60 Turbo voelt het nooit meer alsof je toe bent aan een sessie bij de kinesist. Zo maakt die wendbare kop het manoeuvreren om en onder meubels supermakkelijk, maar daarnaast is ook het lichtgewichtdesign een absolute troef. Een combinatie die je polsen en schouders aangenaam minder belast. In de handige kruimeldiefconfiguratie weegt het toestel zelfs amper 1,48 kg. Dat is maar liefs 21 procent minder dan het gemiddelde model.

Zo lang als nodig … of als jij wilt

Dankzij de krachtige en uitneembare 2.000-mAh batterij zit je met de Jet 60 Turbo goed voor veertig minuten stofzuigen. Als dat toch niet voldoende zou zijn, dan verdubbel je die autonomie simpelweg door de batterij eraf te halen en al net zo makkelijk te vervangen door een reservebatterij.  Het 2-in-1 oplaadstation laat zich rechtop zetten, aan de muur hangen of als standalone oplader gebruiken. Samsung lijkt voor dit model aan werkelijk alles gedacht te hebben:  mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je daarvoor terecht in de innovatieve Jet AR-app.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()