Menu
Terug

Samsung QuickDrive wasmachine: volle waskracht, halve tijd

Product van de Maand: Samsung WW10M86INOA/EN
Leestijd minuten
16 Mei 2018

De volle waskracht in de helft van de tijd en ook nog eens tot twintig procent minder energieverbruik? Dat lijken de sterkste troeven van Samsungs nieuwe QuickDrive-wasmachines, maar dat zijn lang niet de enige.

Drie keer troef

QuickDrive verwijst naar de trommeltechnologie van Samsung waarbij de trommel zelf en de achterplaat van die trommel onafhankelijk van elkaar bewegen. Dat betekent een dynamische dubbele beweging en dat levert op zijn beurt een krachtige, maar ook een gevoelig snellere wasbeurt op. Die tijd kan zelfs tot de helft ingekort worden en tot twintig procent minder energie verbruiken.

Nagenoeg alle QuickDrive-modellen zijn uitgerust met de AddWash-functionaliteit. Die laat toe om op haast elk moment van de wascyclus kleding toe te voegen. Ideaal voor vergeten items of stukken die je enkel wilt spoelen of centrifugeren. De derde grote troef van de wasmachines met QuickDrive heet Q-rator, een intelligent managementsysteem dat je aanbevelingen en app-controle geeft voor een optimaal wasprogramma. Meer over deze troeven in het balkje onderaan.

Slimme kracht

Onder het functioneel strakke uiterlijk van deze wasmachines ronkt Samsungs bekroonde Digital Inverter Motor. Een gestroomlijnd motorontwerp dat werkt met magneten en zonder koolstofborstels. Dat betekent minder wrijving tussen de bewegende delen en dus minder slijtage en een stillere werking. Je krijgt niet voor niets tien jaar garantie op deze motor. Die werkt overigens samen met de VRT Plus-technologie om de trillingen van de hele wasmachine en alle onderdelen afzonderlijk tegen te gaan.

Het Ceramic Heater Plus-verwarmingselement is voorzien van een nieuwe speciale coating waardoor er minder kalkresten op achterblijven. Dat maakt dat er zich minder kalkaanslag vormt die de thermische geleiding hindert, dus minder nodeloos energieverbruik en een verwarmingselement dat langer meegaat.

EcoBubble en Eco Drum Clean

Elk model in de nieuwe lijn van wasmachines met QuickDrive is voorzien van Samsungs EcoBubble-systeem. Dat is niet nieuw, maar het blijft wel een van de knapste innovaties van de laatste jaren. De EcoBubble mengt water en wasmiddel, en blaast het als schuim de trommel in. Dat schuimt wordt tot veertig sneller opgenomen door het wasgoed, waardoor je een perfect wasresultaat haalt op veel lagere temperaturen. Dat spaart zowel je kleding en - opnieuw - je energiefactuur.

Eco Drum Clean reinigt de binnenkant van je wasmachine en verwijdert daar 99,9 procent van de bacteriën (en geurtjes) zonder dat daar zware chemische stoffen aan te pas komen. Je wasmachine vertelt je zelf wanneer het weer eens tijd is voor zo’n moeiteloze, diepe schoonmaakbeurt.

QuickDrive

QuickDrive laat toe om de duur van een wasbeurt gevoelig terug te schroeven en zelfs te halveren. Daarbij vermindert ook het energieverbruik. Dat alles zonder te raken aan de wasprestaties, met dank aan de Q-Drum-opstelling. Die bestaat uit een grote hoofdtrommel waarvan de platen achterin onafhankelijk van elkaar draaien en zo de was continu in verschillende richtingen bewegen.

AddWash

AddWash maakt het makkelijk om kleding toe te voegen tijdens het wassen. Dat ene T-shirt vergeten? Die ontbrekende sok alsnog gevonden? Met AddWash kan het nog de wasmachine in, ook als die al draait. Net zo handig om dat fragielere bloesje dat je eerst zelf met de hand gewassen hebt, enkel mee te laten spoelen of centrifugeren. Wassen à la carte en à la minute!

Q-rator

Q-rator is een slim managementsysteem dat gebruikmaakt van gegevens die tijdens je wasbeurten worden verzameld en je helpt om eenvoudiger en effectiever gebruik te maken van je wasmachine. ‘Was Recept’ geeft aan wat het beste wasprogramma is; ‘Was Planner’ helpt je bij het optimaliseren van je wasschema; en ‘HomeCare Wizard’ maakt het mogelijk om vanop afstand via de app problemen op te lossen.

Bekijk commentaar () Verberg commentaar ()