Menu
Terug

De stofzuiger gewikt en gewogen

05 augustus 2020

Wie vandaag op zoek is naar een nieuwe stofzuiger, ontdekt heel wat meer diversiteit dan bij de aankoop van de vorige. Tijd dus voor een overzicht van alle opties en hoe je het juiste toestel kiest dat perfect past bij jouw noden.

Stofzuiger à la carte

Nog geen twintig jaar geleden was de sledestofzuiger met zak de standaard in elk huishouden. Vandaag vind je net zoveel modellen die het zonder zak doen, zijn robotstofzuigers niet langer sciencefiction en lijkt de groeiende populariteit van snoerloze steelstofzuigers niet meer te stoppen. Wie vandaag op zoek is naar een nieuwe stofzuiger heeft dus heel wat meer opties dan gisteren. Laat dat echter geen reden zijn tot keuzestress. Elk huishouden heeft nu eenmaal zijn unieke schoonmaakvragen en die ene stofzuiger met alle antwoorden bestaat niet. Woon je op een of meerdere verdiepingen? Heb je huisdieren? Verwacht je meer van je stofzuiger dan enkel schone vloeren? Hoe zit het met luchtfilters? Gaat de batterij van zo’n snoerloze steelstofzuiger lang genoeg mee? Allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt aan de hand van achttien modellen. Zo kun je gemakkelijk het juiste toestel uitkiezen dat bij jouw huishouden past.

Koenic KVR 4120: topper in prijs-kwaliteit

Je vindt geen budgetvriendelijkere steelstofzuiger die zo’n sterke prestaties neerzet dan deze. Dat is voor een groot stuk te danken aan de efficiënte, roterende borstel met handige LED-lamp. Een zeldzaamheid in deze prijsklasse. Testers loven ook de gebruiksvriendelijkheid van dit model. Het ligt zo licht in de hand dat je pols, schouder en rug je dankbaar zullen zijn. De KVR 4120 is opvallend stil en kan ook als kruimeldief gebruikt worden.

Troeven

 • Sterke prestaties op harde vloeren
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Werkt heel stil

Rowenta RO3153EA POWER XXL HOME&CAR: soms is groter gewoon beter

Deze sledestofzuiger met zak heeft die ‘XXL’ in zijn modelnaam niet gestolen. Zo is er een extra grote stofzak en een geavanceerd EffiTech-motorsysteem voor een extreme zuigkracht waar geen stof, vuil of kattenhaar tegen opgewassen is. Een XXL-reikwijdte van maar liefst 9,5 m, waardoor je die extra lange stroomkabel veel minder vaak van het ene stopcontact naar het volgende moet verplaatsen. Een efficiënte filter en de zelfsluitende Hygiene+-stofzak zorgen dat zelfs het fijnste vuil niet kan ontsnappen.

Troeven

 • Grote, zelfsluitende stofzak
 • Extra lange stroomkabel
 • Accessoires voor huis en auto

Philips FC8577/09 BASELINE PLUS A: compromisloze zuigkracht

Stofzuigers met zak durven soms minder sterk te presteren naarmate de stofzak voller raakt. Speciaal daarom ontwikkelde Philips voor dit sledemodel met stofzak de AirflowMax-technologie. Het resultaat? Superzuigkracht en topschoonmaakprestaties. Die kracht werkt in tandem met het geavanceerde 3-in-1 mondstuk dat zowel vuil uit dik tapijt als in hoekjes en naast meubels of plinten moeiteloos opzuigt.

Troeven

 • Continue zuigkracht
 • Slim en veelzijdig mondstuk
 • Accessoires geïntegreerd in toestel

Rowenta RO6932EA X-TREM Power Cyclonic: 4 topscores

Een stofzuiger met een energielabel dat 4 A’s telt, dat is een zeldzaamheid. Deze sledestofzuiger zonder stofzak van Rowenta speelt het wel klaar. Met twee van die A’s voor reinigingsprestaties op harde vloeren en tapijten. Die derde A is voor de schone luchtuitstoot en tenslotte scoort dit toestel ook nog eens de hoogste punten op energie-efficiëntie. Je haalt dus een winnaar in huis. Daarnaast is hij dankzij het grote stofreservoir ook de perfecte keuze voor wie grote oppervlakken te stofzuigen heeft.

Troeven

 • Groot stofreservoir
 • Hoge energie-efficiëntie
 • Ideaal voor harde vloeren en tapijten

AEG LX7-1-EB-P A: stille power

Stofzuigen is nooit echt leuk, maar het is heel wat minder onaangenaam wanneer het je radio of het gesprek van je partner niet verstoort. Deze sledestofzuiger zonder zak van AEG is precies met dat in het achterhoofd ontworpen. Het Silence Pro System is een een-tweetje tussen de motor die voorzien is van een ‘hoorbare’ geluidsisolatie en de DustPro-zuigmond. Stiller stofzuigen dus, uiteraard zonder dat daarbij aan de uitstekende schoonmaakprestaties geraakt wordt. Genadeloos voor stof en vuil, zacht voor je oren en gemoedsrust.

Troeven

 • Opvallend stil
 • Makkelijk en hygiënisch te legen
 • Parketto Pro-parketzuigmond

Miele Complete C3 Pure Black Powerline C: een klassieker verbeterd

Ook klassiekers kunnen nog verbeterd worden. Neem bijvoorbeeld deze sledestofzuiger met zak van Miele. Op het eerste gezicht een traditioneel model, tot je die details ontdekt die het gebruiksgemak fenomenaal verbeteren. Zoals dat praktische vergrendelingssysteem waarmee je accessoires wisselt of die telescopische buis precies zo lang maakt dat je rug niet belast wordt. Of dat die buis iets dikker is, zodat er meer lucht en dus meer vuil in een keer opgezogen wordt. Of die meubelstootrand en die oververhittingsbeveiliging. Of die …

Troeven

 • Handig parkeersysteem  voor pauzes
 • Extreem gebruiksgemak
 • Veilig voor meubels

Bosch BCH3K255: van vloer tot plafond

Officieel is de BCH3K255 van Bosch een steelstofzuiger, maar daarmee doe je dit toestel te kort. Dit toestel komt immers vergezeld van een heleboel accessoires die het in een handomdraai van een stofzuiger in een kruimeldief veranderen. Met een paar makkelijke klikken zuig je het stof uit je gordijnen, om even later dat spinnenweb uit een plafondhoekje weg te nemen en daarna nog even snel de auto te reinigen.

Troeven

 • Van vloer tot plafond
 • Alle accessoires in het toestel
 • Wasbare filter

Bissell 2582N CrossWave: stofzuigen, dweilen en drogen

Junior die zijn kopje met melk en cornflakes van tafel kiepert. Je hond die met slijkpoten een spoor over je parket trekt. Sommige schoonmaakkarweitjes vragen om meer dan een stofzuiger. Om een CrossWave-vloerreiniger van Bissell bijvoorbeeld. Die stofzuigt, dweilt en droogt in een beweging. We hoeven je niet uit te leggen hoeveel tijd en moeite je daarmee bespaart. Die droogfunctie maakt het toestel ook geschikt voor watergevoelige parket- en houten vloeren. Last but not least: de CrossWave doet zijn ding snoerloos.

Troeven

 • Bespaart je tijd en moeite
 • Dweilen zonder je handen nat te maken
 • Geschikt voor parket- en houten vloeren

Rowenta Explorer Serie 20 RR6875WH: schoon zonder omkijken

Op zoek naar een schoonmaakhulpje waar je geen omkijken naar hebt? Die vind je in deze robotstofzuiger van Rowenta. Zijn sensoren maken hem slim genoeg om niet tegen obstakels te botsen of van een trede te vallen. Kies voor een grondige - eventueel dagelijkse - schoonmaakbeurt, een korte, snelle passage van dertig minuten of voor extra aandacht in hoekjes en langs plinten. En dankzij de doekhouder stofzuigt en dweilt deze Explorer Serie 20 vuil en stof in dezelfde beweging weg. Ideaal voor harde vloeren.

Troeven

 • Stofzuigen en dweilen
 • In alle hoekjes en langs plinten
 • Stille werking

Miele Blizzard CX1 Excellence Ecoline: comfort en prestaties

Met deze sledestofzuiger zonder zak bewijst Miele zich weer heer en meester in het combineren van sterke schoonmaakprestaties met doordacht gebruikscomfort. Zoals dat praktische kliksysteem, die telescopische zuigbuis, dat ergonomische handvat en die hygiënische manier om zowel het grof- en het fijnstofreservoir met een handeling te legen zonder dat het opdwarrelt. En over hygiëne gesproken: de HEPA Air-clean Lifetime-filter verwijdert 99,999 procent van de kleinste stofdeeltjes en allergenen uit de lucht.

Troeven

 • Superieure, zelfreinigende filter
 • Hygiënisch legen van het reservoir
 • Extreem gebruikscomfort

iRobot Roomba E5158: ook voor dierenvrienden

Honden die haren verliezen; katten die kattenbakvulling door het hele huis verspreiden; of gewoon de dagdagelijkse stofophoping. De Roomba E5158-robotstofzuiger weet daar perfect raad mee. Met dank aan de dubbele, rubberen borstels voor alle vloertypes die huisdierhaar losmaken, het optillen en dan verwijderen. Deze robotstofzuiger is zelfs slim genoeg om plekjes te herkennen die extra aandacht vragen. Daarna onderschept het filtersysteem 99 procent van de allergenen van schimmels, pollen, huisstofmijt en huisdieren.

Troeven

 • Perfect voor huisdierharen
 • Afspoelbaar reservoir
 • ‘Weet’ welke plekjes extra aandacht vragen

Rowenta Air Force Flex 560: gedaan met bukken

Soms komt een stofzuigerfabrikant aanzetten met een idee waarvan je denkt: “Waarom is niemand daar eerder op gekomen?”. De Air Force Flex 560 van Rowenta is daar een mooi voorbeeld van. Met een eenvoudige handeling kun je de zuigstang van deze draadloze steelstofzuiger zo knikken dat je zonder te bukken tot vijf keer verder onder lage meubels reikt. Tel daar nog een indrukwekkende zuigkracht, handige accessoires en een aanzienlijke autonomie bovenop, en je maakt je hele woning moeiteloos stofvrij.

Troeven

 • Flexibele zuigarm
 • Stille werking
 • Van vloer tot plafond

AEG QX9-1-50IB: schoon van A tot Z

Honderd procent zuigkracht, maar half zo stil! Het is maar een van de troeven waar deze snoerloze steelstofzuiger van AEG mee uitpakt. En waar bij heel wat stofzuigers die zuigkracht afneemt naarmate het reservoir voller raakt, is dat bij dit QX9-model niet aan de orde. Vraagt hardnekkiger vuil of dierenharen wat extra aandacht? Dan activeer je met een druk op de knop de gemotoriseerde borstel. Die is overigens voorzien van LED-verlichting; zo weet je zeker dat je ook in donkere hoekjes en onder meubels al het stof mee hebt.

Troeven

 • Wasbare filter
 • Stil en licht
 • Alleskunner

Philips XC7041/01 SpeedPro Max: zonder onderbreking

Honderd procent zuigkracht, maar half zo stil! Het is maar een van de troeven waar deze snoerloze steelstofzuiger van AEG mee uitpakt. En waar bij heel wat stofzuigers die zuigkracht afneemt naarmate het reservoir voller raakt, is dat bij dit QX9-model niet aan de orde. Vraagt hardnekkiger vuil of dierenharen wat extra aandacht? Dan activeer je met een druk op de knop de gemotoriseerde borstel. Die is overigens voorzien van LED-verlichting; zo weet je zeker dat je ook in donkere hoekjes en onder meubels al het stof mee hebt.

Troeven

 • Wasbare filter
 • Stil en licht
 • Alleskunner

Samsung POWERstick Jet Light VS9000-E: lichtgewicht

Zelfs de lichtste steelstofzuiger begint na een tijdje te ‘wegen’, maar bij deze snoerloze steelstofzuiger van Samsung merk je daar maar weinig van. Ten eerste is het met amper 2,6 kg een ultralicht toestel dat je gemakkelijk hanteert. Ten tweede zorgt de extreme zuigkracht in tandem met de Turbo Action Brush ervoor dat je dat stofzuigen sneller dan ooit achter de rug hebt. Goed voor je polsen dus, maar ook voor je binnenklimaat want het 5-laags HEPA-filtersysteem haalt maar liefst 99,999 procent van de fijnste stofdeeltjes uit de lucht.

Troeven

 • Extreem licht
 • Superieur filtersysteem
 • Reservoir gemakkelijk afwasbaar

Miele TriFlex HX1 Cat & Dog: 3-in-1 oplossing

Met drie configuraties garandeert deze snoerloze steelstofzuiger van Miele flexibel gebruikscomfort voor elke schoonmaaksituatie. Stofzuig je de vloer, dan kies je voor de lage positie van powerunit en stofreservoir. Zit het stof hogerop of diep onder meubels, dan breng je die dichter naar je hand. Of je gebruikt die powerunit apart als kruimeldief of in je auto. En zoals die ‘Cat & Dog’ in de naam al doet vermoeden, komt dit model vergezeld van een borstel die dierenharen verwijdert.

Troeven

 • 3-in-1 design voor flexibel gebruikscomfort
 • Handig in gebruik
 • Batterij apart op te laden met stekker

Dyson V11 Absolute Extra Pro: totaalpakket

Je kunt je de vraag stellen of termen als ‘Absolute’, ‘Extra’ en ‘Pro’ in de naam van deze snoerloze steelstofzuiger niet wat te veel van het goede zijn, maar deze steelstofzuiger van Dyson maakt ze stuk voor stuk waar. Met uitmuntende schoonmaakprestaties en een slimme energie-efficiëntie die je het maximum laat halen uit elke batterijlading. Zit je daar doorheen, dan ruil je die makkelijk in voor de meegeleverde extra batterij.

Troeven

 • Extra batterij
 • Geschikt voor alle vloeren en dierenharen
 • Schonere lucht met de Pure Cool Me-ventilator

iRobot Roomba i7: elke dag propere vloeren

Misschien gebeurt het jou nog wel eens dat je tegen de hoek van de tafel of het keukeneiland stoot, maar dat overkomt deze topper onder de robotstofzuigers niet. Met slimme technologieën heeft hij zich immers je hele woning ingeprent. Zo maakt hij je vloeren keer op keer perfect schoon, zonder omwegen of plekjes te vergeten. Met de app stel je makkelijk zones in waar hij niet mag komen of zet je hem vanop je werk nog even aan het werk omdat er onverwacht bezoek komt. Het dubbele borstelsysteem zet hoge scores neer op elk type oppervlak en bij het verwijderen van dierenharen.

Troeven

 • Slaat geen plekje over
 • Heel geschikt voor huisdieren
 • Handige app
Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()