Menu
Terug

Netatmo Personal Weather Station

Lokale weerberichten
Leestijd minuten
10 April 2018

Weerberichten zijn handig, maar vertellen je niet exact hoe het zit met de weersomstandigheden bij en rond je thuis. De Personal Weather Station van Netatmo doet dat wel, via je smartphone.

Twee modules

De naam ‘Personal Weather Station’ dekt de lading wonderwel. Dit elegante toestel van Netatmo informeert je heel goed over het lokale weer. Niet enkel vertelt het je over de exacte weersomstandigheden rond je huis, je krijgt ook dingen te horen die zelden aan bod komen in het weerbericht op de radio of tv. Zoals hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. De Personal Weather Station bestaat uit twee modules, eentje voor buiten en eentje voor binnen. In een handomdraai heb je het toestel gekoppeld aan je draadloze netwerk. Open de Netatmo-app op je smartphone of tablet, en je krijgt alle weersinformatie netjes en overzichtelijk gepresenteerd. Via de app zie je niet enkel wat de situatie nu is, maar heb je ook een duidelijk zicht op metingen uit het verleden.

Luchtkwaliteit is belangrijk

De data verschijnen in cijfer- en grafiekvorm zodat je live je omgeving kunt opvolgen. Dat is goed om weten, maar ook handig, bijvoorbeeld voor tuiniers. Uiteraard krijg je een weersvoorspelling voor de komende dagen geserveerd. Een leuke eigenschap van de Personal Weather Station is dat je niet enkel de temperatuur, de luchtdruk en vochtigheidsgraad buiten kunt opvolgen, maar ook weet wat de situatie van de luchtkwaliteit binnenshuis is.

Via een speciale sensor monitort het 'Personal Weather Station' het CO2-gehalte in huis. Dat is best belangrijk, want vaak blijkt de binnenlucht zwaarder vervuild dan de buitenlucht. Als er een te hoge CO2 concentratie in de lucht van de woning wordt gemeten, krijg je een waarschuwing. Die zie je zowel in de app, als op het Personal Weather Station zelf. Licht deze groen op, dan is in orde, rood wijst op hoge CO2-concentraties. Je huis verluchten is dan de boodschap!

Uitbreiden voor meer informatie

De Personal Weather Station is op zich al heel krachtig en geeft je veel informatie. Wil je nog meer weten, dan kun je nog enkele nuttige accessoires koppelen, volledig draadloos. Bijvoorbeeld bijkomende binnenmodules om de vochtigheidsgraad en CO2-gehalte in meerdere ruimtes op te volgen. Of met een regenmeter om een duidelijk zicht op de neerslag in de tuin te krijgen, ook onmiddellijk tijdens een plensbui. Netatmo biedt daarnaast een Windmeter die zowel de windsnelheid als windrichting registreert. Zo kom je echt alles te weten!

Meet ook geluid

De binnenmodule bevat ook een sensor die het geluidsniveau in je woning kan meten. Aangezien aanhoudend lawaai voor vermoeidheid kan zorgen, kan het nuttig zijn om die decibels goed in kaart te brengen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()